Sport

Avram fentează justiţia

Ziarul de Vrancea
30 sep 2011 724 vizualizări
Fostul preşedinte al CCA nu a fost sincer nici în declaraţia dată joi la Curtea de Apel Bucureşti , nici în cea de la Tribunal şi încearcă să ascundă adevărul privind numirea arbitrilor, a spus procurorul DNA

Curtea de Apel Bucureşti a luat, ieri, în discuţie contestaţiile fostului şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) Vasile Avram şi omului de afaceri Sorin Ţerbea împotriva deciziei Tribunalul Bucureşti de arestare preventivă într-un dosar în care sînt acuzaţi de luare şi, respectiv, dare de mită. După ascultarea declaraţiei pe care Vasile Avram a dat-o în faţa celor trei judecători, procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a arătat că acesta nu a fost sincer în declaraţiile sale nici joi şi nici duminică, în faţa magistratului de la Tribunalul Bucureşti, referitor la modul de numire a arbitrilor, precizînd că încearcă zădărnicirea aflării adevărului.
Procurorul a depus la dosar două documente, respectiv ordonanţa de învinuire a lui Vasile Avram, dintr-un alt dosar, privitor la fapta de fals în acte sub semnătură privată, precum şi ordonanţa de învinuire a fostului său apărător, avocatul Adrian Penciu. El le-a spus judecătorilor că aceste documente dovedesc faptul că Vasile Avram a încercat în acest fel să zădărnicească aflarea adevărului în ancheta penală privind faptele de luare de mită de care este acuzat. Miercuri, procurorii anticorupţie l-au pus sub învinuire pe Vasile Avram într-un nou dosar, în care este acuzat alături de avocaţii săi Adrian Penciu şi Alexandru Şerban, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv instigare la această faptă şi favorizarea infractorului. Avocatul Adrian Penciu a primit interdicţie de a părăsi ţara pentru 30 de zile.
Totodată, Sorin Ţerbea, a recunoscut, ieri, la Curtea de Apel Bucureşti că a fost condamnat definitiv în 1993 pentru fals şi contrabandă, dar graţiat de preşedintele de la acea vreme, susţinînd că în noul dosar este nevinovat. Ţerbea le-a mai spus judecătorilor că "la foarte multe întîlniri de la Comitetul Executiv al FRF" l-a rugat pe Vasile Avram să vină în vizită la Tîrgu Mureş, precizînd că erau prieteni. El a confirmat faptul că Vasile Avram i-a spus la un moment dat că nu poate veni la Tîrgu Mureş decît delegat de federaţie.
Astăzi, Curtea de Apel Bucureşti va pronunţa o decizie cu cu privire la eliberarea sau menţinerea în arest a lui Avram şi Ţerbea.
 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.