Sport

Coloana de stiri sportive: Vrem campionat european de baschet

Ziarul de Vrancea
29 sep 2011 636 vizualizări
Federaţia Romană de Baschet va începe demersurile pentru obţinerea dreptului de organizare, împreună cu Ungaria, a Campionatului European feminin din 2015.

Primul pas a fost făcut miercuri, în cadrul şedinţei de Birou federal, în care membrii şi-au dat acceptul pentru începerea formalităţilor.  Tot miercuri, s-a votat pentru începerea formalităţilor similare în cazul candidaturii Romaniei la organizarea Campionatului European U16, masculin, din 2012 (Divizia B). Dacă Romania va primi dreptul de organizare al CE feminin din 2015 va fi pentru prima dată cînd în ţara noastră va avea loc un turneu final de asemenea anvergură, la nivel de seniori. Forurile naţionale din Romania şi Ungaria vor demara în curînd discuţii, în vederea formării strategiei comune pentru depunerea candidaturii.

Bălan, liber de contract


Mijlocaşul Tiberiu Bălan, care se antrenează cu FC Steaua de săptămîna trecută, a fost declarat liber de contractul cu Sportul Studenţesc începînd cu 29 septembrie de Comisia de Recurs a Ligii Profesioniste de Fotbal. Bălan, legitimat la Sportul din 2002, a depus memoriu pentru a deveni liber de contract, susţinînd că nu şi-a primit salariul de mai multe luni. în timpul litigiului, FC Steaua a ajuns la un acord atît cu Sportul Studenţesc cît şi cu jucătorul în privinţa transferului. Cele două cluburi au aşteptat decizia Comisiei de Recurs pentru a putea oficializa transferul. Conform site-ului oficial al LPF, clubul Sportul Studenţesc a fost obligat, joi, de Comisia de Recurs la plata restanţelor salariale către jucătorii Marius Nae (8.861 euro) şi Florentin Cruceru (6.246 euro).

Doi petrolişti, pe făraş


Antrenorul echipei Petrolul Ploieşti, Valeriu Răchită, a declarat, joi, că le-a propus rezilierea contractelor atacantului Bogdan Apostu şi portarului Suat Zendeli, în cazul în care aceştia nu vor accepta urmînd să ceară în viitor o sumă de transfer pentru ei. Deocamdată, cei doi vor evolua la echipa a doua. "În patru ani am renunţat la vreo 200 de jucători, nu mă sperie faptul că lotul se subţiează. Nu vreau cantitate şi nici jucători fără personalitate, care nu deranjează pe nimeni, în teren şi în afara lui. Cei care vor să rămînă la Petrolul trebuie să suporte presiunea numelui, a suporterilor şi a mea", a spus Răchită. 

Pleacă Stan, vine Stoichiţă


Antrenorul Ilie Stan a ajuns la o înţelegere cu conducerea clubului CS Mioveni pentru rezilierea contractului pe cale amiabilă, la două săptămîni după ce a părăsit echipa. Tehnicianul şi preşedintele Consiliului Director al clubului, Dumitru Olteanu, au discutat termenii încetării colaborării, aceştia fiind prezentaţi ulterior într-o şedinţă şi celorlalţi membri ai CD şi aprobaţi, astfel că înţelegerea Ilie Stan s-a încheiat fără pretenţii materiale din partea antrenorului. Succesorul lui Ilie Stan ar putea fi Mhai Stoichiţă, cel care se ocupă de o săptămînă şi jumătate de pregătirea echipei, timp în care a şi negociat cu gruparea galben-verde pentru preluarea postului de antrenor principal..


Turcoaicele, semifinaliste la volei!


