Sport

CSM Focşani, vicecampioană naţională la şah

Dan Chiriac
31 oct 2011 994 vizualizări
Performanţa a fost reuşită la campionatele naţionale de echipe mixte de la Căciulata u este a doua mare performanţă pentru şahul vrîncean în 2011

Echipa de şah CSM Focşani a devenit vicecampioană naţională la campionatul naţional rezervat echipelor mixte. Întrecerile au avut loc la finalul săptămînii trecute la Căciulata. Echipa de la CSM Focşani 2007 a fost formată din Lucian Cătălin Pătraşcu - 12 ani, Cosmin Vasiliu - 11 ani, Bianca Gabriela Banciu - 14 ani şi Simona Andreea Toma - 14 ani. Aceasta a fost prima participare a unei echipe din Vrancea la această competiţie. “Cînd am văzut lista de participare de anul trecut şi am făcut unele calcule am considerat că nu putem spera la o medalie. În şah există ierarhii stabilite, iar coeficientul ELO face diferenţa între jucători. Nu există răsturnări spectaculoase astfel încît un jucător care te-a bătut de zece ori să piardă acum în faţa ta. Acum, cînd am văzut lista de participare am considerat că putem trage la o medalie. A fost excelent ca la prima participare la această competiţie să ne întoarcem cu argintul. Au încercat unele echipe să ne coboare de pe această poziţie, dar performanţa este cu atît mai valoroasă cu cît echipa noastră este formată exclusiv din juniori”, ne-a spus Aurelian Grigore, conducătorul delegaţiei focşănene şi preşedintele secţiei de şah de la CSM Focşani 2007. Sportivii focşăneni sînt pregătiţi de antrenorul Mihai Strîmbu. La turneul de la Căciulata au participat 11 echipe din Otopeni, Craiova, Ploieşti, Iaşi, Constanţa, Turda, Rm. Vîlcea, Resiţa. Rezultatele sînt de apreciat mai ales că echipa CSM Club Oltenia Craiova, campioana naţională a avut jucători de la trei cluburi, fiind de fapt o selecţionată a judeţului Dolj. Sportivii focşăneni au obţinut rezultate foarte bune şi la individual. Lucian Pătraşcu - locul 1 la masa 1, Cosmin Vasiliu - locul 1 la masa II şi Andreea Toma - locul 4 la masa IV.

Două performanţe istorice

Rezultatul de la Căciulata întregeşte un an de excepţie pentru şahul vrîncean. În luna august, trei adolescente din Focşani au reuşit să aducă titlul naţional de şah la Focşani la juniori fete 16 ani. Sportivele de la CSM 2007 Focşani au obţinut o performanţă istorică în competiţia care a avut loc la Iaşi. Bianca Banciu, Andreea Toma şi Elena Toma sînt pregătite de profesorul Mihai Strîmbu, ajutat de Aurelian Grigore. Focşănencele au obţinut două medalii de aur la şah clasic şi şah rapid şi una de argint la şah blitz. Toate cele trei sportive sînt componente a lotului naţional de şah. „Este fără îndoială un an de excepţie pentru şahul vrîncean. După rezultatele obţinute la Iaşi, a venit şi acest titlu de vicecampioană naţională şi nu putem să nu ne bucuărm de aceste rezultate”, ne-a mai spus Aurelian Grigore. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.