Sport

Rugbistii incep lupta pentru cistigarea campionatului

Ciprian Fânaru
22 sep 2010 419 vizualizări
LPS Focsani U19 incepe cursa pentru tilul national simbata, la Birlad

Echipa de rugby sub 19 ani de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Focsani va debuta la finalul acestei saptamini in campionatul Diviziei Nationale de juniori. Vrincenii incep aventura in noul sezon simbata, 25 septembrie, atunci cind vor disputa in deplasare meciul contind pentru prima etapa. Adversar le va fi formatia similara de la CSS Birlad. Gruparea focsaneana a efectuat doua cantonamente in pauza competitionala, la mare si la munte, acolo unde s-a pus la punct cu pregatirea fizica in vederea unei evolutii cit mai bune in campionat. Ultimele reglaje vor fi facute azi si miine, sportivii antrenati de Ion Viorel si Romeo Paun urmind sa dispute doua jocuri de verificare in compania celor de la CTMRTF Metrorex Bucuresti. La editia 2010/2011 a Diviziei Nationale s-au inscris sase formatii, care se vor intilni fiecare cu fiecare in sistem tur-retur toamna primavara, iar la sfirsitul campionatului, primele patru clasate vor juca semifinalele in sistem 1 "" 4, 2 "" 3, pe terenul echipelor mai bine clasate. Incepind cu anul 2010 campionatul de juniori sub 19 ani se organizeaza de catre Federatia Romana de Rugby (FRR) sub forma unei Divizii Nationale de Juniori. Pentru structurile sportive care au echipe la acest nivel de virsta, dar sint lipsite de resurse financiare, se vor organiza, de catre directorii regionali de dezvoltare, campionate regionale. La Divizia Nationala de Juniori participa echipele avind in componenta sportivi nascuti in anii 1992 si 1993 (maximum cinci). De asemenea, se va organiza, in paralel, un campionat national de rugby in sapte, acesta disputindu-se pe parcursul a patru etape. La el vor participa in mod obligatoriu toate echipele inscrise in DNJ, prima etapa urmind sa aiba loc chiar la Focsani, pe 30 octombrie. Sezonul trecut, LPS Focsani a ajuns in semifinalele campionatului, a jucat si cistigat finala mica, izbutind o clasare pe cea de-a treia treapta a podiumului de premiere. Ambitiile pentru sezonul ce sta sa inceapa sint mai mari, echipa focsaneana propunindu-si calificarea in finala mare si, de ce nu, cucerirea titlului national. (Ciprian FANARU)

Programul LPS Focsani in turul de campionat:

Etapa I, 25 septembrie:

CSS Birlad - LPS Focsani "" stadion CSS

Etapa II, 2 octombrie:

LPS Focsani "" CTMRTF "" stadion Tineretului

Etapa III, 9 octombrie:

CSS 3 Steaua - LPS Focsani "" stadion Ghencea

Etapa IV, 16 octombrie:

CN Aurel Vlaicu - LPS Focsani "" stadion Arcul de Triumf

Etapa V, 23 octombrie:

LPS Focsani - CSS 2 Siromex Baia Mare


Burse universitare la UNEFS pentru rugbisti

Federatia Romana de Rugby va oferi, incepind cu acest an, cinci burse la Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport. Cei care doresc o asemenea bursa trebuie sa trimita un CV si o scrisoare de intentie la adresa frr@frr.ro, pina la data de 27 septembrie. Candidatii vor fi selectati de o comisie federala, iar cei cinci bursieri vor fi anuntati pe 28 septembrie. FRR va achita intergral costurile studiilor, initiativa venind in sprijinul celor care doresc sa studieze si nu au posibilitati financiare. "Conditia obligatorie este ca acestia sa fie jucatori de rugby", a declarat Florin Matei, secretarul general al FRR. Bursa poarta numele lui Rene Chiriac, fost profesor de educatie fizica si jucator de rugby, cu peste 50 de selectii in echipa nationala. (C. F.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.