Echipele de volei feminin ale Turciei şi Italiei sînt primele semifinaliste ale Campionatului European din Serbia şi Italia, după ce au eliminat, la Monza, în sferturile de finală, reprezentativele Rusiei, respectiv Olandei. Turcia a produs surpriza, eliminînd campioana mondială Rusia, cu 3-0 (27-25, 25-21 şi 25-19), în timp ce Italia a învins Olanda, cu 3-1 (25-21, 25-20, 21-25, 25-18). Semifinalele şi finalele Campionatului European se vor juca la Belgrad, sîmbătă şi duminică. Romania a încheiat participarea cu un bilanţ de trei înfrîngeri (toate cu 0-3, cu Cehia, Polonia şi Serbia) şi  o victorie (3-0, cu Israel).


Suspendări în staff-ul englez


Federaţia Engleză de Rugby (RFU) a anunţat, joi, că doi membri ai stafului tehnic al naţionalei Angliei au fost suspendaţi un joc, după ce la meciul cu Romania, scor 67-3, de la Cupa Mondială, au schimbat mingile folosite de Jonny Wilkinson la transformări. Wilkinson a folosit o minge diferită de cea cu care englezii au reuşit un eseu, la una dintre tentativele de transformare. A doua oară cînd i-a fost schimbată mingea, arbitrul Romain Poite i-a adresat un avertisment sportivului, amintindu-i că el este singurul abilitat să autorizeze o schimbare de minge. Rugby World Cup Limited (RWCL), organizatoarea Cupei Mondiale, a precizat, joi, într-un comunicat, că nu va decide sancţiuni suplimentare, deoarece RFU a făcut o anchetă completă în acest caz şi a luat măsurile corespunzătoare.


Dawson nu se teme de Hopkins


Pugilistul american Chad Dawson, în vîrstă de 29 de ani, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că îl va învinge pe compatriotul său Bernard Hopkins (47 de ani) şi va recîştiga titlul WBC la categoria semigrea, în data de 15 octombrie, la Los Angeles. "Bernard Hopkins nu are nicio şansă să mă bată. Sînt gata să îmi recîştig titlul. îl respect mult, am crescut văzîndu-l cum boxează, dar sînt nerăbdător să îl înving. Sînt mai tînăr, mai curajos şi mai rapid. Am totul, cu excepţia experienţei. Bernard nu va putea să mă atingă", a spus Dawson. Hopkins a devenit în data de 22 mai, la Montreal, cel mai în vîrstă boxer din istorie care a cîştigat o centură mondială majoră, învingîndu-l prin decizia unanimă a arbitrilor-judecători pe canadianul Jean Pascal. El avea atunci 46 de ani şi 126 de zile.  Chad Dawson a deţinut centura WBC în perioada 2007-2008. Dawson l-a învins, la 22 mai, la Montreal, pe romanul Adrian Diaconu, tot un fost deţinător al centurii WBC la categoria semigrea.


S-a suspendat campionatul în Peru


Asociaţia Sportivă a Fotbalului Profesionist, care include cluburile din prima ligă peruană, a anunţat, ieri, suspendarea celei de-a XXIV-a etape a campionatului din Peru, programată iniţial în acest week-end, din cauza morţii unui suporter al echipei Alianza Lima la un meci. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvînt al asociaţiei, Carlos Enciso, care a confirmat decizia luată, după o reuniune de urgenţă a preşedinţilor cluburilor din prima ligă peruană.Preşedintele grupării Alianza Lima, Guillermo Alarcon, a propus cu cîteva ore înainte de reuniune ca etapa a XXIV-a să fie suspedată în semn de doliu, după decesul lui Walter Oyarce (24 de ani). Oyarce a decedat, sîmbătă, după ce a căzut de la o înălţime de aproximativ zece metri, după ce a fost atacat de un grup de fani ai formaţiei rivale Universitario, la finalul partidei dintre cele două grupări, din prima ligă din Peru. Marţi, guvernul din Peru a decis ca toate meciurile din prima ligă a campionatului de fotbal să se desfăşoare cu porţile închise, pînă la noi ordine.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.