Sport

Coloana de stiri sportive: Coborîm vertiginos

Ziarul de Vrancea
19 oct 2011 554 vizualizări
Echipa naţională a Romaniei a coborît şase poziţii pînă pe locul 55, cu 575 de puncte, în clasamentul FIFA-Coca Cola pe luna octombrie, dat publicităţii, miercuri, pe site-ul oficial al forului fotbalistic mondial

Prima poziţie în clasamentul FIFA este ocupată de Spania, cu 1624 puncte, fiind urmată de Olanda, adversara Romaniei în preliminariile Cupei Mondiale din 2014, cu 1425 puncte, şi de Germania, cu 1352 puncte. Fosta adversară a Romaniei în preliminariile Euro-2012, Franţa, ocupă locul 15, cu 953 puncte, în cădere trei poziţii, deşi a obţinut calificarea la competiţia europeană, în timp ce Bosnia-Herţegovina, calificată la baraj, a urcat un loc, pînă pe 21, cu 864 de puncte.

Pe mîna justiţiei


Fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor Vasile Avram şi omul de afaceri Sorin Ţerbea au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, care îi acuză de luare şi, respectiv, dare de mită. Vasile Avram, preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) din cadrul Federaţiei Romane de Fotbal, în prezent suspendat, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru luare de mită, în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură directă cu o infracţiune de corupţie, se arată într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Alături de Avram a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, omul de afaceri Sorin-Ioan Ţerbea, acuzat de dare de mită, în formă continuată.


“Varzi” se retrage după JO


Căpitanul naţionalei de handbal feminin a Romaniei, Cristina Vărzaru, a declarat, ieri, la Rîmnicu Vîlcea, că îşi doreşte să joace la prima reprezentativă pînă la Jocurile Olimpice de la Londra, dar că apoi se va retrage. "Eu am un an şi jumătate de contract cu Viborg, nu ştiu unde voi juca apoi. Se spune că niciodată să nu spui niciodată, aşa că nu exclud să îmi închei cariera în Romania. Cît priveşte naţionala, voi veni atîta timp cît voi fi convocată şi mă vor ţine picioarele. Vreau să evoluez la Jocurile Olimpice dacă ne vom califica şi apoi mă voi retrage, le voi lăsa pe fetele mai tinere să continue", a spus Vărzaru.

Platini, audiat la Vaud


Preşedintele UEFA, Michel Platini, a fost audiat, ieri, timp de două ore, în Elveţia, de procurorul general din cantonul Vaud, care se ocupă de litigiul dintre gruparea FC Sion şi forul european. Michel Platini s-a prezentat dimineaţă la sediul Ministerului public din cantonul Vaud şi a ieşit de la audieri după aproximativ două ore, fără a face vreo declaraţie. Directorul de comunicare din cadrul UEFA, Alexandre Fourtoy, a declarat că Platini "este fericit că a putut răspunde întrebărilor" procurorului general Eric Cottier. Refuzînd să ofere detalii despre ce anume s-a discutat, Fourtoy a precizat că "important este faptul că justiţia civilă şi cea sportivă îşi pot face treaba". Alexandre Fourtoy a insistat asupra faptului că Platini a fost audiat în calitate de martor. Nici preşedintele clubului FC Sion, Christian Constantin, care trebuie să fie audiat, nu a făcut declaraţii la sosirea la sediul Ministerului public.


Fereşte-te de prieteni!


Invincibilitatea portarului echipei Bayern München, Manuel Neuer, a luat sfîrşit la Napoli din cauza unui gol marcat de coechipierul său Holger Badstüber, la meciul din grupele Ligii Campionilor Neuer venise la Napoli cu un total de 1108 minute de joc fără a primi gol, în toate competiţiile. însă, cînd Bayern conducea cu scorul de 1-0, Roberto Maggio a făcut o cursă pe dreapta şi centrarea sa a fost deturnată de Badstüber în propria poartă. Portarul a cedat pentru a doua oară de la venirea la Bayern, în vară, de la Schalke, după golul primit în meciul cu Borussia Mönchengladbach, din prima etapă a campionatului Germaniei, la 7 august. Neuer a încheiat seria cu 1147 minute, departe de recordul deţinut de belgianul Dany Verlinden, cu 1390 minute la FC Bruges.


Alegeri amînate


Consiliul Mondial al International Rugby Board (IRB), reunit la Auckland, a decis să amîne pentru finalul anului alegerile pentru funcţia de preşedinte al forului, deţinută în prezent de francezul Bernard Lapasset. Candidat pentru un nou mandat, Bernard Lapasset, care conduce IRB din octombrie 2007, îl are ca oponent pe vicepreşedintele forului, fostul internaţional englez Bill Beaumont. "Decizia de amînare a alegerilor a fost luată după adoptarea unei rezoluţii ce vizează amînarea votului după finalul Cupei Mondiale din 2011", a indicat IRB. Finala CM de rugby, dintre Noua Zeelandă şi Franţa, va avea loc duminică.Viitoarea reuniune a Consiliului Mondial este prevăzută pentru luna decembrie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.