Sport

Coloana de stiri sportive:Le-au scos handbalul din cap

Ziarul de Vrancea
2 dec 2011 550 vizualizări
Campioana Romaniei la handbal masculin HCM Constanţa a fost învinsă, în deplasare, de formaţia germană HSV Hamburg, scor 25-36 (11-20), în meci contînd pentru etapa a VII-a a grupei C, din Liga Campionilor.

Golurile echipei constănţene au fost marcate de Stavrositu 4, Riganas 4, Stamate 3, Novanc 3, Ghionea 3, Toma 3, Sabou 2, Irimescu 2, Şimicu 1. Celelalte două meciuri din grupa C se vor juca astăzi, între Wisla Plock şi Cimos Koper, respectiv Metalurg Skopje şi St. Petersburg HC.  Campioana Romaniei încheie anul 2011 în Liga Campionilor pe ultimul loc al grupei C, cu doar 2 puncte. Liderul HSV Hamburg şi-a asigurat deja calificarea în optimi (14 puncte), fază în care se vor califica primele patru clasate din fiecare din cele patru grupe. Următorul meci al echipei va avea loc pe 6 februarie, pe teren propriu cu echipa poloneză Wisla Plock.

Raul, greu de ajuns


Spaniolul Raul, în vîrstă de 34 de ani, care a înscris golul victoriei formaţiei Schalke 04 în meciul cu Steaua, scor 2-1, are acum 74 de reuşite în Cupele Europene, unde este cel mai bun marcator din istorie.  Raul este urmat de italianul Filippo Inzaghi (AC Milan), cu 70 de reuşite şi Andri Şevcenko (Dinamo Kiev), 67 de goluri. Între primii zece marcatori ai Cupelor Europene mai sînt doar trei jucători în activitate, toţi aproape de capătul carierei: olandezul Ruud van Nistelrooy (Malaga, 62), francezul Thierry Henry (Red Bulls New York, 59) şi italianul Alessandro del Piero (Juventus, 54).


Cissé îşi insultă fanii


Fotbalistul echipei Lazio Roma, Djibril Cissé, criticat pentru ineficacitatea sa, a insultat pe contul său de Twitter persoanele "cărora le place să vorbească, dar vor regreta acest lucru", calificîndu-le drept "o grămadă de idioţi", după remiza cu FC Vaslui, scor 0-0, din Liga Europa. "Voi, nenorociţilor cărora vă place să vorbiţi, veţi regreta curînd ce aţi spus. La revedere, grămadă de idioţi", a scris Cisse în limba engleză. "Veţi vedea cine sînt. Vă voi face pe voi, toţi care mă urîţi să vă regretaţi cuvintele. Fanilor mei adevăraţi le mulţumesc pentru susţinere. Voi înscrie din nou în curînd, vă promit", a menţionat el. Djibril Cissé, achiziţionat de Lazio în această vară, a înscris un singur gol în 12 meciuri în Serie A.


Ambasadori cu sînge albastru


Prinţul William, soţia sa Catherine şi fratele său, prinţul Harry, au fost numit ambasadori ai sportivilor britanici pentru Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra, rol ce constă în asigurarea promovării atleţilor. "Catherine, Harry şi cu mine sîntem onoraţi să fim ambasadori ai echipei britanice la JO şi ai echipei paralimpice britanice", a declarat prinţul William. Cei trei urmează să se întîlnească de mai multe ori cu sportivi în vederea JO.  Jocurile Olimpice sînt prevăzute în perioada 27 iulie - 12 august, iar cele Paralimpice între 29 august - 9 septembrie 2012.


Protest topless


Cinci activiste din cadrul mişcării ucrainene Femen au protestat topless, vineri, la Stadionul Olimpic din Kiev, cu cîteva ore înainte de tragerea la sorţi a meciurilor din grupele Campionatului European din 2012. Femeile au afişat pancarte cu mesajele "Euro-2012 fără prostituţie" şi "UEFA ne-a atacat porţile".Purtătoarea de cuvînd a Femen, Inna Savcenko, a declarat că UEFA încearcă să influenţeze guvernul ucrainean să legalizeze prostituţia în perioada Campionatului European (8 iunie - 1 iulie 2012). Cele cinci activiste au fost arestate de poliţie la cinci minute de la începerea protestului. Reprezentantele Femen au protestat topless şi la 29 octombrie, la Lvov, la inaugurarea unui stadion cu o capacitate de peste 32.000 de locuri, ce va găzdui meciuri de la Euro-2012. Atunci, două activiste au avut scris pe corp "F... Euro", în faţa intrării în loja VIP a arenei şi au scandat "Ucraina va pierde!".


Bogomolov joacă pentru Rusia


Tenismanul Alex Bogomolov, născut la Moscova şi care are dublă cetăţenie, americană şi rusă, a primit permisiunea Federaţiei Internaţionale de Tenis de a juca pentru echipa Rusiei de Cupa Davis, a anunţat forul mondial. Astfel, Bogomolov va putea evolua pentru Rusia la întîlnirea din 10-12 februarie 2012, cu Austria, în cazul în care va fi convocat. Născut în Rusia, Bogomolov a emigrat în Statele Unite ale Americii în 1992, cînd avea 9 ani. El joacă, din 2002, în circuitul ATP în calitate de cetăţean american. Sportivul în vîrstă de 28 de ani a înregistrat un progres semnificativ în clasamentul mondial, în 2011: la începutul sezonului el se afla pe locul 166, iar la final ocupă poziţia 34.


Un irlandez la Sunderland


Irlandezul Martin O'Neill, în vîrstă de 59 de ani, a acceptat să preia conducerea tehnică a echipei Sunderland, rămasă fără antrenor miercuri, ca urmare a demiterii lui Steve Bruce. O'Neill a antrenat ultima dată echipa Aston Villa, de la care a demisionat în august 2010. El a mai pregătit formaţiile Wycombe, Norwich, Leicester şi Celtic. Antrenorul Steve Bruce a fost demis de la Sunderland, ca urmare a rezultatelor slabe înregistrate de echipă, care ocupă locul 16 în Premier League. Sunderland, care a pierdut ultimul meci din campionat, scor 1-2 cu Wigan, în etapa a XIII-a, se află la doar două puncte de zona de retrogradare. Sosit în vara anului 2009 la Sunderland, Bruce, fost mijlocaş la Manchester United, a fost acceptat cu greu de suporterii echipei, deoarece în tinereţe s-a declarat fanul formaţiei Newcastle.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.