Sport

Arbitrii fac coadă la DNA

Ziarul de Vrancea
4 oct 2011 798 vizualizări
Colţescu, Avram junior, Deaconu, Comănescu şi Mudura au fost chemaţi să dea declaraţii în dosarul Avram-Ţerbea

O serie de arbitri romani au fost convocaţi, în calitate de martori, ieri la sediul DNA.  Primul chemat a fost Sebastian Colţescu, care a spus la ieşire că a dat doar o declaraţie: "Nu pot să dau alte declaraţii, nu am voie. Am fost audiat în calitate de martor, am stat 15 minute, am dat o declaraţie şi atîta tot. Nu am nicio implicare, nu mă interesează absolut nimic, sînt curat. Am fost interogat în cazul Avram. Nu am legătură cu nici un club, cu nici un conducător sau cu domnul Avram. Nu mi s-a cerut niciodată să favorizez vreo echipă. Eu am venit aici pentru echipa din Tîrgu Mureş. Eu am arbitrat pe FCM Tîrgu Mureş de trei ori, o dată a pierdut, o dată a făcut egal şi o dată a cîştigat", a spus Colţescu.
După Colţescu, a sosit la DNA şi fiul lui Vasile Avram, arbitrul Marius Avram, a pentru a da declaraţii în dosarul în care tatăl lui este cercetat pentru luare de mită.  La scurt timp după sosirea lui Marius Avram, la DNA au venit şi arbitrii Alexandru Deaconu, Adrian Comănescu şi Dorin Mudura, precum şi fotbalistul Cleidemar Didi, atacantul echipei FCM Tîrgu Mureş. Deaconu a spus la ieşire că a fost întrebat de procurori despre delegările arbitrilor şi despre activitatea Comisiei Centrale a Arbitrilor. El a menţionat că fostul preşedintele al CCA, Vasile Avram, nu i-a cerut să ajute vreo echipă. "Nimeni nu mi-a cerut să ajut pe cineva. Cei care au cunoştinţe de ilegalităţi să le facă publice", a declarat arbitrul.
Fostul şef al CCA Vasile Avram şi omul de afaceri Sorin Ţerbea au fost arestaţi preventiv în 25 septembrie, într-un dosar în care sînt acuzaţi de luare şi, respectiv, dare de mită. Potrivit DNA, în 21 mai 2011, Vasile Avram, supervizor la meciul FCM Tîrgu Mureş - Universitatea Cluj, din ultima etapă a campionatului trecut, ar fi primit de la Ţerbea, prin intermediari, suma de 19.000 de euro, în scopul delegării unor arbitri agreaţi de formaţia mureşană în sezonul 2011/2012. Procurorii mai notează că, în aceeaşi împrejurare şi în acelaşi scop, Vasile Avram a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucureşti - Tîrgu-Mureş şi retur, "folos oferit de Şerbea Sorin Ioan". În 28 septembrie, procurorii anticorupţie l-au pus sub învinuire pe Vasile Avram într-un nou dosar în care este acuzat alături de avocaţii săi Adrian Penciu şi Alexandru Şerban pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv instigare la această faptă şi favorizarea infractorului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.