Sport

Coloana sportiva

Ziarul de Vrancea
17 oct 2011 849 vizualizări
Locul V pe naţiuni

Romania a încheiat Campionatele Mondiale de scrimă de la Catania pe locul cinci în clasamentul pe medalii, cu o medalie de aur şi două de bronz, pe prima poziţie aflîndu-se Italia, cu un total de 11 clasări pe podium. Romania a cîştigat, duminică, medalia de aur în proba pe echipe la spadă feminin, prin sportivele Anca Măroiu, Ana Maria Brînză, Simona Alexandru şi Loredana Dinu, antrenate de Dan Podeanu, Cornel Milan şi George Epurescu. Joi, Romania a obţinut două medalii de bronz la Campionatele Mondiale, tot la spadă, însă la individual feminin, prin Anca Măroiu şi Ana Maria Brînză. Prima clasată în ierarhia pe medalii, Italia, a obţinut patru medalii de aur, trei de argint şi patru de bronz. Ocupanta locului doi, Rusia, a cîştigat cinci medalii - patru de aur şi una de bronz, iar a treia clasată, China, a obţinut patru medalii - două de aur şi două de argint. Poziţia a patra este ocupată de Franţa, cu o medalie de aur, una de argint şi una de bronz.

Mutu stă trei etape

Atacantul echipei AC Cesena, Adrian Mutu, a fost suspendat trei etape după ce a lovit cu cotul un adversar în partida, de duminică, de pe teren propriu, cu formaţia AC Fiorentina, scor 0-0, din etapa a VII-a a campionatului. Fundaşul echipei Genoa, Kaha Kaladze, a fost suspendat patru etape, deoarece l-a înjurat pe arbitrul întîlnirii cu US Lecce, scor 0-0, după ce a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene. De asemenea, georgianul a fost amendat cu 5.000 de euro. Formaţia Cesena, cu atacantul Adrian Mutu în teren pană în minutul 73, a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul susţinut, duminică, pe teren propriu, în compania echipei Fiorentina, în etapa a VII-a a campionatului Italiei. Adrian Mutu a fost eliminat în minutul 73, după ce l-a lovit cu cotul pe Cassani

Arbitri în Liga Europa

Ieri, s-au stabilit arbitrii partidelor echipelor romaneşti care vor juca, joi, în etapa a III-a a grupelor Ligii Europa.
* Maccabi Haifa – Steaua (20:00): Daniel Stalhammar (Suedia);
* Rapid – Legia Varşovia (22:05): Fernando Teixeira (Spania)
* Sporting Lisabona – FC Vaslui (22:05): Clement Turpin (Franţa)
Alexandru Tudor va conduce la centru partida din grupa G dintre Alkmaar şi Austria Viena. El va fi însoţit de Cristian Nica şi Aurel Oniţa (asistenţi), Marius Avram şi Ovidiu Haţegan (suplimentari) şi Radu Petrescu (rezervă).

Săpunaru, titular cert

Cotidianul portughez Record a notat, ieri, că un singur jucător al echipei FC Porto are asigurat locul de titular pentru meciul cu Apoel Nikosia, din Liga Campionilor, acesta fiind fundaşul Cristian Săpunaru. "Avînd în vedere faptul că Jorge Fucile nu va putea fi folosit în această etapă a grupelor LC, din cauza cartonaşului roşu primit la meciul cu Zenit, internaţionalul roman este singurul fundaş dreapta disponibil din echipă. Fundaşul în vîrstă de 27 de ani va debuta în actuala ediţie a Ligii Campionilor, în partidele anterioare neputînd să evolueze, din cauza unor probleme medicale", menţionează Record. FC Porto va întîlni, miercuri, pe teren propriu, de la ora 21.45, echipa Apoel Nikosia, în grupa G a Ligii Campionilor.
Mulţescu nu mai antrenează Sportul
Tehnicianul Gheorghe Mulţescu a declarat, ieri, agenţiei MEDIAFAX, că nu mai este antrenorul echipei Sportul Studenţesc de două săptămîni, dar a precizat că încă nu a demisionat în mod oficial şi că mai contribuie la pregătirea jucătorilor formaţiei din Regie. "Nu mai continui la Sportul. De două săptămîni nu mai sunt antrenor. încă nu mi-am dat demisia în mod oficial, pentru că nu am apucat. Eu nu pot decît să-l sprijin pe Şiman cu planul de antrenament şi cu pregătirea jucătorilor. I-am spus lui Vasile încă de la meciul cu Steaua că nu voi mai continua", a spus Mulţescu. Tehnicianul a afirmat că îi ajută pe antrenorii secunzi Daniel Timofte şi Cătălin Mulţescu să pregătească jucătorii pentru meciurile următoare. Tehnicianul a precizat că problemele medicale au stat la baza deciziei de a renunţa la postul său.

Demisie la Constanţa


Directorul executiv al HCM Constanţa, Nurhan Ali, a declarat că antrenorul principal Ion Crăciun şi-a prezentat demisia preşedintelui Consiliului de Administraţie, Nicuşor Constantinescu, iar acum trebuie să aştepte o decizie a CA: "Ion Crăciun este obligat în momentul demisiei să aştepte o decizie a Consiliului de Administraţie. De accea a şi fost pe bancă la meciul cu Reşiţa şi probabil va fi şi la Sankt Petersburg, chiar dacă îl va lăsa pe unul dintre secunzi să conducă echipa. Indiferent de decizia preşedintelului Clubului, consider că trebuie să ne uităm şi în ograda jucătorilor. Voi propune ca doi-trei dintre aceştia să fie puşi pe liber", a spus Nurhan Ali.  Ion Crăciun nu a dorit să conducă echipa în meciul de pe teren propriu cu HC Caraş Severin, cîştigat de campioana Romaniei, duminică, scor 30-18 (15-6).  Sarcinile lui Ion Crăciun au fost preluate la acest meci de antrenorul cu portarii Alexandru Buligan, ajutat de antrenorul secund Eden Hairi. HCM Constanţa va disputa, miercuri, de la ora 18.00, la Sankt Petersburg, în etapa a IV-a a Ligii Campionilor, un meci decisiv în privinţa calificării în optimile de finală. în primele trei etape, campioana Romaniei a înregistrat tot atîtea înfrîngeri.
Se retrage Klose ?
Internaţionalul german Miroslav Klose, autorul golului victoriei echipei Lazio în derbiul cu AS Roma, scor 2-1, a declarat pentru publicaţia Kicker că ar dori să îşi încheie cariera după o participare la Cupa Mondială din 2014, din Brazilia. "Dacă totul va fi în regulă, voi juca la Lazio pînă în 2014, voi participa la Cupa Mondială, iar apoi gata", a spus Klose. Atacantul în vîrstă de 33 de ani a fost selecţionat de 112 ori în naţionala Germaniei, pentru care a înscris 62 de goluri, dintre care 14 la Cupa Mondială. El ar putea să depăşească recordurile lui Gerd Müller (68 de goluri pentru naţionala Germaniei) şi Ronaldo (15 goluri la CM). Klose a menţionat că ar vrea să cîştige un trofeu important, preferabil cel de campion european sau mondial.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.