Sport

Trişorii au terminat-o cu sportul

Ziarul de Vrancea
27 oct 2011 628 vizualizări
Cel mai bun halterofil roman, Ninel Miculescu, a fost pentru a doua oară depistat pozitiv, fiind suspendat pe viaţă * în aceeaşi situaţie se află şi atleta Corina Dumbrăvean, care a pierdut apelul la TAS împotriva deciziei ANAD

Halterofilul Ninel Miculescu (26 de ani) a fost suspendat pe viaţă de către Federaţia Internaţională de profil, după ce sportivul roman a fost depistat pozitiv pentru a doua oară cu substanţe interzise, informează cotidianul ProSport, în ediţia sa de ieri. Vicecampionul mondial la total şi medaliat cu bronz la stilul smuls în 2010 şi triplu campion european în acelaşi an a fost suspendat prima oară pentru dopaj în 2006. Atunci a fost suspendat pentru doi ani, fapt ce l-a împiedicat să participe la Jocurile Olimpice de la Beijing. Ninel Miculescu mai are în palmares două medalii de argint la Campionatele Mondiale din 2009 şi încă un titlu de vicecampion european în acelaşi an.
Sancţiunea este confirmată şi pe site-ul oficial al Federaţiei Internaţionale de Haltere, care anunţă că halterofilul roman a fost găsit dopat în anul 2010. Asta ar putea însemna că Miculescu să îşi piardă medaliile cucerite anul trecut la mondiale şi europene. Contactat de MEDIAFAX, secretarul general al Federaţiei Romane de Haltere, Gheorghe Diaconu a declarat că Ninel Miculescu a fost depistat pozitiv la un control în afara competiţiei. "Este o chestiune mai veche, dar cu care nu sînt la curent. Ştiu doar că a fost depisat pozitiv la un control în afara competiţiei, dar nu ştiu cu ce substanţă sau cînd s-a întîmplat asta", a spus Diaconu. Potrivit ProSport, şi Alexandru Roşu a fost suspendat patru ani de forul internaţional.
O altă sportivă romană suspendată pe viaţă de Agenţia Naţională Antidoping (ANAD), atleta Corina Dumbrăvean, a pierdut apelul formulat la TAS, tribunalul de la Lausanne menţinînd sancţiunea dictată de forul antidoping de la Bucureşti. ANAD precizează că sportiva a argumentat în faţa Tribunalului Federal Elveţian că nu a beneficiat de asistenţă juridică eficientă şi a pus la îndoială corectitudinea procedurilor din Romania. "În ce priveşte faptul că sportiva nu ar fi beneficiat de o asistenţă juridică eficientă, Curtea Federală a considerat că ea nu se poate plînge în acest sens cu bună credinţă, deoarece ea a acceptat competenţa arbitrului în ziua audierii şi a semnat un ordin de procedură, fără rezerve. în ce priveşte independenţa ANAD şi corectitudinea procedurilor din Romania, Curtea Supremă a considerat că argumentul este nemotivat", notează comunicatul.
La sfîrşitul lunii iulie, preşedintele ANAD, Graziela Vîjială, a declarat că ea consideră că forul pe care îl conduce nu a cîştigat procesul de la TAS împotriva sportivei Corina Dumbrăvean, ci a managerului şi antrenorului Eleodor Roşca, pe care îl consideră direct responsabil pentru situaţia atletei. Corina Dumbrăvean, alergătoare de 1500 m, a fost suspendată pentru dopaj pentru doi ani în noiembrie 2007, după care a fost depistată pozitiv în afara competiţiei, pe 10 mai 2010, ceea ce a condus la suspendarea pe viaţă a atletei.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.