Sport

Ultimele zvîcniri pentru Euro 2012

Ziarul de Vrancea
3 oct 2011 736 vizualizări
Selecţionerul naţionalei Romaniei, Victor Piţurcă, a anunţat lotul pentru partidele cu reprezentativele Belarusului şi Albaniei, printre convocaţi aflîndu-se Adrian Mutu şi Gabriel Tamaş, care fuseseră excluşi în urmă cu cîteva luni

Printre surprizele convocării se numără portarul Bălgrădean (Dinamo), fundaşii Găman (Astra) şi Latovlevici (Steaua), Bănel Nicoliţă (St. Etienne) şi Adrian Cristea (“U” Cluj).. De asemenea, revine în lot Lucian Sînmărtean de la FC Vaslui.  Reunirea lotul echipei naţionale a Romaniei a avut loc astăzi, după care selecţionerul a dat explicaţii într-o conferinţă de presă. Iată cîteva dintre răspunsurile lui Piţurcă


Despre revenirea lui Mutu şi Tamaş


"Mutu şi Tamaş revin, am anunţat de mai mult timp. Au fost excluşi trei jocuri, am considerat că este suficient. Am avut discuţii cu ei, m-a impresionat mai ales Mutu, care şi-a dorit foarte mult să revină şi acest lucru a contat foarte mult. Exemplul pe care l-au avut cu această excludere cred că este suficient ca să nu se mai repete. Este ultima şansă, nu e nevoie de cuvinte mari, dar fiecare jucător trebuie să se încadreze în programul colectiv al echipei. Pentru că fără disciplină nu se poate obţine rezultate. Cred că ei au conştientizat acest lucru", Tehnicianul nu crede că Romania ar fi cîştigat meciul cu Franţa dacă i-ar fi avut la dispoziţie pe cei doi fotbalişti: "Nu am de ce să regret că nu i-am chemat cu Franţa. Cei care au venit în locul lor au jucat foarte bine, nu se ştie dacă erau ei obţineam acel rezultat cu Franţa. Poate am fi pierdut. Puteţi să îmi spuneţi că poate am fi cîştigat, dar eu sînt de părere că nu. Pe terenul pe care s-a jucat, împotriva unei echipe cu jucători extrem de puternici trebuia să joci perfect tactic, aşa cum am făcut noi, şi să obţii un rezultat bun".


Despre chemarea lui Nicoliţă, Gardoş şi Cristea


"Bănel are probleme de adaptare şi n-a fost introdus titular în nici un meci. O să îi fie şi lui destul de greu, eu l-am atenţionat, fotbalul francez e dur, jucătorii aleargă toţi la fel ca el sau mai mult ca el. Deci mai trebuie şi altceva în afară de alergare cînd joci în campionatul francez. Acum l-am convocat pentru că a mers de curînd acolo şi ştiu că francezii au obiceiul să nu bage un jucător de la început, să aibă răbdare cu el să se integreze. Dacă va continua să nu joace poate pierde şi echipa naţională, e normal. Aceeaşi problemă o are şi Marica. El nu poate să se impună acolo, jucătorul care joacă pe acelaşi post cu el e mai bun în momentul ăsta. Huntelaar marchează goluri pe bandă, nu ai ce să îi faci. în locul lui Raul e imposibil să joace, iar atunci Marica se bate cu Huntelaar, adversarul nostru din campania viitoare", a spus selecţionerul.  Prezenţa lui Florin Gardoş la echipa naţională a fost explicată de Piţurcă prin faptul că intenţionează să îl folosească pe postul de mijlocaş central şi nu fundaş. De asemenea, Adrian Cristea a fost convocat şi pentru că Ianis Zicu este accidentat.


Despre şansele de calificare


"Sînt ultimele două jocuri din această grupă şi şansele nostre sînt minime. Ne legăm speranţa de jocul nostru, să cîştigăm, dar şi de Luxemburg, care ar trebui să obţină cel puţin un punct în Bosnia. Asta va fi foarte greu pentru că este diferenţă de valoare mare. Dar ne gîndim la o surpriză de proporţii, în fotbal se poate întîmpla orice".Însăă, pe lîngă un rezultat favorabil în meciul Bosnia - Luxemburg, Romania trebuie să învingă reprezentativa Belarusului, pe teren propriu, iar Piţurcă explică faptul acest lucru nu va fi uşor pentru tricolori. "Belarus este o echipă extrem de puternică, a crescut foarte mult în ultimul timp. Au în fiecare an o echipă în grupele Ligii Campionilor. Au cîştigat contra Franţei, meciul cu Bosnia l-am văzut de mai multe ori şi nu meritau să piardă. Păcat că au luat gol în ultimele minute, am fi avut şi noi şanse mai mari de a ajunge la baraj. Meciul este foarte important pentru că putem avea şanse de calificare. însă va fi greu şi prin prisma faptului că mulţi dintre jucătorii convocaţi acum nu prea joacă la echipele de club. Avem 4-5 jucători care în ultima etapă nu au jucat, iar alţii de mai mult timp. în plus, Goian şi Bănel sînt suspendaţi la meciul cu Belarus", a precizat selecţionerul, care a precizat că în luna noiembrie Romania va disputa un meci amical pe teren propriu cu Belgia.
Romania întîlneşte, la 7 octombrie, pe Arena Naţională din Bucureşti, reprezentativa Belarusului. La 11 octombrie, tricolorii dispută ultimul meci din cadrul preliminariilor pentru Campionatul European din 2012, în deplasare, în compania selecţionatei Albaniei.
CAS


Lotul Romaniei


Portari: Pantilimon, Lung, Bălgrădean
Fundaşi: Măţel, Găman, Luchin, Moţi, Goian, Tamaş, Gardoş, Latovlevici, Raţ.
Mijlocaşi: Torje, Nicoliţă, Cociş, Lazăr, Bourceanu, Tănase, Sînmărtean, Ad. Cristea
Atacanţi: Mutu, Stancu, Marica, Bucur


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.