Sport

Cu lotul de anul trecut, ne gindim cit mai sus in cupa si campionat

Dan Chiriac
23 iul 2011 616 vizualizări
Interviu cu Petrache Gurguiatu, cel care a condus virful sporturilor de echipa din Vrancea

Petrache Gurguiatu este antrenorul echipei de futsal CSM 2007 Focsani, cea care a reusit cele mai bune rezultate sportive in ultimii doi ani. In 2010, focsanenii au jucat finala Cupei Romaniei, dar au pierdut-o in fata celor de la City"â"¢us Tg. Mures. CSM 2007 a disputat in 2010 si Supercupa Romaniei. Anul trecut, CSM 2007 s-a oprit in semifinalele cupei, fiind invinsa tot de mureseni. De asemenea, elevii lui Petrache Gurguiatu au obtinut clasari intre primele opt echipe in ultimele doua editii a Ligii intii de futsal. Rezultatele obtinute au contat, iar tribunele Salii Polivalente au fost pline la aproape toate partidele de pe teren propriu. Ce obiective are echipa de futsal in sezonul urmator puteti afla de la antrenorul Petrache Gurguiatu. (Dan CHIRIAC)


R: Au inceput pregatirile pentru echipa de futsal?


P.G.: Ne aflam intr-o perioada de acomodare pina la 1 august. Facem doar antrenamente usoare in conditiile in care sezonul va debuta tocmai in luna septembrie. Abia dupa 1 august vom demara pregatirile intense pentru noul sezon al Ligii intii. Atunci vom vedea pe cine ne bazam si vom incerca sa acumulam cit mai mult pentru noul sezon de campionat. Am programat si un cantonament, la Galaciuc, in perioada 21-27 august.


R: Pe cine se va baza echipa CSM Focsani in campionatul Ligii intii de futsal?


P.G.: Deocamdata nimic nu e cert. Stim doar ca Patrascu a renuntat la echipa de futsal. Ramine sa vedem care e situatia lui Toader, care se antreneaza si la iarba. L-am adus la pregatiri si pe Paul Alecsandrescu, un jucator in care am incredere. Dar astept sa-l vad cum se pregateste dupa 1 august. Atunci vreau sa vad cum lucreaza cu mingea si daca rezista la o intensitate mai mare.


R: Fan Club Steaua Marasesti a promovat in Liga a doua de futsal, dar situatia financiara nu-i permite sa se inscrie in campionat. Va ginditi sa aduceti jucatori de acolo?


P.G.: Am avut ceva discutii cu antrenorul Catalin Mihalcea, dar lotul il vom definitiva dupa 1 august. Atunci vom sti daca vom avea nevoie si de copiii de la Marasesti.


R: Ati jucat finala cupei, Supercupa, v-ati calificat in play-off-ul Ligii intii. Rezultatele va obliga si in sezonul urmator"¦


P.G.: Daca vom pastra lotul din campionatul trecut putem sa ne gindim mai sus. Sistemul competitional este identic cu cel din 2010. Vor fi zece echipe si speram sa mergem din nou in play-off. Daca vom pierde jucatori, ne vom gindi doar la mentinere. Cupa ramine un obiectiv, mai ales dupa rezultatele din ultimii doi ani.


R: Cind vom afla adversarii din sezonul urmator?


P.G.: Ne-am inscris in campionat si acum asteptam ca Federatia sa ne convoace la o sedinta si la tragerea la sorti. Campionatul va incepe in jurul datei de 10 septembrie. S-a stabilit ca meciurile din campionat sa fie transmise pe Digi sport. De asemenea, fiecare echipa va primi din partea Federatiei Romane de Fotbal suma de 4.500 euro.


R: Ce asteptati din partea Primariei?


P.G.: Jucatorii inteleg foarte bine situatia economica. Este criza, nu sint bani, dar si ei trebuie intelesi. Au acceptat salariile mici, dar singura lor dorinta este ca banii sa vina la timp. Daca Primaria ne va da banii asa cum este prevazut, nu odata la mai multe luni, jucatorii vor fi multumiti. Au si ei familie, si-au facut anumite socoteli si au nevoie de bani in fiecare luna. Nu pot minca la trei luni. Putini citi sint, banii trebuie dati in fiecare luna. Astfel vom reusi sa obtinem rezultate pentru futsalul din Focsani.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.