Sport

Multă teamă, mult nenoroc

Ziarul de Vrancea
15 dec 2011 1483 vizualizări
* FC Vaslui a ratat calificarea în 16-imile Ligii Europa: 0-2 cu FC Zürich *fără patru titulari lipsă şi timorată, echipa lui Viorel Hizo a suportat şi accidentările lui Cerniauskas şi Sînmărtean

Zürich: Guatelli – Koch, Beda, Teixeira, Rodriguez – Zouaghi, Margairaz, Aegerter (’70 – Buff), Djuric (’62 – Nikci) – Mehmedi, Chermiti (’84 – Drmic). Antrenor: Urs Fischer.
Vaslui: Cerniauskas (’32 – Puia) – Milanov, Balaur, Farkas, Milisavljevic – Gladstone, Pavlovic – Jovanovic (’80 – Buhăescu), Sînmărtean (’54 – Gerlem), Adailton. – Bello. Antrenor: Viorel Hizo.
Arbitru: Maksim Laikuşin (Rusia).
Cartonaşe galbene: Gladstone, Pavlovic
1-0, min. 69: Margairaz, şut cu efect de la 18 metri, la care Puia a fost spectator.
2-0, min. 90: apărarea vasluiană este surprinsă de o pasă filtrantă a lui Maigairaz, Buff scapă singur în careu şi înscrie lejer.
Prima repriză a celui mai important meci din istoria echipei vasluiene n-a fost de bun augur pentru Viorel Hizo şi ciracii săi. În primul rînd, ei au intrat timoraţi de miza meciului, în condiţiile absenţei din teren a lui Papp, Wesley şi Temwanjera. Au avut în faţă o echipă relaxată, dar care juca cu multă dezinvoltură, creîndu-şi cîteva ocazii de gol. În al doilea rînd, ghinioanele continuă să curgă gîrlă pe oastea vasluiană. În minutul 32, portarul titular Cerniauskas a făcut o întindere şi a trebuit să fie înlocuit cu cvasi-debutantul Claudiu Puia. Trei minute mai tîrziu, emoţii de acest gen şi cu Sînmărtean: Gerlem a fost scos la încălzire, dar din fericire, dispecerul echipei a putut continua dansul. Şi în alt treilea rînd, veştile de la Roma nu erau prea bune: cehul Kozak a deschis scorul în min. 42 în faţa rezervelor de la Sporting şi FC Vaslui era condamnată la victorie. Vasluienii au încercat multe combinaţii pînă la pauză, au presat eficient în jumătatea adversă, însă centrările n-au prea ajuns unde trebuie, iar Yero Bello n-are simţul demarcării ca Temwanjera. Totuşi, nigerianul a avut singura ocazie a oaspeţilor, în minutul 21, cînd, scăpat singur pe dreapta, a ţintit colţul lung, dar portarul elveţian a respins în corner.
Primele minute ale reprizei secunde au aparţinut gazdelor, iar şutul lui Chermiti, extrem de periculos, a trecut peste poartă. Dar FC Vaslui a revenit în atac, Guatelli a respins lovitura de cap a lui Pavlovic (dintr-un ofsaid nesemnalizat), iar Adailton a şutat din afara careului, pe jos, de puţin pe lîngă poartă. Între timp, Sînmărtean a trebuit să fie înlocuit, la Roma, Sculli a dublat avantajul lazialilor (’55), iar la Zürich, Margairaz a înscris un gol de milioane. De atunci, Vasluiul n-a mai contact, iar deruta a fost ilustrată de golul marcat de Oliver Buff.
Clasamentul grupei D: 1. Sporting – 12 p; 2. Lazio – 9 p (calificate); 3. Vaslui – 6 p; 4. Zürich – 5 p.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.