Sport

Coloana de stiri sportive: Koczi, locul 12 la individual compus

Ziarul de Vrancea
14 oct 2011 611 vizualizări
Gimnastul Flavius Koczi s-a clasat, ieri, pe locul 12, în finala de la individual compus, cu un total de 87.998 de puncte, la Campionatul Mondial de la Tokyo.

Flavui Koczi a obţinut cea mai mare notă a finalei, 16.433, la sărituri. El a mai fost notat cu 15,366 la sol, 14,433 la paralele, 14,333 la cal cu mînere, 13,800 la bară fixă şi 13,6433 la inele. După o evoluţie spectaculoasă, titlul mondial a fost păstrat de japonezul Kochei Uchimura (93.631 puncte), urmat pe podium de germanul Philipp Boy (90.530) şi de niponul Koji Yamamuro (90.255).  În finală a fost calificat şi Marian Drăgulescu, dar a fost retras ulterior şi menajat, din cauza unei accidentări.  Indiferent de rezultatele finale ale delegaţiei masculine a Romaniei, cea mai mare performanţă obţinută la CM de la Tokyo este calificarea la Jocurile Olimpice din 2012.


N-avem medalie la sabie


Echipa masculină de sabie a Romaniei, formată din Rareş Dumitrescu, Tiberiu Dolniceanu, Florin Zalomir şi Cosmin Hănceanu, a ratat calificarea în semifinalele Campionatelor Mondiale de scrimă de la Catania după ce a pierdut, scor 44-45, întîlnirea cu Belarus.  "Tricolorii" nu au avut adversari în primul tur, apoi au trecut de Spania, în optimi, cu scorul de 45-31, însă în turul următor s-au înclinat în faţa sportivilor din Belarus. În urma acestui rezultat, Romania, campioană mondială la Antalya în 2009 şi medaliată cu bronz la ediţia trecută a CM, care a avut loc la Paris, va evolua în turneul pentru locurile 5-8, primul adversar fiind echipa SUA.


Al treilea insucces


Campioana Romaniei la handbal masculin, HCM Constanţa a fost învinsă, joi, pe teren propriu, de slovenii de la Cimos Koper, scor 25-27 (14-14), în etapa a III-a din grupa C a Ligii Campionilor.  Pentru echipa constănţeană au marcat: Csepreghi 6, Sabou 4, Novanc 4, Stavrositu 3, Ghionea 2, Toma 2, Buricea 1, Şimicu 1, Riganas 1, Irimescu 1. Din lotul formaţiei constăneţene a absentat interul titular Alexandru Stamate, accidentat. În primele două partide, HCM a pierdut, în deplasare, cu Wisla Plock (29-30) şi, pe teren propriu, cu liderulSV Hamburg (26-34). Celelalte două meciuri din runda a treia se vor juca, duminică, între Wisla Plock-St. Petersburg, respectiv SV Hamburg-HC-Metalurg. Următorul meci al constănţenilor are loc, pe 19 octombrie, la St. Petersburg.  Primele patru clasate din fiecare din cele patru grupe se vor califica în turul următor.
Serbia nu mai are selecţioner
Selecţionerul Serbiei, Vladimir Petrovic, a pus capăt contractului său, în acord cu federaţia de fotbal, şi a părăsit, ieri, postul, după eşecul naţionalei de a se califica la Euro-2012. "Nu ne-am calificat la Euro. în calitate de oameni responsabili, am analizat situaţia şi am decis să punem capăt contractului", a declarat Petrovic, citat de agenţia Tanjug. Serbia a ocupat locul trei în grupa C la încheierea campaniei de calificare la Euro-2012, după Italia şi Estonia.

S-a redus suspendarea lui Gardoş


Comisia de Recurs al LPF a redus, de la zece la opt etape suspendarea fotbalistului stelist Florin Gardoş, care a fost eliminat la meciul cu Pandurii, din runda a VII-a, după ce i-a provocat o fractură de tibie şi peroneu jucătorului advers Cosmin Băcilă. Mircea Stoenescu, membru al Comisiei de Recurs, a precizat pentru MEDIAFAX că penalitatea financiară în cazul lui Gardoş a fost redusă la jumătate, la 10.000 de lei. Fotbalistul echipei Pandurii Tîrgu Jiu, Cosmin Băcilă, a fost transportat de urgenţă la spital după ce a suferit o accidentare gravă, la 18 septembrie, la meciul cu Steaua, scor 2-1, din etapa a VII-a a Ligii I. Băcilă a fost faultat dur de stelistul Florin Gardoş, în minutul 87. El  a fost operat, la 20 septembrie, pentru fractura transversală de la oasele gambei stîngi, estimîndu-se că îşi va putea relua activitatea sportivă peste şase luni.


