Sport

Se ingroasa gluma!

Cristi Irimia
14 mar 2005 741 vizualizări
Unirea Focsani - Dacia Unirea Braila 0 - 1 (0 - 0), in etapa a 16-a a Diviziei B la fotbal (seria I). Ex-jucatorul echipei fanion, Iulian Calin, a fost cel care a decis meciul. Dupa joc, suporterii s-au revoltat scandal in curtea interioara a clubului.


Suporterii au discutat cu Augustin, dupa meci (poza Ssuporteri14)


Aproape trei ani au trecut de cind antrenorul Ionut Chirila, adus la Focsani de Marian Oprisan, il trecea pe Calin pe linie moarta, la Adjud, la fel cum a procedat si cu alti jucatori cum ar fi I. Dogaru, Paun, Ungureanu, etc.

Simbata, Calin s-a inaltat deasupra tuturor, in careul de 16 metri al Unirii si a marcat un gol care, la finalul campionatului, ar putea echivala cu retrogradarea formatiei vrincene. Soarta a facut ca un ex-jucator al gruparii de pe Milcov sa se razbune dupa ce a fost dat afara pe nedrept. Iar ceea ce a urmat se stie: goana lui Chirila, protejat de Baron, pentru a-si realiza scopurile. Acum, microbistii vrinceni culeg ce-au semanat cei doi in acesti ultimi ani.

Soarta partidei cu Dacia ar fi putut fi alta daca Unirea ar fi marcat prima. In actul intii, cea mai mare ocazie de gol a avut-o Ionica, in conditiile in care oaspetii au dominat mai mult. Partea a doua a meciului a fost mai echilibrata, insa totul s-a rupt dupa reusita lui Calin. Mutarile lui Augustin n-au mai contat, iar fluierul final a adus deznadejde in tribune si pe teren. Simbata, Unirea joaca la Ghimbav, o colega de suferinta. Va fi un adevarat derby al suferintei. Cine va pierde isi va agata inca o piatra de git.

Panfil, la un pas de bataie cu galeria

- Vasile Tataru i-a spus lui Baesu ca echipa n-ar fi ajuns in aceasta situatie daca ar fi fost lasat presedinte la Unirea


Iulian Calin: "M-am razbunat pentru ca am fost afara de la Unirea" (poza Scalin14)


Dupa meci, portarul Florian Panfil s-a enervat ca unii suporteri i-au injurat pe jucatori si le-a reprosat microbistilor acest lucru: "Parca n-ati sti ca nu am mai luat un ban de citeva luni". Mai multi sustinatori ai divizionarei B vrincene au izbucnit la adresa lui Panfil, partile fiind potolite doar cu ajutorul jandarmilor.

Acest lucru s-a intimplat in curtea interioara a stadionului, unde galeria a purtat o discutie aprinsa si cu antrenorul Ionel Augustin. "Ce ne facem domnu\' Augustin, ca retrogradam!?" Oneata a recunoscut ca situatia este grava: "Sintem intr-o postura ingrata, e adevarat. Daca eram las plecam de la echipa, insa vreau sa ramin si sa ne salvam de la retrogradare".

La discutii a asistat si fostul prefect George Baesu, actual deputat PSD, dar si ex-presedintele Unirii, Vasile Tataru. Acesta i-a spus lui Baesu ca daca nu ar fi renuntat la el, Unirea nu ar fi ajuns unde este acum: "Daca nu ma dadeati afara, situatia era alta acum", i-a spus Tataru lui Baesu. Tataru a fost indepartat in primavara lui 2002, in locul sau Oprisan numindu-l pe Sorin Galan. Intr-un cerc restrins, Tataru a spus ca nu l-ar fi lasat pe Ionut Chirila sa-si faca de cap la Focsani, cum a procedat Oprisan.

"Cauzele situatiei actuale are radacini in trecut, iar postura in care se gaseste Unirea este urmarea faptului ca fotbalul local a trait din implanturi externe, jucatorii locali fiind neglijati. Mai mult, Chirila si fotbalistii lui au fost platiti regeste prin grija lui Oprisan, iar cind Baronul n-a mai putut stringe bani de la patroni castelul de nisip s-a prabusit. Doar o minune mai poate salva echipa de la retrogradare", a spus unul dintre oamenii de fotbal implicati la Unirea in urma cu citiva ani.

Celelalte rezultate ale etapei si marcatorii:

Altay Constanta - Gloria Buzau 2 - 1 (St. Ciobanu 19, 69 / Mutiu 62)

Midia Navodari - FC Vaslui 2 - 1 (Curumi 5, 90+2 / F. Popescu 35-pen.)

FCM Tirgoviste - Poli Timisoara 4 - 0 (Calinescu 14, 25, Termure 87, Gae 90)

Ceahlaul Piatra Neamt - Callatis Mangalia 1 - 0 (Purica 24)

Precizia Sacele - FC Ghimbav 2 - 0 (R. Sala 18, Harap 70)

Laminorul Roman - FC Botosani 2 - 1 (Ciurlea 40, V. Popa 43 / M. Luca 82)

Petrolul Moinesti - Dunarea Galati 1 - 0 (F. Ursu 74)


Etapa a 17-a (simbata, 19 martie, ora 11.00)

FC Ghimbav - Unirea Focsani (in tur, 2 - 1)

Gloria Buzau - Midia Navodari (1 - 2)

FC Vaslui - FCM Tirgoviste (1 - 1)

Callatis Mangalia - Precizia Sacele (2 - 2)

Dacia Braila - Petrolul Moinesti (0 - 0)

Dunarea Galati - Laminorul Roman (0 - 0)

FC Botosani - Altay Constanta (0 - 2)

Poli Timisoara - Ceahlaul Piatra Neamt (0 - 0)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.