Sport

Şahiştii vrînceni au terminat cu fruntea sus Divizia B

Dan Chiriac
14 oct 2011 1060 vizualizări
Cele trei echipe din judeţ au avut o comportare onorabilă la Slănic Moldova

La Slănic Moldova, unde se desfăşoară turneul de şah ale uneia dintre cele trei serii ale Diviziei B pe echipe masculine de seniori, reprezentantele noastre au obţinut în rundele 4-6 rezultate mai puţin bune. Doar CSM Focşani I mai are şanse matematice pentru a promova în Superligă, aflîndu-se în acest moment pe poziţia a treia.  În runda a IV-a, C.S.M. 2007 Focşani I a terminat la egalitate cu C.S. Şah Oltenia Club Craiova (2–2). Toţi cei patru componenţi ai echipei noastre, Mihai Strîmbu, Emilian–Paul Ioniţă, Grigore Mălureanu şi Cătălin–Lucian Pătraşcu au realizat remiză. Clubul de Şah Municipal Speranţa Focşani a reuşit a doua victorie (2,5–1,5) împotriva celor de la C. S. Voinţa Buzău, prin victoriile lui Aurelian Ciobanu şi Marius Arghirescu şi prin remiza lui George–Daniel Scripcaru. C.S.M. 2007 Focşani II a realizat victoria cu 2,5–1,5 în partida cu Realitatea Huşi. Pentru juniorii focşăneni care au lăsat o bună impresie, au punctat Elena–Adelaida Toma (victorie), Bianca–Gabriela Banciu (victorie) şi Cosmin Vasiliu (remiză). În runda a V-a, din păcate, toate reprezentantele noastre au pierdut. C.S.M. 2007 Focşani I s-a înclinat cu 0,5–3,5 în faţa liderului, Şah Club Galaţi. Doar Cătălin Pătraşcu a realizat o remiză. Clubul de Şah Municipal Speranţa Focşani a fost învinsă la limită de Ariadna Suceava cu 1,5–2,5. Punctele echipei vrîncene au fost realizate de Marius Arghirescu (victorie) şi Aurelian Ciobanu (remiză). A doua echipă a C.S.M. 2007 Focşani a pierdut cu 3–1, punctul nostru fiind realizat de remizele surorilor Elena şi Andreea Toma.     În runda a VI-a, C.S.M. 2007 Focşani I, echipă care se mai afla pînă atunci în calcule pentru promovare, a pierdut cu 0,5–3,5 în faţa Ariadnei Suceava, singura noastră jumătate de punct fiind realizată de Mihai Strîmbu. Clubul de Şah Municipal Speranţa Focşani a pierdut din nou doar la limită în confruntarea cu Şah Club Galaţi (1,5–2,5). Aurel Ciobanu, Cătălin Oancea şi George–Daniel Scripcaru au realizat cîte o remiză. „Rămînem totuşi cu amintiri frumoase de la acest turneu. În runda de debut două dintre echipele noastre au cîştigat cu 4–0. După runda a II-a, C.S.M. 2007 Focşani II era lider făcîndu-ne să visăm mult, peste puterile noastre. Clubul de Şah Municipal Speranţa Focşani a dat o replică foarte puternică echipelor mari, pierzînd, în patru din cele şase partide jucate pînă acum, doar la limită. Dar în mod deosebit a plăcut echipa de juniori a C.S.M. 2007 Focşani, care a obţinut rezultate peste aşteptări”, spune Anton Soare, unul dintre organizatorii evenimentelor şahiste din judeţul Vrancea. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.