Eşecuri la tenis


Jucătoarea Sorana Cîrstea, locul 78 WTA, venită din calificări, a fost eliminată, vineri, în sferturile de finală ale turneului de tenis la Linz, dotat cu premii în valoare totală de 220.000 de dolari. Sorana Cîrstea a fost învinsă în sferturi, cu scorul de 5-7, 2-6, de sportiva cehă Lucie Safarova, locul 27, după o oră şi 27 de minute de joc. O altă veste proastă din tenis vine de la Shanghai, unde perechea Horia Tecău/Robert Lindstedt (Romania/Suedia), cap de serie numărul 8, a fost eliminată în sferturi, scor 6-7, 6-3, 7-10 de cuplul Michaël Llodra / Nenad Zimonjic (Franţa / Serbia).


Steaua vrea banii pe Costea


FC Steaua a remis, miercuri, clubului Universitatea Craiova, o notificare de restituire a sumei de transfer achitate în schimbul drepturilor federative ale jucătorului Mihai Costea, considerînd că are acest drept deoarece fotbalistul a fost transferat liber de contract. Potrivit facsimilului publicat pe ediţie.ro, adresa este semnată de preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Valeriu Argăseală, iar clubul bucureştean solicită returnarea sumei de 5.627.864 de lei achitată în luna martie. Termenul în care Universitatea Craiova poate returna banii este de cinci zile de la data primirii cererii.

Rooney, suspendat pe trei meciuri


Atacantul Wayne Rooney a fost suspendat, ieri, pentru trei meciuri oficiale ale naţionalei Angliei, astfel că va rata faza grupelor Campionatului European din 2012, a anunţat UEFA. Rooney a primit un cartonaş roşu la ultimul meci din preliminariile Euro-2012, cu Muntenegru, scor 2-2, pentru lovirea unui adversar.În cel mai bun caz, Wayne Rooney va putea juca pentru Anglia în sferturile de finală ale Campionatului European, dacă englezii vor accede în această fază. Anglia poate face contesta decizia UEFA în termen de trei zile.


Chivu, menajat pentru Ligă


Fundaşul Cristian Chivu, refăcut după o accidentare, nu a fost convocat de antrenorul Claudio Ranieri, pentru meciul pe care Internazionale Milano îl va disputa, sîmbătă, în Sicilia, cu Catania, în etapa a VII-a din Serie A, pentru a fi apt în vederea meciului cu OSC Lille din Liga Campionilor. "Chivu a avut o problemă la gleznă şi nu vreau să riscăm mîine pentru a-l avea la dispoziţe la partida cu Lille", a declarat Ranieri, într-o conferinţă de presă. Cristian Chivu s-a accidentat la gleznă în prima repriză a meciului Inter - Napoli, scor 0-3, din etapa a VI-a a Serie A şi a fost înlocuit, în minutul 43, cu Nagatomo. El a revenit în această săptămînă la antrenamentele lui Inter, pregătindu-se normal. Partida Lille-Inter, contînd pentru etapa a treia a Grupei B a Ligii Campionilor, va avea loc marţi.


Haye şi-a anunţat retragerea


Pugilistul britanic David Haye, fost campion mondial la categoria grea, versiunea WBA, a declarat că se retrage din activitate, confirmînd astfel informaţia apărută, marţi, în presa din Anglia. "Ador boxul, ador să mă antrenez, dar trebuie să te retragi într-o zi. Prea mulţi boxeri au continuat să concureze o perioadă mult prea lungă în aceşti ultimi ani. A sosit momentul. Starea mea de sănătate este bună. Nu sînt afectat fizic. De ce să nu o fac?", a spys Haye, care a anunţat de mai mult timp că intenţionează să se retragă în ziua în care împlineşte 31 de ani. David Haye şi-a pierdut centura WBA, la 1 iulie, la Hamburg, în meciul cu Vladimir Kliciko contînd pentru unificarea centurilor WBA, IBF şi WBO la categoria grea. Haye deţinea centura din noiembrie 2009, cînd l-a învins pe rusul Nikolai Valuev.Haye are în palmares 27 de meciuri la profesionişti, dintre care doar două au fost pierdute.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.