Sport

Mai mult amical

Ziarul de Vrancea
6 oct 2011 587 vizualizări
Astăzi, de la ora 21:30, pe Arena Naţională, se dispută penultima partidă a naţionalei de fotbal a Romaniei în preliminariile Euro 2012, contra echipei Belarus * partida va fi transmisă în direct de TVR 1

Ultimele palide, chioare, fantasmagorice speranţe de calificare ale tricolorilor la competiţia europeană ce se va desfăşura în Polonia şi Ucraina se vor consuma astăzi. La ora 21:00, începe partida Bosnia – Luxemburg, iar peste o jumătate de oră, Romania – Belarus. În cazul în care nu se întîmplă o minune la Zenica, tricolorii îşi vor lua adio de la turneul final. Realist vorbind, este greu de crezut în astfel de surprize se pot întîmpla în meciuri decisive, chiar dacă Luxemburg a mai încurcat multe socoteli cînd a fost luat la preţ de matineu. Astfel că, în proporţie covîrşitoare, partida de pe noul stadion bucureştean este doar un test pentru viitoarele preliminarii, CM 2014, pentru care selecţionerul Piţurcă are timp zece luni să înjghebe o echipă care să atace viza pentru Brazilia.
Evenimentul principal al meciului este rechemarea celor doi băieţi veseli la lot, Mutu şi Tamaş. Din păcate, ambii nu sînt în formă maximă: Mutu, folosit ca vîrf împins la Cesena, nu dă randament, iar Tamaş lustruieşte banca de rezerve la West Bromwich Albion doar în momentele cînd nu e suspendat, sau cînd antrenorul îşi aminteşte de el. Se pare că inactivitatea braşoveanului este motivul pentru care Piţurcă pare dispus să-l ţină pe bancă, preferîndu-l pe debutantul Valerică Găman de la Astra Ploieşti. Privind formaţia probabilă, se poate remarca tinereţea titularilor, Goian, Raţ şi Mutu fiind singurii cu vîrste mai înaintate.
În faţa tricolorilor, se află o formaţie resemnată, care şi-a epuizat speranţele în dubla cu Bosnia. În plus, acest duel aspru a lăsat urme grave în efectivul antrenorului german Bernd Stange, nu mai puţin de patru jucători (Şitov, Martînovici, Trubila, Kalaceu, Pustila) sînt suspendaţi în urma “războaielor” cu Bosnia. Perla coroanei, Aliaksandr Hleb, este accidentat mai de mult şi, după ce neamţul şi-a anunţat lotul, au mai căzut la antrenamente portarul Veremenka şi atacantul Mozolevski. Astfel că, după cum a declarat şi antrenorul, este foarte greu de alcătuit un “unsprezece viabil” în aceste condiţii.
În grupa D, se mai dispută meciurile Bosnia – Luxemburg (21:00, DigiSport 3) şi Franţa – Albania (22:00, DigiSport 1). În cazul unor victorii ale gazdelor, Franţa şi Bosnia îşi vor disputa primul loc marţi, la Paris, învingătoarea calificîndu-se la Euro şi învinsa mergînd la baraj.

Formaţiile probabile
Romania: Pantilimon – Luchin, Goian, Găman, Raţ – Lazăr, Gardoş, Tănase – Torje, Stancu, Mutu.
Belarus: Jevnov – Veretilo, Filipenko, Bordacev, Omelianciuk – Kulcii, Rudik, Nehaicik, Kisliak – Voronkov, Karnilenka.
Arbitru: Alan Kelly (Irlanda)

Clasamentul grupei D
1. Franţa    8    5    2    1     11-3    17
2. Bosnia    8    5    1    2     11-7    16
3. Romania    8    3    3    2     10-6    12
4. Belarus    9    3    3    3     6-5    12
5. Albania    8    2    2    4     6-10    8
6. Luxemburg    9    1    1    7     3-16    4


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.