Sport

Victorie la 22 de goluri pentru handbaliştii focşăneni

Dan Chiriac
11 dec 2011 1750 vizualizări
CSM Focşani 2007 - CS Universitatea Tîrgovişte 33 - 11 (16-5), în cadrul Diviziei A de handbal masculin

Vineri seara, iubitorii handbalului din ţară au avut parte de cea mai mare dezamăgire din istoria recentă, după ce naţionala feminină a fost învinsă la 19 goluri diferenţă de Franţa, la campionatul mondial. A fost cea mai drastică înfrîngere din istroia naţionalei, iar cîrcotaşii s-au grăbit duminică dimineaţă să compare galopul de sănătate al focşănenilor în faţa celor din Tîrgovişte, cu meciul Romania – Franţa. Cu focşăneanca Valentina Elisei în teren, naţionala a suferit o mare ruşine. Nu acelaşi lucru se poate spune despre formaţia din Tîrgovişte, care nu  avea prea multe pretenţii de la jocul de ieri. Fără nici un punct în clasament şi cu mulţi tineri în lot, dîmboviţenii au venit doar în plimbare la Focşani. Soarta meciului nu a stat aproape nici o secundă sub semnul întrebării. Gazdele s-au distanţat constant pe tabela de marcaj. 5 – 1 minutul 5, 10-2, minutul 15 sau 16-5 la pauză. Repriza a doua a avut o desfăşurare identică. Oaspeţii au marcat în primul sfert de oră un singur gol, în timp ce jucătorii focşăneni au marcat aproape la fiecare acţiune. Pe final, oaspeţii au reuşit să depăşească bariera celor zece goluri. Scorul final nu lasă loc la prea multe înterpretări, dar din păcate aduce aminte de dezastrul naţionalei feminine. Focşănenii au reuşit în meciul de ieri să marcheze prin aproape toţi jucătorii, cu excepţia celor doi portari şi a lui Busuioc, care s-a accidentat în prima repriză şi nu a mai intrat în joc. CSM a jucat cu : Cloşcă, Rusu – Popa 7 goluri, Munteanu 4, Gheorghe 1, Busuioc, Secară 1, Neaţă 6, Anca 3, Maftei 6, Voicu 2, Costache 1, Stancu 1.
Handbalul a programat la finalul săptămînii trecute şi alte partide pentru echipele vrîncene. Formaţia de juniori I de la LPS Focşani a făcut instrucuţie pe teren propriu cu LPS Galaţi. Focşănenii au făcut un meci foarte bun şi s-au impus cu 31-13, o diferenţă obsesivă care aduce aminte tot de eşecul naţionalei feminine. Cu cîţiva jucători care joacă şi în Divizia A focşănenii au făcut legea pe teren şi nu le-au lăsat nicio şansă gălăţenilor. Echipa de handbal Academica Focşani a jucat de vineri pînă duminică la turneul de sală de la Slobozia. Focşănencele au pierdut cu CSS Brăila, Nova Force Giurgiu, CSS Galaţi, CSS Slobozia. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.