Sport

Ieftin ca braga!

Ziarul de Vrancea
9 aug 2011 730 vizualizări
* Piturca debuteaza la cirma nationalei, astazi, de la ora 21:30, la Serravalle, intr-un amical cu San Marino * cel mai probabil, partida nu va fi televizata


A fost mai intii un amical de lux cu Argentina, pentru inaugurarea Arenei Nationale. Sud-americanii ne-au tras clapa. A aparut ca varianta Uzbekistanul, o nationala redutabila doar in Asia, dar nici cu ex-sovieticii n-au putut, din cauza unei vize pentru Austria. Asa ca amicalul de lux s-a transformat intr-unul de mica importanta, cu San Marino, nationala care imparte, impreuna cu Andorra si insula caraibeana Montserrat, ultimele locuri din clasamentul FIFA. Ridem noi, ridem, insa un nou test al nationalei, fie chiar si cu tara capitanilor regenti, era necesara, mai ales ca s-a schimbat selectionerul. Interesant este faptul ca Romania a fost una dintre primele adversare oficiale ale celei mai vechi republici de pe glob. Chiar imediat dupa afilierea sanmarinezilor la FIFA (in 1989), ei au nimerit in grupa cu Romania, la preliminariile Euro 1992. Primul meci, disputat la Bucuresti, cam in aceleasi conditii in privinta tricolorilor (“profesorul” Gheorghe Constantin a fost schimbat, pe banca, de Mircea Radulescu) s-a incheiat cu 6-0 pentru romani, prin golurile marcate de Sabau, Mateut, Lupescu, Raducioiu, Dan Petrescu si Pavel Badea. In primavara 1991, a urmat returul de la Serravalle, localitate unde se disputa si meciul de astazi. Si a insemnat istorie pentru gazde: dupa ce Hagi a deschis scorul din penalty, mijlocasul Pasolini a inscris primul gol pentru nationala San Marino. Scorul final a fost unul decent, 3-1 pentru noi, au mai marcat Raducioiu si D. Timofte.
Pentru meciul cu San Marino, Piturca beneficiaza de un lot subtiat: din zece stranieri convocati au ramas doar cinci, ultimul accidentat fiind Ionut Mazilu, virful de la Arsenal Kiev, in batalia de la Poltava. Miza meciului este contactul jucatorilor cu noul selectioner, testarea unor jucatori noi in lot si, pentru Mutu, cel putin egalarea recordului lui Gica Hagi (35 de goluri la nationala), obiectiv pentru care, fantele din Cesena trebuie sa inscrie de cinci ori astazi.
Asadar, de la un amical de lux, s-a ajuns la unul ieftin ca braga. Nu chiar atit de ieftin, deoarece televiziunile nu s-au inghesuit la coada pentru drepturile de transmisie. Singurul post care este cit de cit interesat, TVR, sta pe ginduri, deoarece costurile sint prea mari pentru un simplu antrenament.  Pina la ora inchiderii editiei, nu am aflat nimic nou despre televizarea acestui meci, care va incepe la ora 21:30.
Echipa probabila a Romaniei: Tatarusanu – Nicolita, Gardos, Tamas, Radu – Muresan, Cocis, Balan – Torje, Curelea, Mutu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.