Sport

Mancini este interesat de Chivu

Ziarul de Vrancea
25 oct 2011 495 vizualizări
Antrenorul echipei Manchester City, Roberto Mancini, a declarat că fundaşul Cristian Chivu devine "interesant" pentru orice club, inclusiv pentru gruparea engleză, ţinînd cont de faptul că se află în ultimele luni de contract la Inter Milano, informează The Sun.

Potrivit sursei citate, Mancini ar vrea să-l aducă pe Chivu la Manchester în ianuarie 2012.  Mancini l-a avut elev pe Chivu la Inter în perioada 2007-2008. Inter nu i-a prelungit romanului contractul care expiră în iunie 2012.The Sun a scris şi în ianuarie 2010 că Roberto Mancini a declarat că jucătorii Cristian Chivu, Patrick Vieira şi Ivan Cordoba, pe care i-a antrenat la Internazionale Milano, îşi doresc să ajungă la Manchester City, după ce el a preluat această grupare.


I-au murit lăudătorii


Pugilistul jamaican Glen Johnson este convins de faptul că este cel mai puternic adversar pe care romanul Lucian Bute l-a întîlnit pînă acum în cariera sa, datorită stilului său diferit de a boxa. "Nu există nici un dubiu că voi fi cel mai puternic adversar al lui Bute. Sînt convins de asta. Cu oricine aş boxa, aş fi cel mai puternic adversar, deoarece am un stil care nu place multor pugilişti, deci mulţi boxeri nu au luptat cu cineva ca mine. Întotdeauna va fi un meci greu pentru adversar", a declarat Johnson pentru boxingscene.com. Campionul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute, îşi va pune centura în joc, la 5 noiembrie, în Quebec, în cadrul unei gale în care îl va avea ca adversar pe jamaicanul Glen Johnson, în vîrstă de 42 de ani.


S-a rezolvat cu salariile, la Galaţi


Directorul general al ArcelorMittal Galaţi, Thierry Le Gall, a precizat, ieri, într-un comunicat, că "problema salariilor la Oţelul a fost rezolvată", după ce jucătorii au ameninţat, vineri, că nu vor intra pe teren la meciul cu FCM Tîrgu Mureş, deoarece nu şi-au primit primele pentru titlu. "Problema salariilor a fost rezolvată. Consiliul de Administraţie al Clubului a acţionat normal, la timp şi şi-a exercitat rolul de control, la fel ca în oricare companie. îmi exprim încrederea că va continua să acţioneze astfel, aşa cum am solicitat. Mă aştept ca acest subiect să fie închis şi să ne întoarcem pe terenul de joc", se arată în comunicatul semnat de Thierry Le Gall, director general ArcelorMittal Galaţi. Potrivit unor surse din cadrul clubului, au fost semnate actele în urma cărora jucătorii îşi vor primi bonusul pentru cîştigarea campionatului şi primele pentru obţinerea Supercupei Romaniei.

Aşteptaţi o lună


Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) va analiza litigiul dintre gruparea elveţiană FC Sion şi UEFA pe data de 24 noiembrie, "dacă ambele părţi îşi confirmă disponibilitatea", a anunţat, ieri, forul european. "Dacă datele fixate de TAS sînt respectate de toate părţile şi dacă această instituţie va decide, pe 24 noiembrie, în favoarea grupării FC Sion, scenariile reintegrării echipei în Liga Europa, studiate de UEFA, sînt realiste", se arată într-un comunicat al UEFA. Gruparea FC Sion nu a respectat o interdicţie în ceea ce priveşte achiziţionarea de jucători, ceea ce a dus la excluderea echipei din Liga Europa, competiţie organizată de UEFA. Forul european a hotărît ca în lotul FC Sion să participe în Liga Europa formaţia Celtic Glasgow. FC Sion a deschis mai multe proceduri în justiţie, atît împotriva ligii elveţiene, cît şi împotriva UEFA şi a preşedintelui acestui for, Michel Platini.

Au stricat haka

Naţionala de rugbya Franţei, învinsă de Noua Zeelandă în finala Cupei Mondiale, a fost amendată cu 2.880 de euro pentru că jucătorii au depăşit linia de mijloc a terenului în timp ce All Blacks executau ritualul haka înainte de debutul partidei. Un purtător de cuvînt al International Rugby Board a confirmat amenda, indicînd pentru cotidianul New Zealand Herald că echipa Franţei a încălcat "un protocol referitor la ritualuri" şi că echipele au fost avertizate că vor exista sancţiuni în cazul unor astfel de situaţii. Înainte de finală, jucătorii francezi au format, mînă în mînă, litera V de la victorie, înainte de a avansa pînă la limita protocolară de 10 metri pentru a face faţă în linie ritualului haka, executat de All Blacks, duminică, pe Eden Park, din Auckland. Unii dintre jucători au depăşit însă linia de la mijlocul terenului. Reprezentativa Noii Zeelande a cîştigat Cupa Mondială de rugby, după ce a învins, cu scorul de 8-7 (5-0), selecţionata Franţei.


Eriksson a încheiat-o cu Leicester


Fostul selecţioner al Angliei, Sven-Göran Eriksson, şi conducerea grupării Leicester City, din liga a doua, au decis "de comun acord" să pună capăt colaborării, a anunţat, ieri, clubul englez. Eriksson, în vîrstă de 63 de ani, a avut o întîlnire cu proprietarii thailandezi ai grupării din Leicester, la două zile după înfrîngerea din meciul cu Millwall, scor 0-3, şi ambele părţi au decis să-şi încheie colaborarea.  În vară, conducătorii clubului au investit 10 milioane de lire sterline (11,47 milioane de euro) în transferuri, însă echipa a înregistrat în cele 13 meciuri disputate în acest sezon cinci victorii şi ocupă locul 13 în clasamentul eşalonului secund din Anglia. Eriksson pregătea echipa din octombrie 2010.


Sabonis, peste baschetul lituanian


Fostul star din NBA, Arvydas Sabonis, a fost ales la conducerea Federaţiei de Baschet din Lituania, la o lună după ce a suferit o criză cardiacă. "Baschetul îi permite Lituaniei să fie recunoscută în toată lumea şi uneşte ţara. Voi fi încîntat să-mi valorific experienţa şi munca pentru a contribui la dezvoltarea baschetului", a declarat Sabonis, după ce a fost ales în unanimitate, cu 98 de voturi. În vîrstă de 46 de ani, Sabonis îl înlocuieşte pe Vladas Garastas, care a fost preşedintele federaţiei din 2003. Sabonis, singurul candidat, s-a prezentat la alegeri în ciuda faptului că pe 27 septembrie a suferit o uşoară criză cardiacă, în timp ce juca baschet la Kaunas. El a fost externat din spital în urmă cu trei săptămîni.Arvydas Sabonis, considerat unul dintre cei mai buni baschetbalişti europeni din istorie, a evoluat în NBA în perioada 1995-2003, la Portland. El a fost campion olimpic cu echipa URSS în 1988 şi a cîştigat o medalie de bronz cu Lituania la JO din 1992. Tot în 1992, Sabonis a fost inclus în Hall of Fame


Nou selecţioner la sloveni


Slavisa Stojanovic a fost desemnat selecţionerul Sloveniei în locul lui Matjaz Kek, demis după eşecul calificării la Campionatul European de fotbal din 2012, a anunţat, luni, forul naţional de specialitate. Stojanovic, în vîrstă de 41 de ani, a mai pregătit formaţia NK Domzale, cu care a cîştigat două titluri naţionale, după care a devenit secundul lui Srecko Katanec în Emiratele Arabe Unite.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.