Sport

Jucaţi măcar pentru coeficient!

Ziarul de Vrancea
21 nov 2011 805 vizualizări
Oţelul Galaţi -FC Basel, astăzi, de la ora 21:45, în grupa C a Ligii Campionilor, partidă transmisă în direct de TVR 1

În această seară, Arena Naţională găzduieşte pentru ultima oară în acest sezon un meci al Oţelului în Liga Campionilor. Adversara gălăţenilor este echipa elveţiană FC Basel, un meci care se credea la început că va fi o finală pentru locul III în grupă. Numai că elveţienii au cîştigat partida tur cu 2-1, echipa antrenată acum de Heiko Vogel obţinînd şi două puncte peste plan, în cele două partide de pe terenul favoritelor, Manchester United şi Benfica. Realitatea arată acum două puncte în faţă pentru Basel, ceea în eşichierul iluziilor ar însemna că gălăţenilor nu este suficient să cîştige în această seară, ci le mai trebuie şi o victorie în ultimul meci la Lisabona, pentru a mai continua în primăvară, în Liga Europa.
De la teorie la practică este drum lung şi trebuie să ne mulţumim măcar cu o victorie în faţa echipei elveţiene pentru a mai îmbunătăţi coeficientul de ţară al Romaniei. Şi odată victoria obţinută, ne putem gîndi mai departe şi la Benfica, deşi o echipă care n-a obţinut nici un punct în patru meciuri, n-are cum spera să scoată şase din două. Oricum, antrenorul Dorinel Munteanu susţine că va juca ambele partide la victorie şi aduce ca argument creşterea vizibilă de formă a formaţiei din ultimele partide de campionat. Numai că Sportul Studenţesc e una şi (chiar) Basel – alta! Cît despre elveţieni, aceştia speră chiar mai mult, calificarea în optimile Ligii.
Tot astăzi se dispută partida Manchester United – Benfica Lisabona, pe “Old Trafford”, care poate decide primul loc în grupă. Meciul tur, la Lisabona, s-a încheiat cu scorul de 1-1.

Echipele probabile


Oţelul: Sommer – Steinhofer, Abraham, Dragovic, Park Joo-ho – F. Frei, Huggel, Cabral, Zoua – A. Frei, Streller.
Oţelul: Grahovac – Rîpă, Perendija, Costin, Sălăgeanu – Filip, Neagu – Antal, Giurgiu, Ilie – Pena.
Arbitru: Tom Hagen (Norvegia).

Clasamentul grupei C
1. ManU    4    2    2    0     8-4    8
2. Benfica    4    2    2    0     5-2    8
3. Basel    4    1    2    1     6-7    5
4. Oţelul    4    0    0    4     1-7    0



Celelalte meciuri ale zilei:


Grupa A: Napoli – Manchester City, Bayern München – Villarreal. Clasament: 1. Bayern – 10 p; 2. ManCity – 7 p; 3. Napoli – 5 p; 4. Villarreal – 0 p.
Grupa B: ŢSKA Moscova – Lille, Trabzonspor – Inter Milano. Clasament: 1. Inter – 9 p; 2. ŢSKA – 5 p; 3. Trabzon – 5 p; 4. Lille – 2 p.
Grupa D: Real Madrid – Dinamo Zagreb, Olympique Lyon – Ajax Amsterdam: Clasament: 1. Real – 12 p; 2. Ajax – 7 p; 3. Lyon – 4 p; 4. Zagreb – 0 p.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.