Sport

La marginea grupelor

Ziarul de Vrancea
24 aug 2011 1096 vizualizări
* echipele romanesti forteaza in corpore calificarea in meciurile de astazi din returul play-off-ului Ligii Europa

Dinamo Bucuresti – Vorskla Poltava (in tur, 1-2), ora 18:15, TVR 1
Dinamo: Balgradean – Rus, Stoica, Moti, Diabaté – Torje, Koné, Bakaj, Munteanu – Danciulescu, Ganea.
Vorskla: Dolganski – Dallku, Kurilov, Cesniakov, Selin – Krivoseenko, Krasnoperov, Markoski, Rebenok – Januzi, Bezus.
Arbitru: Cyril Zimmermann (Elvetia).
Chiar daca a pierdut cu 1-2 la Poltava, Dinamo este favorita in meciul retur din Soseaua Stefan cel Mare, cu micuta, dar ambitioasa formatie ucraineana. Antrenorul oaspetilor de astazi, Mikola Pavlov cunoaste forta ofensiva a “ciinilor rosii” si stie ca a te apara ermetic este exact ceea ce vor gazdele. Ucrainenii vor neaparat sa inscrie la Bucuresti, iar apararea si asa mult sub nivelul compartimentelor superioare dinamoviste, are probleme de efectiv. Eliminat stupid la Poltava, stoperul Dragos Grigore este suspendat, iar Scarlatache a facut o pubalgie, prezenta sa in teren fiind sub semnul intrebarii. Dar Dinamo are probleme si in celelalte compartimente, Marius Alexe si golgeterul Marius Niculae fiind, de asemenea, suspendati (pentru cumul de cartonase galbene). Oricum, cu Dorel Stoica retras in aparare, cu albanezul Bakaj la mijloc si cu Liviu Ganea, in avanposturi, Dinamo trebuie sa inscrie cit mai mult, pentru a compensa gaurile din defensiva!

* Gaz Metan Medias - Austria Viena (in tur, 1-3), ora 20:00, DigiSport 2
Medias: Plesca – Trtovac, Lazar, Markovic, Vukadinovic – Todea, Breeveld – Bratu, Hoban, Petre – Bawab.
* Austria: Grünwald – Klein, Margreiter, Ortlechner, Suttner – Junuzovic, Hlinka, Liendl – Barazite, Jun, Linz.
Arbitru: Hüsseyin Göçek (Turcia).
Dupa infringerea mai neta decit o arata scorul de la Viena, soarta Gazului este cea mai grea dintre cele cinci echipe europene din Romania. Chiar daca golul magnific marcat, in tur, de Nicandro Breeveld, poate conta. Austria este in forma mare, si-a zdrobit marea rivala vieneza, Rapid, cu 3-0 si antrenorul Karl Daxbacher este optimist. Pentru a se califica dupa meciul ce se disputa pe stadionul echipei CFR Cluj, echipa ardeleana trebuie sa inscrie doua goluri si sa nu primeasca nici unul, ceea ce este foarte greu, mai ales ca indisponibilitatile mai noi din lot sint din compartimentul defensiv: fundasul gruzin Akaki Khubutia (accidentat)  si “lateralul” Buzean (suspendat). Practic, sperantele in defensiva stau in eroul de la Mainz, portarul Plesca, care n-a fost in prea mare zi, la Viena. Iar in atac, se spera intr-o zi buna a iordanianului Taher Bawab, sau, ulterior, a experimentatului Florin Bratu, care a revenit cu gol in partida cu Vointa Sibiu. Nu este o misiune imposibila pentru “gazari” la Cluj, dar este extrem de grea.

