Sport

A inceput Turneul Campionilor

Ziarul de Vrancea
23 nov 2010 461 vizualizări
Tenismanul elvetian Roger Federer, cap de serie numarul 2, l-a invins pe spaniolul David Ferrer, al saptelea favorit al competitiei, cu scorul de 6-1, 6-4, in grupa B a turneului Masters de la Roma. In celalalt meci al grupei, britanicul Andy Murray, cap de serie numarul 5, a trecut, cu scorul de 6-2, 6-4, de suedezul Robin Söderling, al patrulea favorit al competitiei. Ieri, in primul meci al grupei A, sirbul Novak Djokovic (nr. 3) a cistigat cu 6-3, 6-3 in fata cehului Tomas Berdych

Rapid, ca exemplu

Noul manager general al FC Steaua, Mihai Stoica, a declarat, ieri, ca suporterii stelisti ar trebui sa urmeze exemplul celor rapidisti, care nu-si admonesteaza jucatorii si isi incurajeaza formatia favorita pe tot parcursul unui meci."Comportamentul suporterilor Rapidului fata de propria echipa ar putea fi un exemplu de urmat si pentru suporterii stelisti. Rapidistii au continuat sa-si incurajeze echipa chiar daca era dominata in Giulesti de Steaua. Nu e normal sa-ti admonestezi jucatorii cind au nevoie de tine", a spus Mihai Stoica. Oficialul stelist a facut un apel la suporteri sa vina in numar cit mai mare la partida de pe teren propriu, cu CFR Cluj, din etapa a XVII-a a Ligii I, meci pe care Stoica il considera decisiv privind strategia viitoare a clubului. "Daca nu vom cistiga impotriva CFR trebuie sa regindim si strategia viitoare. Asta nu inseamna schimbarea in vreun fel a bancii tehnice", a explicat el.


Alibec, debut modest


Agentia Datasport a scris ca atacantul Denis Alibec a facut prea putine lucruri in partida pe care echipa Internazionale Milano a pierdut-o, duminica, in deplasare, scor 1-2, in fata formatiei Chievo Verona, in etapa a XIII-a a campionatului Italiei. Sursa citata i-a acordat nota 5,5 atacantului roman, la fel ca si site-ul we-news.com. "Alibec a jucat in ultimele 20 de minute. S-a vazut doar in faza in care a combinat cu Eto\'o. In rest a facut prea putine lucruri", a scris Datasport. "Romanul a fost prea putin pozitiv, dar poate fi scuzat datorita virstei", a notat we-news.com. Denis Alibec a intrat in minutul 68, in locul lui Biabiany, in partida pe care echipa Internazionale Milano a pierdut-o, duminica, in deplasare, scor 1-2, in fata formatiei Chievo Verona, in etapa a XIII-a din Serie A.


S-au resemnat cu titlul


Directorul sportiv al clubului Bayern München, Christian Nerlinger, a admis ca formatia sa, aflata la 14 puncte in spatele liderului Borussia Dortmund, nu mai poate cistiga editia actuala de campionat, astfel ca noul obiectiv este clasarea pe locul secund. "Este clar ca nu putem vorbi acum despre titlul de campioana, avind 14 puncte de recuperat. Atentia noastra este indreptata spre calificarea directa in grupele Ligii Campionilor de anul viitor", a spus Nerlinger. In schimb, antrenorul campioanei, Louis van Gaal, este convins ca mai poate depasi Borussia Dortmund, in clasament, pina la finalul sezonului: "Mai sint inca multe jocuri. Noi inca mai speram".Niciodata o echipa care s-a aflat, dupa 13 etape, la 14 puncte in urma liderului din 1.Bundesliga nu a reusit sa cistige campionatul. Cea mai mare diferenta, de 11 puncte, a fost recuperata de VfL Wolfsburg, in editia 2008-2009. Ratarea calificarii in editia 2011-2012 a Ligii Campionilor ar fi cu atit mai dureroasa pentru Bayern, cu cit finala din 2012 va avea loc la München.


Premiera la Colorado


Echipa Colorado Rapids a cistigat titlul de campioana a ligii nord-americane de fotbal (MLS), dupa ce a invins, duminica, la Toronto, cu scorul de 2-1 dupa prelungiri, formatia FC Dallas. Golurile invingatorilor au fost marcate de Casey (\'57) si Kandji (\'108), in timp ce pentru invinsi a inscris Ferreira, in minutul 35. Colorado Rapids a cucerit primul titlu de campioana din istorie, dupa ce in 1997 pierduse finala in fata echipei DC United.


