Sport

Mircea Sandu şi Avram, chemaţi la Curtea de Apel

Ziarul de Vrancea
23 nov 2011 723 vizualizări
Preşedintele FRF, Mircea Sandu, s-a prezentat, ieri, la Curtea de Apel Bucureşti, pentru a fi audiat în dosarul în care fostul şef al arbitrilor Vasile Avram şi omul de afaceri Sorin Ţerbea sînt judecaţi pentru corupţie.

Mircea Sandu a venit la instanţă însoţit de avocatul său, Cristian Ene. La instanţă s-au prezentat Vasile Avram şi Sorin Ţerbea, eliberaţi din arest preventiv în urma deciziei de luni a înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Cei doi au fost trimişi în judecată, în 19 octombrie, de procurorii DNA, care îi acuză de luare şi, respectiv, dare de mită. "Am citit într-un ziar că, din surse apropiate, intenţionez să ajung în funcţia de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA). Vreau să vă informez că pînă la rămînerea definitivă şi irevocabilă a hotărîrii unei instanţe de judecată în ceea ce priveşte vinovăţia sau nevinovăţia mea, nu am de gînd în nici un fel, nici nu mă gîndesc să ajung în funcţia de preşedinte al CCA", a declarat Vasile Avram la sosirea la tribunal, unde a venit însoţit de avocaţi şi fiul său, Marius.  


Am mai coborît un loc


Echipa naţională a Romaniei a coborît o poziţie, pe 56, cu 562 de puncte, în clasamentul FIFA-Coca Cola pe luna noiembrie, dat publicităţii, ieri, pe site-ul oficial al forului fotbalistic mondial. Prima poziţie în clasamentul FIFA este ocupată de Spania, cu 1564 puncte, fiind urmată de Olanda, adversara Romaniei în preliminariile Cupei Mondiale din 2014, cu 1365 puncte, şi de Germania, cu 1345 puncte. Următorul clasament FIFA va fi dat publicităţii la 21 decembrie.


Chinezii rîvnesc la Anelka


Clubul chinez Shanghai Shenhua a anunţat că este interesat de transferul francezului Nicolas Anelka, de la Chelsea, dar susţine că jucătorul nu şi-a dat acordul şi recunoaşte că se confruntă cu o mare concurenţă pentru achiziţionarea acestuia. "Am contactat anturajul său, dar nu este nimic mai mult. Este greu pentru noi. ştim că va fi liber vara viitoare, dar sînt multe cluburi interesate, AC Milan, echipe ruseşti şi din Emiratele Arabe Unite. Dacă vrem să-l transferăm, ne va costa mult", a declarat un purtător de cuvînt al clubului pentru cotidianul DF Daily. Anelka, în vîrstă de 32 de ani, este la final de contract în iunie 2012, dar joacă foarte puţin la Chelsea. El a confirmat, indirect, iminenta sa plecare de la Chelsea.


Villas-Boas, amendat


Federaţia Engleză de Fotbal l-a amendat cu14.000 de euro pe antrenorul echipei Chelsea, Andrei Villas-Boas, deoarece l-a criticat pe arbitrul partidei cu formaţia Queen’s Park Rangers, disputată în 23 octombrie, informează presa engleză. Comisia de Disciplină a FA a subliniat că amenda a fost atît de mare deoarece Villas-Boas a dat dovadă de lipsă de respect în mod voit, în faţa presei, fără ca apoi să-şi ceară scuze.  Villas-Boas îl acuzase pe arbitrul Chris Foy că nu a tratat echipele egal şi că i-a eliminat doi jucători.


Încotro, Beckham?


David Beckham va lua o decizie în privinţa viitorului său după turneul formaţiei Los Angeles Galaxy din Asia şi Australia, a anunţat jucătorul într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport. "Voi aştepta să revin din turneul din Asia şi Australia. Am primit diverse oferte, inclusiv de la cluburi din Serie A, deci printre posibilităţi este şi Italia", a declarat jucătorul în vîrstă de 36 de ani, al cărui contract expiră la 31 decembrie. Jucătorul a venit în SUA în 2007, de la Real Madrid. Los Angeles Galaxy va efectua, începînd de săptămîna viitoare, un turneu în Australia, Filipine şi Indonezia.


Fanii lui Kubica mai aşteaptă


Pilotul polonez al echipei Lotus Rénault, Robert Kubica, grav accidentat într-un raliu în februarie 2011, va rata începutul sezonului 2012 din Formula 1, a anunţat, ieri, team-ul său într-un comunicat. Kubica, în vîrstă de 26 de ani, a ratat deja tot sezonul 2011. Deşi a făcut progrese excelente datorită unui program intensiv de antrenamente şi poate merge fără probleme, îşi poate mişca mîna şi cotul, el are nevoie de mai mult timp pentru a-şi reveni complet. "Deşi am muncit foarte, foarte mult în ultimele săptămîni, am ajuns la concluzia că nu sînt pregătit în totalitate pentru sezonul 2012. A fost o decizie dificilă, dar este cea mai bună", a spus Kubica. Echipa Lotus Rénault a anunţat că sînt negocieri pentru prelungirea contractului lui Kubica pentru sezonul 2013.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.