Sport

Grupa 1999 a fost la un pas de o medalie la Brasov

Dan Chiriac
14 aug 2011 1187 vizualizări
Citiva copii de la clubul focsanean au acuzat probleme medicale dupa ce au mincat la un restaurant din apropierea Brasovului

Grupa 1999 de la CSM Focsani a ocupat locul patru la competitia  Brasov Juniors Cup. Focsanenii au obtinut calificarea dintr-o grupa din care au mai facut parte Academia de Fotbal “Gheorghe Hagi”, Pandurii Tg. Jiu si Chimia Brazi. Dupa doua rezultate de egalitate in primele doua intilniri,  CSM Focsani, pregatita de Mircea Lazar, a trecut cu 5 - 0 de Pandurii Tg. Jiu, obtinind primul loc la golaveraj. Simbata dimineata, in sferturile de finala, focsanenii s-au impus cu 2 - 1 in fata celor de la FC Arges, obtinind accesul in careul de asi. Misiunea echipei focsanene nu a fost insa deloc usoara in semifinale, unde a intilnit-o pe Sporting Lisabona. Portughezii au cistigat toate partidele de la aceasta competitie si nu au primit decit un singur gol, in finala cu FC Benta. In semifinale, Sporting a trecut de CSM Focsani cu scorul de 3 - 0. “Ne-am comportat onorabil in fata unei echipe care reprezinta o adevarata scoala de fotbal. Este o placere sa-i vezi cum joaca. Au cistigat toate meciurile, nu au primit nici un gol pina in finala si au cistigat in cele din urma turneul. Pina la urma este un rezultat bun, daca tinem cont ca au fost prezente 28 de echipe”, ne-a spus Daniellete Iorga, presedintele de la CSM Focsani. In finala mica jucata ieri dimineata, CSM Focsani a fost invinsa cu scorul de 2 - 0 de Luceafarul Braila.

 
Mincarea era sa-i dea peste cap


Simbata, mai multi jucatori de la grupele 1997-1998 au acuzat stari de voma dupa ce au mincat la un restaurant din apropierea Brasovului. “Mai multi copiii au acuzat stari de voma, dar nu a avut nici unul probleme deosebite. Este normal cind schimbi mediul sa ai si probleme de acest fel. Se pot intimpla si astfel de incidente. Copiii au luat niste pastile si si-au revenit, nu a fost nevoie sa mai mearga la spital”, ne-a mai spus Danielette Iorga. Miercurea trecuta, alti copii cazati la Tarlungeni au  suferit o toxiinfectie alimentara si au fost nevoiti sa mearga la spital. Atunci, jucatorii de la CSM nu au avut probleme. La turneul de la Brasov, grupa 2002 a ratat prezenta in primele opt, dar s-a clasat in final pe locul noua. In finala pentru locurile 9 - 10, disputata ieri, focsanenii au trecut cu 4 - 3, dupa executarea penalty-urilor, de Universitatea Craiova. “Se putea mai mult la 2002, dar am avut parte de o grupa cu patru echipe foarte puternice. Vaslui, Sportul, Universitatea Craiova si CSM Focsani puteau cistiga competitia, dar au avut ghinionul sa se intilneasca in grupa si nu s-au putut califica toate mai departe. Cu Vasluiul am pierdut in ultima secunda. Dovada ca a fost o grupa foarte tare este ca si noi si Craiova nu am mai pierdut nici un joc dupa ce nu ne-am calificat din aceasta grupa”, a mai considerat Iorga. La U 9, CSM Focsani a pierdut finala pentru locurile 15-16 in fata celor de la ACS Odorheiul Secuiesc, scor 0 - 2. La U 13 si U 15, CSM Focsani nu a reusit sa se califice in fazele superioare, fiind eliminata din faza grupelor. Desi nu au reusit sa obtina o medalie, la fel cum s-a intimplat in editiile precedente, focsanenii au jucat din nou in fazele finale ale turneului de la Brasov. Generatia 1999 a aratat inca odata ca este una de valoare, care a avut rezultate de-a lungul timpului. In 2008 si 2009, grupa respectiva s-a calificat la turneul final la Memorialul “Gheorghe Ola”, obtinind locurile 5 si 6 la nivel national. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.