Sport

Sportivii asteapta votul consilierilor pentru a iesi din “foame”

Dan Chiriac
29 aug 2011 969 vizualizări
Jucatorii echipei de futsal s-au intors la antrenament, dupa ce consilierii au propus o rectificare bugetara de 350.000 de lei.Sportivii a opt sectii isi vor ridica salariie restante pe trei-patru luni u doar fotbalistii si-au incasat restantele pentru ca au fost primii sportivi ai clubului care au inceput campionatul



Astazi este o zi foarte importanta pentru sportul focsanean. Sportivii de la opt sectii ale clubului patronat de municipalitate, CSM Focsani 2007, asteapta rectificarea bugetara pentru a-si ridica salariile restante pe ultimele trei-patru luni. Multi sportivi de la clubul municipalitatii s-au gindit chiar sa renunte la activitate in conditiile in care nu si-au luat salariile din luna martie. De altfel, handbalistul Marian Stan s-a transferat la Vaslui, mai multe voleibaliste de la echipa de Divizia A au plecat in tara, iar echipa de futsal, singura care activeaza in primul esalon, era in pericol de desfiintare. Unii jucatori de la futsal au renuntat la antrenamente in ultimele saptamini, dar au revenit acum, cind li s-a promis ca situatia se va rezolva. Consilierii locali focsaneni au pe masa de lucru proiectul de hotarire care prevede alocarea a 350.000 de lei pentru clubul CSM Focsani 2007. Suma va fi folosita in principal pentru achitarea salariilor restante pentru sportivii sectiilor de la club. “Acestia sint banii, trebuie sa ne descurcam. Daca nu vor fi suficienti ii vom imparti pe sectii, urmind ca cele cu rezultate deosebite sa aiba intiietate. Vor primi banii toti sportivii sectiilor de la club, mai putin cei de la fotbal. Jucatorii de acolo si-au incasat deja restantele financiare pentru ca au inceput mai devreme campionatul spre deosebire de colegii lor de la alte sectii”, ne-a spus Petre Plopeanu, directorul Comitetului Director de la CSM Focsani 2007.


Echipa de futsal ramine in Liga intii


Banii alocati azi vor salva si activitatea sectiei de futsal, cea care era in pericol sa dispara datorita neajunsurilor financiare. Evoluind in prima liga, echipa avea nevoie de liniste financiara, dar si de jucatori cu salariile la timp, care sa poata da randament in partidele din campionat. “Avem pe toata lumea la echipa, s-au intors toti jucatorii. Important este ca isi vor primi banii si se vor putea gindi numai la joc. Ne bazam in continuare pe Bors, Olarasu, S.Popa, Chivu, Sararu, Curteanu, Ilas, Sava, Munteanu, Ungureanu. I-am adus pe Adrian Mocanu - de la Marasesti si pe Paul Alecsandrescu. Patrascu a renuntat, iar Burcacel nu a intrat in calculele noastre pentru ca el nu a avut contract cu CSM 2007 in anul 2011. Este liber de contract si poate evolua unde doreste. Sintem in discutii si cu Toader pentru  a reveni la echipa. Am discutat cu toti, le-am promis ca isi vor primi banii si mi-au promis ca vor ramine sa joace la Focsani”, ne-a declarat Petrache Gurguiatu, antrenorul echipei de futsal. Federatia Romana de Fotbal a anuntat si programul meciurilor din cadrul Ligii intii de futsal. In prima etapa, focsanenii vor juca in deplasare, duminica 11 septembrie, de la orele 20.00, la Odorhei. Postul TV Digi Sport a anuntat si programul transmisiunilor TV din acest sezon. CSM Focsani va putea fi urmarita la lucru de patru ori. Vor fi transmise in direct meciurile cu Spicom Sf. Gheorghe, United Galati, Concordia Chiajna, dar si cel cu Ceahlaul Piatra Neamt, din cadrul Cupei Romaniei, care se va desfasura pe 18 octombrie. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.