Sport

Coloana sportiva

Ziarul de Vrancea
25 sep 2011 676 vizualizări
L-au revocat pe Obreja

Adunarea Generală extraordinară a Federaţiei Romane de Box, întrunită sîmbătă, la sediul ANST, a decis cu 48 de voturi pentru şi o abţinere revocarea preşedintelui forului, Rudel Obreja, cel care s-a abţinut fiind fostul campion din anii ’70, Paul Dobrescu. Pentru ca Adunarea Generală să poată avea loc era nevoie de prezenţa a jumătate plus unu din cluburile afilite, respectiv 80 de cluburi, ceea nu s-a întîmplat la ora 10.00, la care a început şedinţa de la ANST. Biroul Federal al FRB, întrunit de urgenţă, a decis convocarea unei noi Adunări Generale pentru ora 10.45, de această dată nemaifiind nevoie de cvorum, membrii prezenţi putînd vota. Preşedintele federaţiei, Rudel Obreja, a cerut în repetate rînduri să ia cuvîntul, însă nu a fost lăsat de cei prezenţi în sală, după care s-a trecut la vot. Astfel, s-a decis revocarea din funcţie a lui Rudel Obreja cu 48 de voturi pentru şi o abţinere. Rudel Obreja, a declarat, după Adunarea Generală Extraordinară care l-a revocat din funcţie, că el este în continuare conducătorul forului pugilistic, deoarece hotărîrile luate se lovesc de nulitate.

Mayer a cîştigat turneul de la Bucureşti


Tenismenul german Florian Mayer, al doilea favorit, a cîştigat, ieri, primul turneu din carieră, după ce s-a impus în finală la BRD Năstase-Ţiriac Trophy, competiţie dotată cu premii în valoare totală de 422.950 de euro. Mayer, locul 24 ATP, l-a învins în finală pe spaniolul Pablo Andujar, cap de serie numărul 4 şi 43 ATP, scor 6-3, 6-1, după o oră şi zece minute de joc.  Florian Mayer a cîştigat primul turneu din carieră, el pierzînd anterior patru finale, în timp ce Andujar, care are un titlu în palmares, pierde pentru al doilea an consecutiv la Bucureşti. În semifinale: Florian Mayer – Filippo Volandri (Italia, 86 ATP) 7-6, 6-2; Pablo Andujar – Juan Ignacio Chela (Argentina, 23 ATP) 6-4, 7-4. La dublu s-a impus perechea italiană Daniele Bracciali/Potito Starace, cap de serie numărul 3, în faţa cuplului Julian Knowle/David Marrero (Austria/Spania, nr. 4), scor 3-6, 6-4, 10-8.

Ce puteam face cu englezii?

Reprezentativa de rugby a Romaniei a fost învinsă, sîmbătă, la Dunedin, cu scorul de 3-67 (3-34), de selecţionata Angliei, în cel de-al treilea meci din grupa B a Cupei Mondiale din Noua Zeelandă, echipa pregătită de Romeo Gontineac fiind deja eliminată din competiţie, Romania a punctat printr-o lovitură de penalitate, reuşită de Dumbravă.  Anglia a înscris 10 eseuri şi o lovitură de penalitate, prin Wilkinson. În ultimul meci, Romania va întîlni miercuri, echipa Georgiei.  În celălalt meci al grupei, Argentina a învins Scoţia cu 13-12. Alte rezultate: Noua Zeelandă - Franţa 37-17 (grupa A); Irlanda – Rusia 13-12 (B).

Debut cu stîngul al voleibalistelor

Naţionala de volei feminin a Romaniei a debutat, sîmbătă, cu o înfrîngere în grupa C a Campionatului European, găzduit de Serbia şi Italia, în faţa reprezentativei Cehiei, scor 0-3 (-29, -19, -16), după 80 de minute de joc. În cealaltă partidă a grupei, Polonia a învins Israel cu 3-0. Alte rezultate din celelalte grupe: Germania-Ucraina 3-0, Serbia – Franţa 3-1 (grupa A), Italia – Croaţia 3-0, Turcia – Azerbaidjan 3-1, Croaţia – Turcia 3-0, Italia – Azerbaidjan 3-1 (B), Olanda – Spania 3-0, Rusia – Bulgaria 3-0, Olanda –Bulgaria 3-0, Rusia – Spania 3-1 (D).  Cîştigătoarele fiecăreia din cele patru grupe se vor califica direct în sferturile de finală, iar ocupantele locurilor II-III vor juca mai întîi în play-off, pentru încă patru locuri în sferturi, fază care programează meciuri în 27 şi 28 septembrie, la Monza şi Belgrad.

Orădenii au dat de greu


Campioana Romaniei la polo, CSM Oradea, a fost învinsă şi sîmbătă, la turneul de la Atena, în cea de-a doua partidă din turul doi al Ligii Campionilor, de cîştigătoarea Ligii Adriatice, Jadran Herceg Novi, scor 10-12.  Primele două clasate din fiecare din cele patru grupe existente în turul doi al Ligii Campionilor se vor califica în turul preliminar al competiţiei, care se va derula tot sub formă de grupe. Meciurile sînt programate în sistem tur-retur, în 22-23 octombrie, 9, 26-27 noiembrie, 14 decembrie, 8 şi 25-26 februarie 2012. Formaţiile de pe locurile 3-4, în turul doi, printre care se va număra cel mai probabil şi CSM Oradea, vor juca ulterior în turul doi al EuroCup.

Record mondial la maraton


Kenyanul Patrick Makau a stabilit un record mondial la maraton, cu timpul de două ore, trei minute şi 38 de secunde, cîştigînd, duminică, ediţia 38 a competiţiei de la Berlin, informează AFP. Makau, în vîrstă de 26 de ani, a îmbunătăţit cu 21 de secunde precedentul record (2.03:59), deţinut de etiopianul Haile Gebrselassie în 2008, tot la Berlin. Patrick Makau, care a cîştigat şi în 2010 maratonul de la Berlin, i-a devansat în acest an pe compatrioţii săi Stephen Kwelio Chemlany (2.07:55) şi Edwin Kimaiyo (2.09:50). Gebrselassie nu a putut să termine cursa, el abandonînd după kilometrul 35.

Forfait după ureche

Finala turneului Super Six, dintre englezul Carl Froch şi americanul Andre Ward, care va conta pentru unificarea titlurilor WBA şi WBC la categoria supermijlocie, a fost amînată, după ce pugilistul american s-a accidentat la un antrenament. Această întîlnire între Ward, campion WBA al categoriei, şi Froch, deţinătorul centurii WBC, trebuia să aibă loc pe 29 octombrie, la Atlantic City (New Jersey), însă a fost amînată pentru o dată ulterioară, ce nu a fost încă stabilită. Andre Ward s-a tăiat deasupra urechii, joi, în timpul unui antrenament, şi a avut nevoie de şapte puncte de sutură. Campionul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, romanul Lucian Bute, a declarat, în luna august, că se va concentra pentru meciul cu jamaicanul Glen Johnson, viitorul său adversar, că dar obiectivul său este o confruntare cu cîştigătorul turneului Super Six.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.