Sport

Beat, drogat şi viteaz nevoie mare

Ziarul de Vrancea
31 oct 2011 586 vizualizări
Suporterul ploieştean care l-a lovit din spate pe Galamaz la meciul Petrolul - Steaua a fost depistat cu alcoolemie mare şi cu urme de metamfetamină

Suporterul care l-a lovit pe fundaşul echipei Steaua, George Galamaz, în timpul meciului cu Petrolul va fi dus în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă sub acuzaţia de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinei publice, precum şi pentru port fără drept de armă în incinta unei arene sportive, a declarat purtătorul de cuvînt al Poliţie Prahova, Daniel Radu.  Acesta a declarat că, în momentul producerii faptei suporterul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, aparatul etilotest indicînd o concentraţie de 0,29 miligrame alcool pur în aerul expirat. Agenţia MEDIAFAX notează că, în conformitate cu unele surse apropiate anchetei, huliganul care l-a lovit pe Galamaz consumase metamfetamină. Testul rapid antidrog atestă prezenţa în sînge a metamfetaminei, un drog care cauzează stări de euforie şi este un puternic stimulent pentru sistemul nervos central.
Incidentul petrecut duminică seară pe stadionul din Ploieşti este anchetat de procurori de la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Ploieşti, informa, ieri, Parchetul înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Suporterul, Dragoş Petru Enache, a fost reţinut pentru 24 ore. " De asemenea s-a luat măsura sancţionării organizatorului cu amendă de la 5.000 la 50.000 de lei şi s-a luat măsura sancţionării firmei de pază pentru nerespectarea planului de acţiune cu o amendă cuprinsă între 1.000 şi 5.000 de lei. Vor continua cercetările", a spus Oancea. 
Fotbalistul George Galamaz a fost diagnosticat, ieri dimineaţă, cu o fractură de os zigomatic şi va avea nevoie de un repaus de cel puţin 45 de zile. Potrivit medicilor, fotbalistul stelist nu va avea nevoie de o intervenţie chirurgicală. Celălalt fotbalist ajuns la spital după incidentele de la Ploieşti, portarul Ciprian Tătăruşanu, lovit de o torţă “a avut un mic disconfort din cauza şocului. Are şi o plagă din cauza unei arsuri în zona dorsală, dar acum e bine", a explicat, medicul echipei Steaua, Radu Paligora.
În finalul primei reprize a meciului Petrolul – Steaua, la scorul de 1-0 pentru oaspeţi, arbitrul Robert Dumitru a dictat penalty în favoarea Stelei, moment în care unul dintre cei cinci fani petrolişti care au sărit gardul, a reuşit să pătrundă pe teren şi l-a lovit pe la spate, cu pumnul în faţă pe Galamaz, după care l-a scuipat. Huliganul s-a îndreptat spre Novak Martinovic, dar acesta l-a contrat şi a început să-l lovească cu picioarele, fiind urmat de portarul Răzvan Stanca. Arbitrul i-a eliminat pe cei doi jucători stelişti şi i-a acordat cartonaş galben rezervei Florin Costea, care a depăşit spaţiul tehnic, încercînd să intre în teren pentru a-şi ajuta colegii. După ce Mihai Costea a transformat lovitura de pedeapsă, din sectorul galeriei petroliste au început să curgă torţe, una dintre ele lovindu-l pe portarul Tătăruşanu. Observatorul partidei, Paul Cazan, a decis ulterior suspendarea partidei.

Frămîntări la Petrolul


Clubul Petrolul Ploieşti a anunţat, ieri, într-un comunicat, că îi va acţiona în justiţie pe suporterul care l-a lovit pe jucătorul stelist George Galamaz şi pe cei care au aruncat cu petarde pe teren. “FC Petrolul Ploieşti regretă situaţia creată prin incidentele de la partida de duminică şi îşi cere scuze, în mod public, jucătorilor afectaţi, clubului Steaua Bucureşti şi spectatorilor prezenţi pe stadionul Ilie Oană. Considerăm că ceea ce s-a întîmplat, ieri, a reprezentat şi un atac la adresa clubului nostru, drept pentru care îi vom acţiona în justiţie pe agresor şi pe cei care vor fi identificaţi, pe înregistrările video, că au aruncat cu petarde în suprafaţa de joc", se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al grupării din Ploieşti. Totodată, antrenorul echipei, Valeriu Răchită, a fost la un pas de demisie, deranjat de informaţiile circulate prin mass-media, cum că ar fi ştiut de premeditarea incidentului de pe stadion. Răchită, i-a propus primarului municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, demisia sa de onoare, el fiind şi consilier pe probleme de sport, dar edilul l-a rugat să rămînă cel puţin pînă în iarnă.
..........


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.