Sport

Primele vesti bune din China

Ziarul de Vrancea
14 aug 2011 690 vizualizări

Judoka Valentin Radu, implicat in cazul Brata, a cucerit medalia de bronz la Universiada, la fel ca si echipa masculina de gimnastica * In schimb, baschetbalistii au inceput cu doua infringeri
In primele zile ale Jocurilor Mondiale Universitare de la Shenzen, delegatia Romaniei a cistigat doua medalii, una dintre ele de judoka Valentin Radu, implicat in deja cunoscutul “caz Brata”.  Desi exclus din lotul olimpic, dupa scandalul in care a fost implicat cu colegul sau Daniel Brata, Valentin Radu a facut deplasarea in China, reusind o performanta excelenta.  In limitele categoriei 90 kg, Radu a trecut pe rind de Armin Gurbanov (Azerbaidjan), Alexandre Iddir (Franta), dar a pierdut ulterior cu Serali Juraev (Uzbekistan). In meciul pentru medalia de bronz, Valentin Radu l-a invins pe Lukasz Kolesnik (Polonia), aurul revenindu-I rusului Abdul Omarov.
A doua medalie de bronz a fost obtinuta de echipa masculina de gimnastica a Romaniei clasata pe locul III in concursul pe echipe, in componenta Flavius Koczi, Ovidiu Buidoso, Marius Berbecar, Cristian Bataga si Vlad Cotuna, fiind devansata de Japonia si China. In concursul feminin pe echipe, Japonia a cucerit medalia de aur, fiind urmata de podium de Ucraina si Rusia. Romania nu a avut reprezentante in concursul feminin.
Echipa masculina de baschet a deceptionat, suferind infringeri in primele doua meciuri din grupa A. In primul meci, tricolorii au cedat, dupa prelungiri, cu 70-74 in fata Braziliei, Vlad Moldoveanu fiind cel mai bun marcator cu 25 de puncte, urmat de Mandache si Nicoara cu cite 14. Celelalte doua echipe din grupa invingatoare in prima etapa au fost China (85-80 cu Emiratele Arabe Unite) si Germania (66-63 cu Cehia).  Mult mai greu a fost meciul cu Germania, pierdut cu 60-71, in care Moldoveanu (16), Mandache (13) Nicoara (11) si Gutoaia (11) au fost jucatorii remarcati. Romania va mai juca astazi cu Cehia, miercuri cu China si joi cu EAU. In sferturile de finala se califica primele doua echipe.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.