Sport

Antrenament cu africance

Ziarul de Vrancea
30 nov 2011 831 vizualizări
Sîmbătă,echipa feminină de handbal a Romaniei joacă primul meci la Campionatele Mondiale din Brazilia, împotriva Tunisiei

Naţionala de handbal feminin a Romaniei a învins, marţi, în Brazilia, reprezentativa Coastei de Fildeş, scor 31-27, într-un meci amical, posibil ultimul înaintea debutului la Campionatul Mondial. "A fost un meci de antrenament, care sincer, mai mult le-a folosit adversarelor, nu nouă. Fetele nu par acomodate deplin încă, nu este un motiv special, probabil mai au nevoie de 1-2 zile. Nu am decis dacă vom mai juca încă un meci amical, e deja prea aproape debutul la Mondiale şi cam toate echipele se feresc de încă un meci, de frica accidentărilor. Dacă vom mai juca vreun meci, va fi tot unul aşa, mai lejer, în care să mai exersăm schemele, să fim în priză”, a declarat la finalul partidei de marţi, antrenorul Radu Voina, pentru MEDIAFAX. La CM din Brazilia, Romania va juca în grupa C, la Sao Paolo, alături de reprezentativele Franţei, Braziliei, Tunisiei, Cubei şi Japoniei. Romania va debuta sîmbătă seară, la ora Romaniei 19:00 împotriva Tunisiei, programul celorlalte jocuri fiind: Romania-Cuba (5 decembrie, 19:00), Romania-Japonia (6 decembrie, 21:15), Romania-Brazilia (8 decembrie, 23:45) şi Romania-Franţa (9 decembrie, 21:15). Componenţa celorlalte grupe: Norvegia, Muntenegru, Angola, Germania, China, Islanda (A), Rusia, Kazakhstan, Olanda, Coreea de Sud, Spania, Australia (B), Suedia, Danemarca, Croaţia, Argentina, Coasta de Fildeş, Uruguay (D). Primele patru clasate din fiecare grupă se vor califica în optimile de finală (meciurile fiind programate în 11-12 decembrie), fază eliminatorie, la fel ca sferturile de finală (14 decembrie), semifinalele (16 decembrie), urmate de finale (18 decembrie). Echipa Romaniei nu se va muta din Sao Paolo, dacă se va califica în fiecare fază superioară a competiţiei. Campioana mondială se va califica direct la Jocurile Olimpice de la Londra, iar echipele clasate pe locurile II-VII vor juca în turnee preolimpice, cele clasate pe locurile II-IV avînd drept de organizare al acestora. Turneele preolimpice sînt programate în luna mai 2012. Lotul Romaniei pentru CM din Brazilia este format din următoarele jucătoare: Talida Tolnai, Tereza Pîslaru, Denisa Dedu (portari), Valentina Ardean, Iulia Curea, Oana Manea, Florina Chintoan, Carmen Cartaş, Daniela Băbeanu, Eliza Buceschi, Adina Fiera, Mihaela Tivadar, Aurelia Brădeanu, Oana Chirilă, Carmen Amariei, Cristina Vărzaru, Adriana Nechita, Ramona Farcău. Competiţia este transmisă în Romania pe canalele DolceSport.
Adina Osan, adina.osan@mediafax.ro



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.