Sport

Coloana:Piturca a renuntat la trei stranieri

Ziarul de Vrancea
26 aug 2011 779 vizualizări
Selectionerul Victor Piturca a renuntat la jucatorii Ionut Mazilu, Paul Codrea si Dacian Varga, aflati initial in lotul fotbalistilor din strainatate carora li s-au trimis, la 18 august, faxuri de convocare pentru partidele echipei nationale cu Luxemburg si Franta. Astfel, stranierii convocati au ramas Pantilimon, Sapunaru, Goian, Radu, Rat, Ov. Petre, Cocis, Lazar, Zicu, Bucur, Stancu si Marica, la care se adauga, fireste, cel mai nou “straniero”, Gabi Torje

 Echipa nationala a Romaniei intilneste selectionata Luxemburgului la 2 septembrie, de la ora 20.30, pe stadionul Josy Barthel, si reprezentativa Frantei la 6 septembrie, de la ora 21.30, pe Arena Nationala din Bucuresti, in cadrul preliminariilor Euro 2012.
Suporteri recalcitranti le mai lipseau!
Mai multi suporteri dinamovisti au savirsit fapte de natura penala - au ascaladat garduri, au aruncat cu obiecte spre teren si spre oficiali - la meciul disputat de Dinamo cu formatia ucraineana Vorskla Poltava, ei urmind sa fie identificati si sanctionati. Purtatorul de cuvint al Jandarmeriei Capitalei, Alexandru Nicolae, a declarat, vineri, ca faptele unora dintre suporterii dinamovisti din timpul meciului de joi seara sint de natura penala. Suporterii au aruncat cu obiecte spre teren, spre oficialii din tribune, au escaladat gardurile si au folosit materiale pirotehnice. “Aceste fapte, pe linga sanctiunea penala, vor atrage si masura complementara a interdictiei pe arenele sportive din Romania”, a spus Alexandru Nicolae. Acesta a precizat ca ofiterul de jandarmi care a comandat actiunea de supraveghere pe stadionul Dinamo a reusit sa-i calmeze pe suporterii violenti, astfel incit situatia sa nu degenereze. Echipa Dinamo Bucuresti a ratat calificarea in grupele Ligii Europa.


“Stejarii”, invinsi in Franta


Nationala de rugby a Romaniei a pierdut ultimul meci de pregatire inaintea Cupei Mondiale din Noua Zeelanda, cu formatia de liga secunda Perigueux, cu scorul de 7-20. In prima repriza, francezii au deschis scorul cu o lovitura de pedeapsa, dar “stejarii”au replicat cu un eseu al lui Fercu, transformat de Vlaicu. 3-7 a fost scorul primei reprize. Cu un minut inainte de sfirsitul partii secunde, Perigueux a reusit un eseu transformat preluind conducerea pe tabela. Romanii au mai primit inca un eseu in minutul 7 al reprizei a treia si o lovitura de pedeapsa pe final, scorul devenind 20-7.


Greva se muta in Italia


Sindicatul fotbalistilor italieni (AIC) a anuntat, ieri, declansarea grevei pentru prima etapa de campionat, programata simbata si duminica, in lipsa unui acord cu cele 20 de grupari din prima liga (Lega A) pentru semnarea noii conventii colective. Deoarece Lega A a refuzat ultima propunere a AIC privind un acord tranzitoriu pina la 30 iunie 2012, presedintele sindicatului, Damiano Tommasi, a anuntat greva. Subiectul conflictului il reprezinta taxa de solidaritate (un impozit extraordinar). Conducatorii vor ca jucatorii sa plateasca aceasta taxa, in timp ce fotbalistii nu sint de acord ca doar ei sa fie singurii angajati din Italia care sa achite impozitul si asteapta o lege care sa reglementeze aceasta taxa. Un alt punct litigios este reprezentat de faptul ca jucatorii refuza sa se antreneze separat, atunci cind clubul doreste sa renunte la serviciile lor si se opun dispozitiilor de a li se diminua veniturile in ultimul an de contract.


Fener vrea in liga a doua


Clubul Fenerbahçe, campion en-titre al Turciei, vrea sa fie retrogradat in liga a doua, a afirmat unul dintre conducatori, citat de presa turca. "Fenerbahçe face obiectul unei campanii de denigrare, se vrea dezonorarea clubului", a declarat Ali Koç, vicepresedintele gruparii aflate in mijlocul unui scandal de meciuri trucate. "Jucatorii nostri ne-au transmis dorinta de a juca in liga a doua, vom face o cerere in acest sens la federatia turca", a declarat responsabilul, citat de Hürriyet si Vatan. Pentru Koç, retrogradarea in liga secunda ar reprezenta un mijloc ca acesta grupare sa-si salveze onoarea afectata de acuzatiile de coruptie. Federatia de Fotbal din Turcia a respins apelul gruparii Fenerbahçe privind decizia de a i se interzice participarea in Liga Campionilor.


Coreence, dopate cu mosc


Cinci jucatoare nord-coreene, depistate pozitiv la Cupa Mondiala de fotbal feminin din Germania, au fost suspendate pentru perioade cuprinse intre 14 si 18 luni. “Pok Sim-jong, Myong Hui-hong, Un Byol-ho si Un Hyang-ri au fost suspendate 18 luni, iar Jong Sun-song pentru 14 luni", se arata intr-un comunicat al FIFA.  Cele cinci jucatoare au fost depistate pozitiv cu un steroid anabolizant continut, conform medicului lor, "intr-un remediu chinezesc" pe baza de mosc. Medicul a fost suspendat sase ani de federatia nord-coreeana si amendat cu 400.000 de dolari. Coreea de Nord nu va putea participa la urmatoarea editie a Cupei Mondiale, nici la preliminarii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.