Sport

Barcelona a mai luat un trofeu

Ziarul de Vrancea
18 dec 2011 766 vizualizări
Cu un Messi fulminant, echipa catalană a cîştigat Campionatul Mondial al Cluburilor

FC Barcelona a cîştigat Campionatul Mondial al cluburilor pentru a doua oară în istorie, după ce a învins, duminică, pe Yokohama Stadium, cu scorul de 4-0 (3-0), echipa braziliană FC Santos, în finala competiţiei. Golurile au fost marcate de Messi ('16, '82), Xavi ('23) şi Fabregas ('44). Barcelona a folosit următorul “11”: Valdes – Alves, Piqué, Puyol, Abidal – Xavi, Busquets, Thiago – Messi, Fabregas, Iniesta. Pe parcursul întîlnirii au mai intrat Mascherano, Pedro şi Fontas, în locurile lui Piqué, Thiago şi Puyol.  În acest meci, Lionel Messi a egalat recordul deţinut de coechipierul său de la FC Barcelona, Pedro, reuşind să marcheze în şase competiţii diferite de-a lungul unui an, anunţă presa spaniolă. Messi a marcat în acest an în campionatul Spaniei, în Cupa Spaniei, Supercupa Spaniei, Supercupa Europei, Liga Campionilor şi la Campionatul Mondial al cluburilor. Acest lucru a mai fost reuşit de Pedro, în 2009. Argentinianul a fost desemnat cel mai bun jucător al finalei. În meciul pentru locurile III-IV, echipa qatariotă Al Sadd a învins formaţia japoneză Kashiwa Reysol, scor 5-3, la loviturile de departajare.
Comitetul Executiv al FIFA a anunţat că ediţiile din 2013 şi din 2014 ale Campionatului Mondial al cluburilor vor avea loc în Maroc. Marocul, care nu a avut contracandidată, devine astfel prima naţiune africană ce găzduieşte CM al cluburilor. Japonia a organizat competiţia de patru ori, Emiratele Arabe Unite de două ori şi Brazilia o dată.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.