Meciul de la Sofia pare a se disputa sub semnul muchiei cutitului

* TSKA Sofia – Steaua (in tur, 0-2), ora 20:30, Pro TV
TSKA: M’Bolhi – Bandalovski, Halilovic, Stoianov, Ademar – Nelson, Galcev, Trifonov – Delev, Platini, Zicu.
Steaua: Tatarusanu – Nicolita, Galamaz, Iliev, Latovlevici – Rusescu, Bourceanu, Brandan, Tanase – Tatu, M. Costea.
Arbitru: Pol van Boekel (Olanda).
. Stelistii au luat un avantaj de doua goluri la Cluj, fara ca bulgarii sa inscrie, ceea ce este doar aparent linistitor. Atmosfera infernala de pe stadionul “Vasil Levski”, infringerea de la Ploiesti in fata Astrei, ca si problemele din lotul stelist pot cintari greu, daca Steaua nu va juca la intreaga capacitate. Problemele antrenorului Ronny Levi tin, in special,de flancul drept, acolo unde fundasul Matei a suferit o ruptura de ligamente incrucisate la genunchiul sting si va rata intreg sezonul. Nici sirbul Martinovic (care a mai jucat fundas dreapta) nu este refacut, astfel incit Levi trebuie sa aleaga solutia de avarie, cu Banel Nicolita retras. In locul vacant din linia de mijloc, antrenorul israelian are de ales intre Rusescu si Prepelita, ultimul, de-abia integrat in lotul echipei.
Nici echipa bulgara nu este scutita de emotii. TSKA cistigat al treilea meci din campionat, 2-1 la Kaliakra, in regiunea Cadrilater. O victorie greu obtinuta, prin golurile lui Iancev si Nelson si cu doi jucatori eliminati (Delev, Ademar). Eliminarile din campionat nu conteaza in Europa League, insa tot la Kaliakra, antrenorul Milen Radukanov l-a pierdut, practic, pe Todor Iancev, un mijlocas defensiv foarte important in angrenajul echipei, a doua pierdere grea in afara fundasului Apostol Popov. Medicii sofioti fac tot posibilul sa-l recupereze pe Iancev, solutia de rezerva fiind Rumen Trifonov.
Teoretic, Steaua poate avea un meci usor, daca va reusi sa speculeze spatiile libere lasate de bulgari in aparare, in dorinta lor de a recupera handicapul de la Cluj. Un gol marcat de bucuresteni, mai ales in startul partidei, poate cintari enorm.


* Rapid Bucuresti – Slask Wroclaw (in tur, 3-1), ora 21:00, TVR 1
Rapid: Coman – Duarte, M. Antonio, Glauber, Bozovic – Grigore, Alexa – Teixeira, Herea, Surdu – Pancu.
Slask: Kelemen – Celeban, Pietrasiak, Wasiluk, Spahic – Sobota, Mila, Cetnarski, Elsner – Voskamp, Diaz.
Arbitru: Martin Hansson (Suedia).
Scorul de 3-1 realizat in Polonia, face ca meciul retur sa fie floare la ureche pentru giulesteni, chiar daca “diplomatul” Razvan Lucescu sustine sus si tare ca inca nu este jucata calificarea! Victoria de la Wroclaw este cu atit mai importanta, cu cit Slask se arata in voga in campionatul polonez, dovada si victoria cu 4-2 pe terenul uneia dintre cele mai titrate formatii lesesti, Legia Varsovia. Mai mult, Rapid nici nu are probleme de efectiv, fiind refacut si brazilianul Teixeira, pe care Razvan Lucescu vrea sa-l foloseasca titular. Nu va lipsi, desigur, Daniel Pancu, aflat se pare, la a doua tinerete. Meciul se va disputa la Timisoara.

* Sparta Praga – FC Vaslui (in tur, 0-2), ora 21:00, DigiSport.
Sparta: Svenger – Kusnir, Zapotocny, Brabec, Juhar – Husek – Kadlec, Matejovksy, Mares, Podany – Kweuke.
Vaslui: Cerniauskas – Milanov, Balaur, Farkas, Balace – Sinmartean, Wesley, Pavlovic, Annang – Buhaescu, Temwanjera.
Arbitru: Thomas Einwaller (Austria)
FC Vaslui se afla, matematic, exact in situatia Stelei: trebuie sa apere un avantaj de 2-0. Diferentele se afla in situatia loturilor, dar si a adversarilor, fiindca Sparta, condusa de “vulpoiul” Josef Chovanec, are mare experienta in competitiile europene. Vasluienii au invins, la Piatra Neamt, fara o serie de jucatori importanti si nici acum nu stau pe roze. Viorel Hizo nu-i are pe fundasii centrali titulari (Cinu si Papp), iar dintre cei trei brazilieni (Wesley, Gerlem si Adailton) doar primul va evolua cu certitudine la Praga. In plus, s-a accidentat Denis Zmeu, iar Raul Costin e suspendat. Vesti mai bune vin din partea efectivului sirb, conflictul conducerii cu Pavlovic si Milisavljevic fiind rezolvat. Antrenorul “dulau” promite ca echipa nu se va baricada in fata portii, ci va incerca sa inscrie. Intr-adevar un gol marcat de vasluieni pe stadionul “Letna” ar avea valoare de platina!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.