Sport

Invincibilul Bute

Ziarul de Vrancea
18 oct 2010 537 vizualizări
Boxerul roman l-a invins prin KO in repriza a noua pe americanul Jesse Brinkley, aparindu-si pentru a sasea oara centura mondiala IBF la categoria supermijlocie

Pugilistul roman Lucian Bute si-a aparat cu succes pentru a sasea oara titlul mondial IBF la categoria supermijlocie, dupa ce l-a invins prin KO in repriza a noua pe americanul Jesse Brinkley, intr-un meci disputat la Centre Bell din Montreal. Lucian Bute, in virsta de 30 de ani, are acum 27 de victorii la profesionisti, 22 prin KO, si nici o infringere.In repriza a cincea, Bute l-a trimis la podea pe Brinkley, insa americanul a fost salvat de compatriotul sau, arbitrul de ring, care l-a numarat si a practic l-a ajutat sa ajunga la finalul rundei. Brinkley a fost numarat si in repriza a opta, cind a avut nevoie de prezenta medicului deoarece singera la arcada dreapta. Bute l-a trimis la podea pe Brinkley in minutul 2.48 din repriza a noua, datorita unui upercut de stinga, acelasi procedeu cu care i-a invins pe Librado Andrade si Edison Miranda. in cele opt reprize, Bute s-a impus cu 10-9 in patru si cu 10-8 in alte doua. in doua runde (a patra si a saptea) a fost declarat invingator Brinkley, cu 10-9. Brinkley, care singera abundent la nas si la ochiul sting, a ramas secunde bune la podea dupa lovitura decisiva. Imediat dupa ce s-a ridicat, el a fost transportat la spital. Lucian Bute a cistigat centura mondiala IBF in 20 octombrie 2007, la Montreal, dupa ce l-a invins prin KO in repriza a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio, aparindu-si-o in fata americanului William Joppy (martie 2008), a mexicanului Librado Andrade (octombrie 2008), columbianului Fulgencio Zuniga (martie 2009), din nou in fata lui Andrade (noiembrie 2009) si in noiembrie 2010 in fata columbianului Edison Miranda.

Romanul si-a aparat pentru prima oara cu succes centura mondiala in 1 martie 2008, dupa ce l-a invins, prin KO tehnic in repriza a zecea, pe americanul William Joppy. Al doilea meci in care Lucian Bute si-a aparat centura a fost cu mexicanul Librado Andrade, la data de 24 octombrie 2008, la Bell Centre. Atunci, romanul s-a impus la puncte, dupa 12 reprize. Al treilea meci in care Lucian Bute si-a pus centura in joc a fost impotriva unui alt columbian, Fulgencio Zuniga, la 13 martie 2009, in care romanul l-a surclasat categoric pe adversarul sau, printr-un KO tehnic in repriza a patra. Bute si-a pus apoi din nou centura in joc, la 29 noiembrie 2009, la Quebec, in fata mexicanului Librado Andrade, pe care l-a trimis la podea dupa patru reprize. "A fost greu la inceput, nu reuseam sa-mi intru in ritm. Brinkley a boxat cu mult curaj si asta m-a surprins. Nu credeam ca se va ridica dupa ce a cazut prima oara, a fost o lovitura solida, mi-am simtit mina cum a traversat corpul sau.. A fost ca si cum as fi cistigat de trei ori prin KO in acelasi meci. Dupa ce a cazut a doua oara, avea nasul spart. L-am atins puternic cu mina stinga, dar s-a ridicat. Jesse Brinkley este un boxer curajos. Acum sint pregatit pentru orice adversar", a declarat Bute.

Si ceilalti pugilisti romani prezenti in gala de la Montreal, au incheiat victoriosi meciurile sustinute: Jo Jo Dan (Ion Ionut) - categoria semimijlocie- l-a invins prin KO in repriza a patra pe argentinianul Pablo Villafane, cu un croseu de stinga, iar Adrian Diaconu (semigrea) a cistigat la puncte in fata americanului Omar Sheika.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739420 zile, 18 ore, 23 minute, 41 secunde
bravo bute!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!voi chiar nu aveti nimic de comentat?aaaaaa...nu e vb. despre oprisan nu?rusine sa va fie!
, acum 739420 zile, 18 ore, 23 minute, 41 secunde
In pumnii lui Lucian i-as da pe Iliescu,Constantinescu si Basescu,toti trei de-odata,sa-i faca bucatele inca din prima repriza.In cea de-a doua sa-i faca KO pe pitifelnicul cu ochelari de la psd si pe citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.