Sport

“Nu ne intereseaza cupa, ne pregatim de campionat”

Dan Chiriac
15 aug 2011 805 vizualizări
Spun oficialii echipei CSM Focsani, echipa care va juca in turul trei al Cupei Romaniei u Viticultorul Breaza - CSM Focsani, azi, orele 17.30, pe stadionul sintetic “Cornel Negoescu” din Buzau

Dupa calificarea spectaculoasa obtinuta in fata formatiei Politehnica Galati, scor 2 - 1, CSM Focsani nu mai pare foarte interesata de competitia surprizelor. In conditiile in care sezonul 2011/2012 al Ligii a treia se anunta a fi foarte dificil, conducatorii clubului par dispusi sa sacrifice cupa pentru a avea un debut reusit de sezon. Cum pina la partida de vineri de la Galati mai sint doar trei zile, focsanenii ar putea menaja in jocul de azi de la Buzau mai multi titulari. “Este adevarat ca ne dorim sa incepem bine campionatul, dupa ce in ultimii ani am pierdut de fiecare data in prima etapa. In urma cu trei ani am cedat la Vaslui, apoi la Bacau si Galati, este normal sa ne gindim sa incepem cu dreptul intr-un an in care retrogradeaza cinci sau sase echipe. Din acest motiv sintem dispusi sa menajam citiva titulari la meciul de azi din Cupa Romaniei. Suvac, Dumitriu sau Sontu au jucat toate partidele pina acum si nu cred ca-i vor introduce si azi. De asemenea avem patru jucatori care nu au fost legitimati la FRF. Toader, Stanciu, Milea si Dan Negoita ar putea fi buni de joc pina la ora meciului”, ne-a spus antrenorul Adrian Toma. In aceste conditii, meciul de azi de la Buzau ar putea aduce debutul la prima echipa a mai multor juniori. Antrenorii CSM-ului ar putea incepe partida cu buzoienii cu urmatorul “11”: Trifan - Ciornei, Stefan, Negoita, Nistoroiu - Mindrescu, Sontu, Sapunaru, Lida - Tirca, Toma. Partida va fi condusa la centru de George Trandafir - Bucuresti, ajutat la cele doua linii de Dan Florin Niculescu si Eduard Petrov - Bucuresti.

Cel mai greu sezon din ultimii ani

Decizia conducerii clubului focsanean este intr-un fel normala, daca tinem cont de faptul ca sezonul 2011/2012 a Ligii a treia va fi unul infernal, in care sase echipe vor retrograda. Scapati cu greu de retrogradare sezonul trecut, CSM se gindeste sa sacrifice cupa pentru a avea suflul necesar de a evolua in campionat. In ultima vreme, multe echipe au cedat fizic dupa ce au fost obligate sa joace meciuri din trei in trei zile. Chiar si cu rezervele, focsanenii spera sa faca azi o figura frumoasa in fata unei echipe care a eliminat pina acum doua formatii de Liga a treia. In turul precedent, buzoienii au eliminat pe FC Panciu dupa ce au invins-o cu 2-1. Focsaniul a jucat de-a lungul timpului mai multe partide de Cupa Romaniei la Buzau, cel mai important fiind cel din optimile de finala din anul 2002. Atunci, Unirea Focsani a fost eliminata de Astra Ploiesti, dar echipa de pe Milcov reusea cea mai buna performanta din istoria fobalului vrincean in cupa. Daca rezultatul meciului de azi nu pare a conta foarte mult, focsanenii pun accent deosebit pe debutul in Liga a treia, care va avea loc peste trei zile. Vineri, CSM Focsani va debuta in noul sezon, urmind a intilni in deplasare pe Politehnica Galati. (Dan CHIRIAC)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.