Sport

:atletii vrinceni se vor antrena pe o pista moderna

Ciprian Fânaru
27 ian 2011 1066 vizualizări
Sala de atletism de linga Colegiul Cuza, inaugurata oficial ieri, are o pista din coritan, material aprobat de federatia internationala u lucrarile au costat 120.000 de lei si au fost suportate de MECTS

Sala de atletism de la Colegiul National "Al. I. Cuza" Focsani a fost inaugurata ieri la prinz, in prezenta antrenorilor din Focsani si a reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean. Sportivii de la sectia de atletism a Liceului cu Program Sportiv (LPS) Focsani vor avea in sfirsit un spatiu adecvat pentru pregatire si pentru concursuri. Nu doar ei, ci si performerii altor sectii precum baschetul, handbalul feminin si chiar rugby-ul se pregatesc deja in aceasta locatie de o buna bucata de timp. Noutatea consta in realizarea unei suprafete care rivalizeaza cu cele mai bune din tara. La ora la care sala era prezentata presei, in aceasta isi desfasurau antrenamentele doua junioare legitimate la sectia de atletism a CSM Focsani, Ana Roberta Anghel si Valentina Tanase. Antrenorii cu state vechi si-au adus aminte de data la care a fost inaugurata sala, mai exact pe 6 martie 1971. Au tinut sa ia parte la acest moment Vica Minca si Dan Grigoras, fostul si actualul inspector de educatie fizica si sport din cadrul ISJ, antrenorii Fanel Iliescu, Rodica Pendus, Stefan Munteanu si alti colegi de breasla. Lucrarile au fost in valoare totala de 120.000 de lei, adica 1,2 miliarde lei vechi, si au fost facute in timp record de doua firme din Adjud si Anghelesti, ale caror servicii au fost "mult mai ieftine decit ale firmelor din Bucuresti", dupa cum au precizat oficialitatile locale. Banii au venit de la Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS), prin intermediul ISJ Vrancea.


De la ramasite de zgura la cea mai moderna suprafata


"Am reusit sa modernizam suprafata pistei. Au fost realizate lucrari de igienizare si de curatenie, de imbunatatire a salii de fapt. Aici erau ramasite de zgura, peste care s-a turnat o sapa de beton, peste aceasta fiind montata suprafata de cea mai buna calitate. Este o mare realizare prin faptul ca atragem astfel atletii catre miscare si performanta", ne-a declarat Mihai Petrut, directorul LPS Focsani, care a precizat ca sala apartine Clubului Sportiv Scolar (CSS) Focsani. "Este o mare satisfactie pentru copiii si parintii care vin sa vada aceste conditii de pregatire", a subliniat si antrenorul Gicu Alexandrescu. Materialul special, denumit coritan, a fost adus tocmai din Elvetia, suprafata de acest tip fiind omologata de IAAF, federatia internationala de atletism. Aceasta e conceputa sa reziste si la incaltamintea specifica a atletilor, prevazuta cu cuie. Directorul de la LPS spera ca pista va fi un punct de atractie pentru copiii care vor sa se apuce de acest sport si promite ca investitiile nu se vor opri aici. "Ne era greu sa convingem copiii sa vina la atletism, era praf, suprafata denivelata care putea cauza accidentari, dar acum pot benificia de o suprafata de cea mai buna calitate. Ne dorim ca urmatoarea investitie sa fie in schimbarea geamurilor si la acoperis sa facem reparatii capitale", a afirmat profesorul Mihai Petrut. Potrivit acestuia, in plan sint si un bazin de dimensiuni reduse si o sauna, care ar putea fi construite in cele doua vestiare ale salii de atletism. "Sa punem parchet in sala de sport a LPS-ului este o alta dorinta a noastra, dar asteptam sprijin de la autoritatile locale", a adaugat antrenorul de baschet. Deocamdata nu se stie exact data la care va fi organizat primul concurs in sala refacuta, dar aceasta nu este foarte departe, spun cei care s-au preocupat de modernizare. Lucrarile de la sala de atletism reprezinta un pas important, daca tinem cont ca infrastructura din Vrancea arata mult mai bine in urma trei, patru decenii, cind pista de atletism de la stadionul "Milcovul" era printre cele mai moderne si gazduia campionatele nationale de juniori. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.