Sport

Iertare de principiu

Ziarul de Vrancea
21 sep 2011 1281 vizualizări
* Mutu şi Tamaş au fost convocaţi, provizoriu, pentru meciurile naţionalei cu Belarus şi Albania * noutăţi vechi între stranieri: Lobonţ şi Daniel Niculae

Atacantul Adrian Mutu şi fundaşul Gabriel Tamaş, excluşi în luna august din echipa naţională, au fost convocaţi "de principiu" pentru meciurile pe care selecţionata pregătită de Victor Piţurcă le va disputa în octombrie cu Belarus şi Albania, ultimele din preliminariile Euro-2012. Selecţionerul Victor Piţurcă a trimis, miercuri, "faxuri de convocare de principiu" pentru 18 jucători din campionate străine, urmînd ca în 30 septembrie aceştia să afle dacă se vor prezenta la reunirea pentru meciurile cu Belarus, de pe teren propriu, şi Albania, din deplasare, programată în 3 octombrie.  În lotul primei reprezentative revine şi portarul echipei AS Roma, Bogdan Lobonţ, selecţionerul fiind nevoit să renunţe la serviciile lui Ciprian Tătăruşanu din cauza unei entorse la gleznă suferite de acesta, dar şi atacantul Daniel Niculae de la Nancy. Cei 18 stranieri romani convocaţi “de principiu” sînt: Lobonţ, Pantilimon, Săpunaru, Tamaş, Goian, Raţ, Cociş, Lazăr, Torje, Nicoliţă, Zicu, Varga, Mutu, Bucur, Mazilu, Marica, D. Niculae şi Stancu.  Romania întîlneşte, la 7 octombrie, pe Arena Naţională din Bucureşti, reprezentativa Belarusului. La 11 octombrie, tricolorii dispută ultimul meci din cadrul preliminariilor pentru Campionatul European din 2012, în deplasare, în compania selecţionatei Albaniei.
Înaintea partidelor cu Luxemburg şi Franţa, de la începutul acestei luni, Piţurcă a anunţat că există posibilitatea să îi mai convoce pe Mutu şi Tamaş dacă Romania cîştigă cele două întîlniri. Romania a cîştigat partida cu Luxemburg, scor 2-0, şi a încheiat la egalitate meciul cu Franţa, scor 0-0. Tricolorii mai au şanse doar iluzorii de calficare, depinzînd în primă fază de un (semi)eşec al Bosniei, pe teren propriu, cu Luxemburg.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.