Premii grase la Red Bull


Cel mai tinar campion mondial din istoria Formulei 1, germanul Sebastian Vettel, a incasat o prima din partea echipei sale Red Bull in valoare de trei milioane de euro pentru triumful reusit in acest sezon al Marelui Circ, informeaza cotidianul Bild. Red Bull si-a premiat intregul staf, peste 500 de angajati, pentru titlurile mondiale la constructori si la piloti cucerite in acest sezon. Astfel, angajatii de pe nivelurile ierarhice inferioare au primit cite un bonus de 12.000 de euro, in timp ce inginerii echipei au incasat sume de pina la 50.000 de euro fiecare. Pentru performantele inregistrate, echipa austriaca ar urma sa primeasca circa 73 de milioane de euro, conform Acordului Concorde, banii platiti in patru rate, mai scrie Bild. Dietrich Mateschitz, patronul echipei, a declarat pentru Die Welt ca bugetele team-urilor din Formula 1 variaza, "probabil, intre 100 si 500 de milioane de euro". "Bugetul nostru este in a doua jumatate a topului", a precizat omul de afaceri.


Prefacut in ciine


Conducerea gruparii Ajax Amsterdam a decis sa-l suspende pentru doua meciuri pe atacantul Luis Suarez care a muscat de git un adversar la partida cu PSV Eindhoven, de simbata. Totusi, Luis Suarez, care a primit si o "amenda mare", va juca meciul cu Real Madrid, de marti, din Liga Campionilor. Suarez l-a muscat de git pe Otman Bakkal, simbata seara, la meciul din campionatul Olandei. Arbitrul nu a vazut incidentul, insa federatia olandeza (KNVB) a deschis o ancheta. in asteptarea eventualelor masuri, Ajax a decis sa ia masuri impotriva propriului jucator. Suarez este vedeta si capitanul echipei Ajax. Clubul a precizat ca banderola nu-i va fi retrasa. La Ajax Amsterdam din 2007, uruguayanul a marcat 113 goluri in 156 de meciuri.


Ucis pe stadion


Un jucator al echipei uruguayene Cerro Porteño a fost ucis prin injunghiere si alte trei persoane au fost ranite in timpul unui conflict, duminica seara, la incheierea meciului cu Palerma, din a treia liga, in localitatea Salto, a anuntat politia. Agustin Maidana, in virsta de 17 ani, a fost injunghiat cu un cutit in torax, in timpul unei altercatii cu un barbat in virsta de 31 de ani. Politia a precizat ca acest incident a fost unul izolat. Adolescentul era jucator la echipa Cerro, insa, fiind suspendat, nu a participat la meciul cu Palerma. Trei persoane, intre care si un minor, au fost ucise in cursul acestui incident care s-a desfasurat dupa meci, in afara stadionului. Agresorul a fost retinut, urmind sa fie deferit justitiei.


Greva arbitrilor scotieni


Arbitrii din campionatul Scotiei au votat declansarea unei greve in week-end-ul 27-28 noiembrie, considerind ca securitatea le este pusa in pericol. "Unii arbitri si-au manifestat nelinistea in legatura cu securitatea lor. Ceea ce ingrijoreaza cu adevarat este virulenta criticilor. Cred ca nu este vorba doar despre securitatea lor personala, ci si despre cea a familiilor lor. Cind se ajunge la un asemenea nivel, situatia devine insuportabila", a spus fostul arbitru Stuart Dougal. La sfirsitul acestei saptamini, in cadrul etapei a XV-a, Celtic Glasgow ar trebui sa primeasca vizita echipei Inverness, iar liderul clasamentului, Glasgow Rangers, are programata deplasare pe terenul formatiei Dundee United. La 26 octombrie, arbitrul derbiului Celtic - Rangers (scor 1-3) a primit amenintari cu moartea dupa ce a acordat un penalty controversat formatiei oaspete, iar joia trecuta presedintele clubului Celtic, John Reid, i-a cerut unui arbitru sa-si puna capat carierei, dupa ce l-a indus in eroare pe antrenorul formatiei din Glasgow anulind un penalti.


Cel mai bun fotbalist lituanian


Atacantul echipei Widzew Lodz, Darvidas Sernas, a fost desemnat jucatorul lituanian al anului, devansindu-i pe Deividas Semberas (tSKA Moscova) si pe cistigatorul de anul trecut, Marius Stankevicius (FC Valencia), informeaza site-ul oficial al UEFA. Sernas, in virsta de 26 de ani, a adunat 821 de puncte, in timp ce Semberas si Stankevicius au acumulat 671 si, respectiv, 602 puncte. Darvidas Sernas a marcat 13 goluri in acest an pentru Widzew Lodz si a punctat de doua ori pentru nationala Lituaniei. Federatia Lituaniana de Fotbal (LFF) l-a desemnat pe mijlocasul formatiei FK Ekranas, Dominikas Galkevicius, jucatorul lituanian al anului din campionatul intern. Cel mai bun antrenor al anului a fost ales Igoris Pankratjevas (VMFD Jalghiris), iar Tadas Eliosius (FK Vetra/FK Kruoja) a fost desemnat cel mai bun tinar fotbalist.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.