Sport

Luni, audierea “Naşului”

Ziarul de Vrancea
28 oct 2011 520 vizualizări
Procurorul care instrumentează cazul dezafilierii Universităţii Craiova a decis, ieri, în acord cu avocatul lui Mircea Sandu, Cristian Ene, ca preşedintele FRF să fie audiat luni la sediul DNA.

Potrivit unor surse judiciare, procurorul de caz nu a putut face vineri audierea lui Sandu, astfel încît a decis ca aceasta să aibă loc luni. La sediul DNA s-au aflat, vineri, şi nouă suporteri ai Universităţii Craiova, aceştia părăsind zona înainte de sosirea a două dube pline cu jandarmi. În dosarul excluderii Universităţii Craiova au fost puse sub învinuire Federaţia Romană de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal. Mai sunt învinuiţi preşedinţii acestor foruri, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, şi de alţi 12 membri ai Comitetului Executiv al FRF.
 “Ruşine, Mircea Sandu!”
Preşedintele Poli Timişoara, Marian Iancu, l-a criticat din nou pe conducătorul FRF, Mircea Sandu, despre care a spus că ar trebui să-i fie ruşine pentru că a decis retrogradarea formaţiei de pe Bega: "Avem cea mai bună şcoală de fotbal din Romania, dar alţii au mutat fotbalul prin birouri. Fotbalul se joacă pe gazon. Să-ţi fie ruşine, Mircea Sandu. Ai uitat fotbalul de cînd ai plecat de pe gazon. Ei şi-au bătut joc de noi, ne-au călcat în picioare, asta au făcut ei la Timişoara. Mircea Sandu e un om care nu are nici un rezultat în spate, nimic, zero. Din cauza voastră a fost retrogradată Poli Timişoara. Ruşine că aţi gîndit că nu merităm, ne-aţi luat licenţa, noi trebuia să fim în prima urnă în Cupă. Din nou o competiţie stricată de nişte terchea-berchea la ordinul lui Mircea Sandu. Se va dovedi că la cheremul lui am fost scoşi din Liga I", a spus Iancu la Sport.ro.
Victorie cu turcoaicele
Echipa naţională de fotbal feminin a Romaniei a învins, joi, la Centrul de Fotbal de la Buftea, selecţionata similară a Turciei, scor 7-1 (3-1), în grupa a doua a preliminariilor Campionatului European, ediţia 2011/2013. Golurile învingătoarelor au fost marcate de Andreea Laiu,  Raluca Sîrghe, Cosmina Duşa 3 şi Laura Rus 2. Tot joi, naţionala feminină a Spaniei a învins în deplasare echipa Kazahstanului, cu scorul de 4-0. Clasamentul grupei: 1. Spania – 9 p; 2. Germania – 6 p; 3. Romania – 6 p; 4. Kazahstan – 4 p; 5. Elveţia – 3 p; 6. Turcia -1 p. Romania are programat următorul meci în data de 20 noiembrie, pe teren propriu, cu Spania. Preliminariile se vor încheia la 19 septembrie 2012, cîştigătoarele celor şapte grupe şi cea mai bună dintre echipele de pe locul doi urmînd să se califice la turneul final din Suedia.
Amendă înjumătăţită
Amenda dată de Manchester City jucătorului Carlos Tevez pentru că a refuzat să intre în joc la meciul cu Bayern Munchen din Liga Campionilor a fost redusă la jumătate, adică la 500.000 de lire sterline, salariul pe două săptămîni şi nu pe patru cum fusese iniţial. Decizia conducerii a venit ca urmare a comunicatului publicat de Asociaţia Fotbaliştilor Profesionişti (PFA) în care sindicatul îşi exprimă sprijinul pentru jucător şi refuza aprobarea sancţiunii iniţiale.  Atacantul a primit o amendă de un milion de lire sterline (1,15 milioane de euro), deoarece a refuzat să intre în joc la meciul cu Bayern München, din Liga Campionilor, disputat la 27 septembrie. "Părerea PFA, după studierea probelor aduse, este că Tevez nu a refuzat nimic. Nu există nici o justificare pentru ca sancţiunea să fie mai mare de două săptămîni, aşa cum prevăd Federaţia, Premier League şi PFA", a apreciat sindicatul
Safin o dă pe politică
Fostul număr 1 mondial în tenis Marat Safin, retras din 2009, vrea să candideze pentru un loc în Duma de stat, camera inferioară a Parlamentului rus, conform anunţului de pe site-ul www.atpchampionstour.com.  "Candidez pentru un loc în Parlamentul rus. Alegerile vor avea loc la 4 decembrie. Este o nouă provocare. Cred că sunt un băiat inteligent şi am multe de spus, am multe idei despre ce trebuie să fac", a Safin. Marat Safin, care a cîştigat US Open în 2000 şi al Openului Australiei în 2005, va candida din partea partidului la putere, Rusia Unită, condus de Vladimir Putin. "Aş putea fi cel mai frumos bărbat din Duma, dar asta doar pentru că toţi ceilalţi au peste 60 de ani", a spus Safin în glumă.
20 de ani pentru uciderea unui fan
Un bărbat din Caucaz a fost condamnat, ieri, de un tribunal din Moscova la 20 de ani de închisoare pentru uciderea unui suporter al formaţiei Spartak Moscova, la finalul anului 2010, eveniment urmat de o serie de manifestaţii xenofobe în Rusia, a anunţat agenţia Interfax. Aslan Cerkessov, 27 de ani, originar din Nalcik, va ispăşi pedeapsa într-o închisoare de înaltă securitate, conform Interfax. La audierea de săptămîna trecută, bărbatul a fost găsit vinovat de crimă cu premeditare.  Suporterul Egor Sviridov a murit din cauza rănilor provocate de gloanţe de cauciuc, la 6 decembrie 2010, cînd a avut loc un conflict pe străzile din Moscova între mai mulţi fani ai formaţiei Spartak şi tineri originari din Caucaz.
Taxat pentru aroganţă vestimentară
Internaţionalul danez Nicklas Bendtner, împrumutat în luna august de Arsenal la Sunderland, a declarat că în ultimele luni a învăţat să se îmbrace mai puţin elegant cînd vine la antrenamente, deoarece noii săi colegi îi taie costumele. "Am învăţat să mă îmbrac mai puţin elegant cînd vin la antrenamente. Alternativa ar fi fost să rămîn fără îmbrăcăminte. Îmi place să arăt ca un om inteligent şi am avut tendinţa de a purta cămaşă şi sacou, dar am realizat că dacă vin îmbrăcat astfel la antrenament nu pot pleca tot cu ele. Acum trebuie să mă îmbrac obişnuit pentru că toate lucrurile bune pe care le aveam îmi erau distruse. Încă nu sunt foarte sigur cine a făcut-o, dar voi afla", a spus fotbalistul în vîrstă de 23 de ani. Nicklas Bendtner, care face parte din naţionala Danemarcei din 2006, a înscris două goluri pentru Sunderland în acest sezon.
.............


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.