Sport

Daniel Gongu revine in fruntea sportul vrincean

Dan Chiriac
22 iun 2011 1109 vizualizări
La 11 luni de la demiterea din functia de sef al sportului vrincean, pedelistul revine in fruntea Directiei pentru Tineret si Sport Vrancea u acesta a sustinut concursul la cerere, in sistemul doi in unu

Daniel Gongu a cistigat ieri concursul pentru ocuparea functiei de sef al Directiei pentru Tineret si Sport Vrancea. Acesta a fost singurul candidat la concursul care a avut loc la Autoritatea pentru Tineret si Sport. Consilier local din partea PDL, Daniel Gongu s-a prezentat in fata comisiei si a trecut cu bine examenul, care initial ar fi trebuit sa se desfasoare in doua acte. "Fiind singurul candidat, am facut cerere sa sustin ambele probe intr-o singura zi. Am fost declarat admis si, cel mai probabil, in jurul datei de 1 iulie, dupa ce ministrul va semna ordinul de numire, voi prelua functia", ne-a spus Daniel Gongu. Acesta se intoarce in fruntea sportului vrincean la 11 luni dupa ce Directia de Sport s-a unificat cu Directia de Tineret, iar postul de director i-a revenit unui alt pedelist, Adrian Baciu. "Ma intorc cu ginduri de mai bine. Este un loc foarte frumos, unde am lucrat alaturi de niste oameni deosebiti. Nu am nici o problema cu d-l Baciu sau cu d-l Ciuta, cei care au fost directori in aceasta perioada. Vom colabora pentru bunul mers al directiei. De altfel, cu d-l Ciuta am tinut legatura mereu, in aceasta perioada", ne-a spus Daniel Gongu. Pedelistul a recunoscut ca este putin depasit in acest moment de situatia tineretului din judet, dar crede ca totul se va rezolva foarte repede. "La tabere nu cunosc situatia. Nu am lucrat la tineret si e mai greu. Dar in prima saptamina voi lua contact si ma voi obisnui si cu problemele de acolo. Sint dornic de munca si imi doresc in primul rind sa termin Sala Polivalenta. Se cunoaste foarte bine situatia in care am preluat sala si ce reparatii am facut acolo. Acum vreau sa termin fatada si sa refac intreg acoperisul. Este primul obiectiv", ne-a mai spus Gongu, care a recunoscut ca va incasa un salariu identic cu cel din 2010. "Chiar daca acum sint doua directii, salariul va fi la fel, pentru ca acesta a fost scopul cind s-au unit cele doua institutii, sa se faca economii", ne-a mai precizat consilierul local.


Patru directori, intre Gongu si"¦ Gongu


Directia pentru Tineret si Sport Vrancea a trecut prin clipe de incertitudine in ultimul an. Au fost patru directori, fiecare incercind sa-si impuna punctul de vedere. De fapt, au fost doar trei, pentru ca unul a fost sef doar pe hirtie, citeva ore. In august 2010, Directia de Sport Vrancea s-a unit cu cea de Tineret. Liderii locali ai PDL au decis ca Adrian Baciu, de la tineret, sa fie seful noii structuri. Gongu nu a prins postul de adjunct, pentru ca judetul nostru, considerat a fi prea mic la nivel national, nu a beneficiat de un asemenea post. Baciu a preluat postul pe care l-ar fi pastrat, mai mult ca sigur, cel putin pina in 2012, daca nu ar fi intervenit accidentul rutier din noiembrie 2010. La citeva zile dupa ce lovise cu masina un barbat din orasul Odobesti, care a traversat pe trecerea de pietoni, acesta a renuntat sa participe la concursul pentru ocuparea postului de director coordonator. In primavara acestui an, interimarul portocaliu a primit rezolutia de neincepere a urmaririi penale in cazul accidentului provocat la Odobesti. Cum rezolutia a fost data dupa terminarea perioadei de inscriere la concursul pentru ocuparea functiei de sef al DJTS, Baciu nu a putut sa participe la examenul programat in luna februarie. Apoi, DTS Vrancea a fost condusa pentru citeva ore de un botosanean. Bogdan Puscas a apelat la un artificiu pentru a deveni sef al unei institutii omoloage din Capitala. Fostul sef al DTS Bucuresti a fost avansat intr-o functie de conducere la Autoritatea Nationala pentru Tineret si Sport. Puscas si-a dorit postul liber, dar nu putea sa-l ocupe decit daca intra in rindul functionarilor publici. Cum la examenul pentru sefia DTS Vrancea nu s-a inscris nimeni, Puscas a luat parte doar pentru a deveni functionar public. Cistigind examenul, acesta a stat citeva ore sef la DTS Vrancea, dupa care s-a detasat la Bucuresti. Baciu a revenit apoi interimar, dar in luna aprilie si-a prezentat demisia, raminind doar inspector in cadrul institutiei. Acesta a invocat probleme persoanale. Juristul DTS Vrancea, Costi Ciuta, a fost cel care a preluat interimar functia de director coordonator. Acesta nu a dorit sa participe la concursul de ieri, astfel incit, dupa 11 luni, Gongu are cale libera sa preia conducerea directiei. Ramine de vazut cit va rezista si acesta intr-o functie care a dat multe batai de cap in ultimele luni. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739420 zile, 10 ore, 27 minute, 15 secunde
mai scapam oare de mafia asta! Ne-am saturat de partidele astea fantoma, vream sa ne conduca un om integru, nu toti analfabetii, care fac facultati pe bani, oameni culti cu capul pe umeri.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.