Sport

“Naşul” şi “Piţi” la DNA

Ziarul de Vrancea
21 nov 2011 705 vizualizări
Preşedintele Federaţiei Romane Fotbal, Mircea Sandu, s-a prezentat pentru a treia oară, ieri, la DNA, în dosarul în care a fost pus sub învinuire, alături de preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, alte 10 persoane, FRF şi LPF, în cazul excluderii Universităţii Craiova.

"Am venit doar să depunem documente", a declarat Mircea Sandu la sosirea la DNA. Avocatul lui Sandu, Cristian Ene, a precizat că este vorba de un dosar de 1111 pagini: "Avem aici dovezi prin care să arătăm că decizia este legală şi temeinică".În ceea ce priveşte presupusul împrumut al soţiei sale Lise către patronul Gloriei Bistriţa, Jean Pădureanu, Mircea Sandu a spus: "Aşa cum de trei ani de zile ajut opt copii din satul Grajduri, judeţul Iaşi, ai căror părinţi au fost călcaţi de tren şi nu are cine să-i întreţină - deci fac un gest -, aşa şi soţia mea a făcut un gest pentru un prieten, l-a ajutat".  Tot ieri, a fost chemat şi selecţionerul Victor Piţurcă, acesta neacordînd nici o declaraţie la ieşire, după ce a stat în sediul DNA circa 45 de minute.

Froch se obrăzniceşte din nou!


Pugilistul britanic Carl Froch a declarat că un meci cu Lucian Bute ar fi uşor pentru el, deoarece palmaresul romanului include doar două victorii demne de menţionat, cele din confruntările cu Brian Magee şi Glen Johnson, iar el i-a învins pe cei doi într-un mod mult mai convingător. "Mi-ar plăcea să am un meci de unificare a titlurilor cu el, dar nu ar fi cine ştie ce mare confruntare pentru mine. Ar fi un meci uşor. În CV-ul lui Bute ies în evidenţă doar două nume, Brian Magee şi Glen Johnson. Iar eu i-am învins pe ambii într-un mod mult mai convingător decît a făcut-o el. Este el campion IBF, dar se luptă doar acasă şi de aceea nu i se acordă credit şi respect, pe care oricum nu le merită, pentru că nu a boxat cu nici un boxer mare", a spus Froch, citat de Nottingham Post. Froch va disputa, la 17 decembrie, finala turneului Super Six, cu americanul Andre Ward.

Arbitrul sinucigaş a fost externat


Arbitrul care a încercat să se sinucidă, sîmbătă, cu cîteva ore înainte de un meci din campionatul Germaniei pe care ar fi trebuit să îl conducă la centru, a fost externat, a anunţat, ieri, conducerea instituţiei. Poliţia din Köln a precizat că este pe punctul de a încheia ancheta în acest caz, neexistînd indicii că ar fi fost vorba de altceva decît o tentativă de sinucidere. Presa germană notează că există în continuare un mister în ceea ce priveşte motivele pentru care Babak Rafati, în vîrstă de 41 de ani, a încercat să se sinucidă tăindu-şi venele, în baia camerei sale de hotel din Köln. Director al unei filiale bancare din Hanovra, Rafati a arbitrat 84 de meciuri în Bundesliga. Arbitru internaţional din 2008, el a aflat în luna septembrie că Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a decis să nu îl mai includă pe lista pentru meciurile internaţionale. Criticat de unii jucători, Rafati a fost prezentat deseori de publicaţia Kicker ca fiind cel mai slab arbitru din Bundesliga.


Comportament infantil


Căpitanul reprezentativei Cehiei, Tomas Rosicky, a cerut scuze, duminică seară, pentru comportamentul nepotrivit al unor membri ai naţionalei la revenirea din Muntenegru, după victoria în barajul pentru Euro-2012. "O emoţie incontrolabilă şi o imensă euforie ne-au înlăturat de la calea cea bună şi vreau să prezint scuze. Nu ne-am dat seama că nu mai sîntem la vestiare", a declarat Rosicky pentru agenţia CTK. În noapte de 16 spre 17 noiembrie, la sosirea pe aeroportul din Podgorica, un grup de jucători a scandat un slogan vulgar la adresa fostului internaţional Radek Drulak (vicecampion european în 1996), care a criticat constant echipa naţională şi pe selecţionerul Michal Bilek. Scena a fost filmată de un post ceh de televiziune. Potrivit jurnalului, cîţiva componenţi ai echipei naţionale, printre care portarul Petr Cech (Chelsea) şi marcatorul golului, Petr Jiracek (Viktoria Plzen), nu au scandat sloganul respectiv. În plus, în timpul călătoriei cu avionul, mai mulţi jucători şi-au rupt costumele oficiale şi au coborît în chiloţi, spre surprinderea suporterilor care îi aşteptau.


Beckham, campion peste Ocean


Echipa Los Angeles Galaxy, la care joacă şi englezul David Beckham, a cîştigat Liga Nord-Americană de Fotbal (MLS), după ce a învins, duminică, în finală, formaţia Dynamo Houston, scor 1-0, cu golul marcat de căpitanul Landon Donovan. Beckham, în vîrstă de 36 de ani, a cîştigat primul titlu de campion al MLS, unde a ajuns în 2007, de la Real Madrid. Acesta ar putea fi ultimul meci pentru Beckham în MLS, deoarece contractul său expiră la 31 decembrie şi el ar putea reveni în Europa. Paris Saint-Germain este posibila destinaţie a jucătorului începînd din ianuarie. Fostul căpitan al naţionalei Angliei a mai cîştigat titluri în alte două campionate în care a jucat, în Anglia cu Manchester United (de şase ori) şi în Spania cu Real Madrid (o dată). Los Angeles a dominat meciul şi a marcat în minutul 72, după o acţiune în care au fost implicate vedetele echipei: Beckham, irlandezul Robbie Keane şi americanul Donovan.

Aarhus s-a desfiinţat


Conducerea echipei daneze de handbal feminin SK Aarhus a anunţat luni desfiinţarea clubului, din cauza resurselor financiare insuficiente.  "Cu mare tristeţe trebuie să anunţăm desfiinţarea echipei feminine. Am petrecut ultimii doi ani, făcînd eforturi pentru susţinerea ei financiară. în acest sezon am scăzut toate cheltuielile cu 50 la sută, dar nu a fost de ajuns, în condiţiile în care sponsorizările au scăzut şi ele, cu 75 la sută. Am făcut totul pentru a menţine costurile la cel mai scăzut nivel, dar din păcate am ajuns aici. Puteam să mai continuăm puţin, dar în curînd am fi ajuns la minus. Sperăm ca toate jucătoarele să-şi găsească rapid noi angajamente", se arată în comunicatul oficial al clubului danez. SK Aarhus a fost fondată în 2003, evoluînd de două ori şi în Cupa EHF (2005-2005 şi 2009-2010), dar fără a trece de faza optimilor. SK Aarhus a jucat ultimul meci din liga daneză în 9 noiembrie, pe teren propriu, chiar cu echipa Cristinei Vărzaru, Viborg HK, ce s-a impus, cu 34-26. După 10 etape disputate, SK Aarhus se afla pe locul 8 (4 victorii şi 6 înfrîngeri).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.