Sport

Olimpicul Alin Moldoveanu, afectat de indiferenta oficialilor locali

Cristi Irimia
12 dec 2005 1855 vizualizări
"Ma gindesc serios sa ma transfer la alt club din tara", a declarat sportivul care face antrenamente la Focsani intr-o sala neincalzita, la Poligonul de Tir

Primul sportiv roman calificat la Jocurile Olimpice de la Beijing, din anul 2008, a marturisit recent in cadrul emisiunii "Lumea Sportului", de pe Diplomatic TV, ca are un mare regret: "Din pacate, nici macar directorul CS Unirea Focsani, Petrea Vilcu, nu a venit sa-mi stringa mina si sa-mi spuna felicitari pentru ca am reusit sa ma calific la Olimpiada. Ce sa mai spun de oficialitati locale sau de alti oameni de sport din Vrancea!? In schimb, Federatia de specialitate si forurile nationale mi-au trimis o scrisoare oficiala prin care m-au felicitat si mi-au urat succes la Olimpiada. Avind in vedere modul in care sint tratat in Vrancea de cei care raspund de sport, sint sanse mari sa plec la alt club din tara. Deja am legitimare si la Dinamo Bucuresti, insa exista si alte cluburi care ma doresc si care imi ofera conditii mult mai bune decit la Focsani", a spus Moldoveanu.

Antrenorul acestuia, Adrian Alaci, a precizat ca Vrancea ar trebui sa se mindreasca de doua ori cu Alin: "A iesit cel mai bun tragator din Romania in acest an, inaintea lui Sorin Babii. Cine isi inchipuie ca tirul este un sport usor se inseala! Este pacat ca nu dam atentie mereu valorilor pe care le avem. Sa fii locul 1 in Europa si locul 2 la nivel mondial in acest moment nu este deloc usor. Sa-mi spuna mie oamenii de sport din Vrancea si oficialitatile locale daca exista vreun sportiv vrincean sau vreo echipa care sa se afle pe locul 2 in lume, in conditiile in care vorbim si de un sport olimpic".

Alin Moldoveanu a mai adaugat ca singurul om de afaceri din Vrancea care l-a sustinut si-l sprijina si acum este Andrei Tanase, de la MBM Construct.

In urma cu citeva zile, seful Directiei pentru Sport a judetului Vrancea, Petre Plopeanu, a decis sa-l premieze primul pe Moldoveanu, pe 14 decembrie, la Gala Sportului Vrincean, dar si sa-i dubleze premiul acordat. Totul, ca o recompensare a performantei pe care tiristul focsanean a obtinut-o in acest an.

Adrian Alaci a mai adus in discutie faptul ca Alin se antreneaza in continuare intr-o sala in care nu exista sursa de caldura. "Este anormal ceea ce se intimpla. Am noroc cu faptul ca Alin este foarte disciplinat si intelegator, un elev unic in cariera mea de antrenor", a marturisit profesorul celui care a spart topurile la tir in ultimii ani.

Peste doua zile, Alin Moldoveanu va participa la Gala Sportului Vrincean, iar in perioada 19 - 21 va merge la Bucuresti pentru premierea facuta de Federatia Romana de Tir, dar si pentru un concurs national, ultimul din acest an.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.