Sport

Coloana sportiva

Ziarul de Vrancea
16 dec 2011 1382 vizualizări
Schimbări în lotul masculin de handbal

Handbaliştii Ioan Stan şi Alexandru Sabou au fost înlocuţi cu Mihai Bogdan şi Chike Onyejekwe pentru meciurile din 11 şi 15 ianuarie 2012 pe care naţionala de handbal le va disputa pentru accederea în play-off-ul Campionatului Mondial din Spania 2013 în compania Belarusului. Tricolorii s-au reunit încă de pe 14 decembrie şi pe 15 au efectuat o obişnuită vizită medicală. Stranierii vor veni la lot după ce vor termina cu partidele din campionatele unde activează. "Din păcate, avem cîteva probleme medicale înaintea acestui duel important cu Belarus. Am constatat că Stan şi Sabou au diverse medicale şi am decis să-i chemăm pe Mihai şi Onyejekwe. şi Florea se resimte la mînă. Mihai Popescu are nevoie de repaos datorită unei întinderi la ligamentul colateral şi va veni la lot după 2 ianuarie”,  a declarat selectionerul Vasile Stîngă pentru handbalvolei.ro. Stranierii vor veni şi ei cît de curînd la lot, după ce vor termina cu partidele din campionatele unde activează.

Campionate Mondiale în Germania şi Franţa

Federaţia Internaţională de Handbal a decis să acorde dreptul de organizare al Campionatului Mondial din 2017, Germaniei – la feminin, respectiv Franţei – la masculin.  Potrivit anunţului de joi al Consiliului IHF, după şedinţa de la São Paolo, unde se dispută meciurile din fazele finale ale CM din Brazilia, Germania a fost singura naţiune, care a licitat pentru organizarea ediţiei feminine din 2017, în timp ce Franţa a cîştigat disputa cu Danemarca, pentru organizarea competiţiei masculine, din acelaşi an.  Germania a mai găzduit CM feminin în 1965 şi 1997, cînd echipa Romaniei s-a numărat printre participante, ocupînd locul 6, respectiv 12. La masculin, Franţa a mai fost gazdă a Mondialelor masculine în 1970, cînd naţionala Romaniei a cîştigat medaliile de aur, şi în 2001 (fără Romania la turneul final).  Ediţiile CM din 2013 vor avea loc în Spania (masculin) şi Serbia (feminin), iar cele din 2015, în Qatar (masculin) şi Danemarca (feminin).

Rămîn cu salariul pe jumătate


Andrei Mărgăritescu şi Adrian Iordache, jucători de care conducerea CS Mioveni intenţiona iniţial să se despartă în pauza competiţională din această iarnă, pot rămîne în lotul grupării argeşene şi în retur dacă acceptă înjumătăţirea salariilor. "Ei au cerut timp două săptămîni să se gîndească şi să-şi caute echipe, iar dacă nu îşi vor găsi vor rămîne. Dar, repet, din punctul nostru de vedere, numai cu condiţia reducerii la jumătate a contractului. Nu pot să vă spun ce sume au în contract cei doi pentru că sînt confidenţiale, Însă ei aveau contracte normale de Liga I, nu neapărat foarte mari faţă de jucătorii din vechea gardă cu care am promovat", a declarat, ieri, preşedintele Consiliului Director a CS Mioveni, Dumitru Olteanu.

Bolt vrea să fie o legendă

Atletul jamaican Usain Bolt a declarat, ieri, că vrea să fie o legendă a sportului şi păstrarea titlurilor olimpice în 2012 îl va ajuta să-şi atingă acest scop. " Nu vorbesc despre recorduri mondiale, scopul meu la Londra este să cîştig. Dacă vremea va fi frumoasă, vom vedea...", a declarat sportivul în vîrstă de 25 de ani pentru cotidianul Times of India. La JO de la Beijing, Bolt a intrat în istorie cîştigînd trei titluri olimpice, la 100 metri, la 200 metri şi cu ştafeta 4x100 metri. Referitor la prestaţia sa din 2011, Bolt a precizat că pentru el a fost un an bun. "Per ansamblu, 2011 a fost un an bun. Sînt neînvins, am cîştigat la 200 metri şi ştafeta 4x100 metri la Campionatele Mondiale. Sînt bucuros că nu m-am accidentat şi că îmi voi relua antrenamentele fără nici o problemă de sănătate", a mai spus Bolt.

Spaima maşinilor

Danezul Nicklas Bendtner şi coechipierul său englez de la Sunderland, Lee Cattermole au fost reţinuţi, ieri, de poliţie, care îi suspectează că au avariat mai multe maşini. Poliţia a anunţat că faptele s-au produs în seara zilei de 6 decembrie, în centrul oraşului Newcastle, din apropiere de Sunderland, cel puţin trei maşini fiind distruse. Cei doi jucători de 23 de ani au fost eliberaţi pe cauţiune în aşteptarea rezultatelor anchetei. Bendtner, atacant danez, a fost împrumutat la Sunderland de Arsenal. Cattermole, mijlocaş, evoluează la Sunderland din 2009.

Nou selecţioner la “All Blacks”

Steve Hansen a fost numit, ieri, în postul de selecţioner al All Blacks, în locul lui Graham Henry, care a demisionat la 1 noiembrie şi al cărui secund era, a anunţat Federaţia Neo-zeelandeză de Rugby. Fostul poliţist, Hansen, în vîrstă de 52 de ani, a semnat un contract pe doi ani. "Pentru un antrenor în acest sport este cea mai mare onoare, dar şi o grea responsabilitate. Iubesc Noua Zeelandă, rugbiul neo-zeelandez şi tricoul All Blacks", a declarat Hansen. Steve Hansen face parte din staful All Blacks de la preluarea funcţiei de selecţioner de către Graham Henry în 2003. Graham Henry a demisionat la 1 noiembrie, la nouă zile după ce şi-a condus echipa în victoria finală la Cupa Mondială, în faţa Franţei, scor 8-7


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.