Sport

Performanţă remarcabilă pentru fotbalul juvenil din Focşani: CSM Focşani, pentru a treia oară în finală la Trofeul „Ola”

Dan Chiriac
27 nov 2011 2806 vizualizări
Echipa pregătită de Elvis Ilaş a cîştigat toate jocurile de la faza de zonă u turneul final are loc în luna decembrie la Braşov

Grupa 2002 de la CSM Focşani a obţinut o performanţă deosebită pentru fotbalul juvenil din Focşani după ce s-a calificat la faza finală a Turneului „Gheorghe Ola”. Competiţia, rezervată copiilor de 9 ani, a adus cele mai mari performanţe pentru fotbalul juvenil din Focşani în ultimii ani. În 2008 şi 2009, CSM Focşani a jucat la turneul final, unde s-a clasat pe locurile 5 şi 6. După o pauză de un an, focşănenii au revenit în faza finală a competiţiei după ce a cîştigat faza de zonă disputată timp de două zile la Sala Polivalentă din Focşani. Întrecerea a început sîmbătă cu o mare surpriză. Şoimii Buzău a venit la Focşani cu doar patru jucători cu drept de joc, restul neavînd viza anuală pe anul 2011. În aceste condiţii, buzoienii au jucat doar partide de palmares, aşa cum a decis comisia de organizare şi reprezentantul FRF, Gheorghe Cristoloveanu. În primul joc al turneului, CSM Focşani a trecut cu 4-0 de Şoimii Buzău, dar rezultatul oficial a fost de 3- 0. De altfel, buzoienii au cedat cu acest scor, la masa verde, toate jocurile disputate. În al doilea meci al turneului, CSS Slobozia şi CSM Ploieşti au remizat, scor 2-2. Sîmbătă după-amiază, CSM Focşani a obţinut o victorie foarte importantă, scor 3 – 1 cu CSM Ploieşti. În urma acestor rezultate, finala fazei zonale s-a disputat ieri dimineaţă, între CSM Focşani şi CSS Slobozia. Focşănenii, pregătiţi de Elvis Ilaş, aveau nevoie de un rezultat egal, dar au obţinut o victorie la limită, scor 1- 0, după golul marcat de Andrei Paizan. Acesta a fost golgheterul turneului cu trei goluri, două cu Ploieştiul şi unul cu Slobozia. Tînărul fotbalist a început fotbalul la 3 ani la Juventus Focşani cu tatăl său, Viorel. Andrei Paizan, împreună cu portarul Ştefan Ghencea sînt transferaţi în prezent de la CFT Juventus Focşani la CSM Focşani. Pentru prima dată de cînd s-a format, grupa 2002 a avut o altă organizare. Astfel, golgheterul obişnuit, Alexandru Dumitru a fost folosit pe post de fundaş şi a respins multe din fazele de atac ale adversarilor. În aceste condiţii, în atac, greul a picat pe Andrei Paizan. Meritul este fără îndoială al întregii echipe formate din Răzvan Ştefănescu, Alexandru Lăudatu, Alexandru Dumitru, Teodor Crăciun, Andrei Păltinuş, Mario Pavăl, Cristian Dima, Alin Dascălu, Andrei Paizan, Dănuţ Năstase, Ştefan Ghencea şi Mădălin Nicolau. Echipa focşăneană va participa între 12-14 decembrie la turneul final care va avea loc la Braşov. După ce s-a clasat pe locurile 5 şi 6 la precedentele turnee finale, echipa de la CSM speră să prindă podiumul. Misiunea lor nu va fi deloc uşoară în condiţiile în care vor veni la Braşov cele mai puternice echipe din ţară, printre acestea putînd fi CFR Cluj, Oţelul Galaţi, Academica Hagi, Politehnica Timişoara sau FC Braşov. (Dan CHIRIAC)
 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.