Sport

Participare de top la Cupa de Iarna

Ciprian Fânaru
28 ian 2011 1051 vizualizări
67 de sahisti de la 11 cluburi din tara s-au duelat in sportul mintii la cea mai puternica intrecere a inceputului de an

Anul 2011 a inceput cu o competiÃie foarte puternica in sahul vrincean. 67 de sahisti seniori, juniori si copii legitimati la 11 cluburi din tara s-au intilnit la Universitatea George Baritiu, Centrul de Studii Focsani, la Cupa de Iarna, competitie organizata de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret, CSM Focsani 2007, CS Sah Club Galati si Asociatia Judeteana de Sah Vrancea si la care au participat Sah Club Galati, Diana Galati, CSM Focsani 2007, CM Sah Speranta Focsani, CS Olimp Sah Focsani, Palatul Copiilor Buzau, CSM Craiova, Sah Club Cugir, Micul Sahist Iasi, Congaz Constanta si Axiopolis Cernavoda. Au fost organizate pe criteriul valoric trei turnee de sah practic si un turneu blitz. S-a jucat in sistem elvetian, 7 runde. Turneul A, omologat la FIDE si FR Sah, la care au participat 24 de sahisti seniori si cei mai buni juniori cu punctaj ELO cuprins intre 1627 si 2285, a fost cistigat de maestrul Viorel-Adrian Ciobanu (5,5 puncte), urmat de candidatul de maestru Lucian Galea, sahistii de categoria I Adrian Smarandoiu si Dragos Martian (toti trei cu 5 puncte). Dintre vrinceni cele mai bune rezultate le-au obtinut in ordine candidatul de maestru Mihai Strimbu (4,5 puncte), sahistul de categoria I Andrei Arghirescu (4 puncte), candidatul de maestru Sandu Gurguiatu (3,5 puncte), sahistul de categoria I Catalin Patrascu (3 puncte), candidatul de maestru Grigore Malureanu (2,5 puncte), sahistele de categoria I Bianca-Gabriela Banciu si Elena-Adelaida Toma (ambele cu cite 2 puncte). Ca noutate organizatorica, turneul s-a desfasurat pe parcursul a patru zile, dintre care doua la Galati si doua la Focsani. Tuneul B, omologat la FR Sah, la care au participat 20 de sahiºti seniori, juniori ºi copii cu punctaj CIV cuprins intre 1231 si 1452, a fost cistigat de vrinceanul Dan Groza (6 puncte), urmat tot de un vrincean, Cosmin Vasiliu (5,5 puncte). Pe locurile 3 "" 5, la egalitate (4,5 puncte), s-au situat galateanul Andrei Axin, ieseanul Mihai Mirosnicencu si constanteanul Vlad Mizea. Dintre vrinceni s-au mai remarcat Andra-Viviana Mihaila, Andreea Toma, Marco Sava, Aurelian Grigore, Paul Lavric, Teodor Lavric, Gratiela Mengher.


Vrancea a fost in top la copii si juniori


Turneul C, la care au participat 23 copii la inceput de cariera, a fost cistigat de buzoianul Adrian Mortu, la egalitate (6 puncte) cu vrinceanca Bianca Cernat. Au urmat cu cite 5 puncte galatenii George Florea, Teodor Lepadatu si buzoianca Georgiana Lefter. S-au mai remarcat dintre vrinceni Bogdan Arbanas, Alexandru-Cosmin Lazar, Gabriel Cristea, Roxana Toma, Alexandra-Ioana Banciu. Turneul Blitz, la care au participat 18 sahisti, a avut o mai buna reprezentare a judetului la virful piramidei, pe primele patru locuri situindu-se trei vrinceni. Mihai Strimbu a cistigat cu 6 puncte, urmat de galateanul Lucian Galea si vrancenii Grigore Malureanu si Andrei Arghirescu, de remarcat fiind si evoluÃia lui Catalin Patrascu. Organizatorii au oferit premii in bani, medalii si diplome, recompensele materiale incadrindu-se intre 60 si 250 lei. "Pentru Vrancea e magulitoare participarea unui numar atit de mare de sahisti de la atitea cluburi mari si cu traditie din tara. E o recunoastere a seriozitatii si competentei de care au dat dovada organizatorii vrinceni la precedentele concursuri, indeosebi la cele din anul 2010", ne-a spus directorul de turneu de la Focsani, Mihai Strimbu. (C. FANARU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.