Sport

Sahistii din judet s-au infruntat la Cupa Vransah

Ciprian Fânaru
25 nov 2010 1286 vizualizări
Filiala Focsani a Universitatii George Baritiu a gazduit la finalul saptaminii trecute Cupa Vransah, competitie omologata la Federatia Romăna de Sah. S-au organizat trei turnee: Open A - seniori si cei mai buni juniori ai judetului, Open B juniori si copii în curs de afirmare si Open C - copii la început de cariera sahista

S-a jucat in sistem elvetian sapte runde, cu ritm de joc pentru fiecare jucator de 51 minute si aditionare 10 secunde/mutare toata partida. La Open A, primii patru seniori au fost in ordine: Cosmin Lechea, Leontin Stelea, Marius Arghirescu ºi Gheorghe Toader. S-au mai remarcat, in ordine: Aurelian Grigore, Anton Soare si Teodoru Iliescu. Cei mai buni patru juniori au fost: Andrei Arghirescu, care a ocupat locul I si in clasamentul general, neinvins, Catalin-Lucian Patrascu, al III-lea in clasamentul general, Cosmin Vasiliu si Elena Adelaida Toma. S-au mai remarcat: Bianca Gabriela Banciu, Dan Groza si Marco Sava. De mentionat ca acesti sapte juniori s-au clasat in clasamentul general pe primele 11 locuri din 16. Roadele muncii antrenorului lor, Mihai Strimbu, se vad tot mai bine de la an la an. De adaugat si ca cel mai bun senior la acest turneu, Cosmin Lechea, a fost elevul aceluiasi antrenor. Ocupantul locului I la turneul Open A, Andrei Arghirescu, a primit de la conducerea revistei Vransah un tablou pictat de Teodoru Iliescu, redactor al publicatiei. La Open B, cele mai bune patru fete s-au clasat in ordinea: Andreea Simona Toma, Gratiela Mengher, Andra-Viviana Mihaila si Bianca Cernat. La baieti cele mai bune rezultate le-au obtinut Bogdan Arbanas, Liviu Lazar, Richard-Daniel Taban si Alexandru Lazar. S-au mai remarcat Cristina Marascu, Georgiana Mercan, Florina Iorga. La Open C, cele mai bune patru fete au fost: Ana-Maria Banciu, Alexandra-Ioana Banciu, Gabriela Voicu si Mihaela Voicu. Cei mai buni baieti: Paul Lavric, Raymond-Florin Dima, Teodor Lavric si Ionut Craciun. S-au mai remarcat: Stefan Airinei, Aurelian Cristea, Vlad Preda, Claudiu Avramescu, Alexandru Chelmus, Constantin Airinei. Din nou fratii gemeni Paul si Teodor Lavric isi impart frateste locurile I: Paul, locul I la Cupa Vransah, Teodor, locul I la Cupa 1 Decembrie. Pregatirea competitiei, asistenta tehnica, asigurarea materiala, arbitrajul au fost asigurate de Mihai Strimbu, Dan Pauna, Lucica Dulcescu, Aurelian Grigore, Doina Popovici, Sandu Gurguiatu si Anton Soare. Urmatoarele competitii, tot la "George Baritiu", vor fi un turneu de sah rapid pe 1 decembrie si un turneu de sah practic in zilele de 3, 4 si 5 decembrie, omologat de asemenea la FR de Sah. (C. FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.