Sport

Unde poti juca fotbal si cit te costa

Ciprian Fânaru
15 sep 2010 6031 vizualizări
Focsanenii au la dispozitie patru terenuri sintetice de minifotbal pe care sa isi exerseze executiile á la Cristiano Ronaldo u oferta e diversificata, tinind cont de marimea orasului u fotbalistii de ocazie scot din buzunar intre 70 si 160 lei/ora pentru a inchiria gazonul si a beneficia de facilitatile bazelor sportive

Amatorii de sport din Focsani au la dispozitie mai multe variante pentru a-si pune corpul la treaba si pentru a se mentine in forma. Cit de la indemina sint aceste variante intr-un oras neocolit de criza depinde si de buzunarul fiecaruia, dar paleta din care pot alege focsanenii este destul de larga. Acceptind faptul ca fotbalul isi atrage partea leului, admitem si ca sportul cel mai practicat este varianta in miniatura a acestuia: minifotbalul. "Fie vreme buna, fie vreme rea, noi de pe teren nu vom pleca", este, parafrazind, sloganul celor care in timpul liber prefera sa faca miscare. Chiar daca se mai incinge un baschet sau o miuta in spatele blocului, tot balonul de fotbal ramine epicentrul disputelor. Cadrul organizat oferit de terenurile sintetice din oras atrage constant clienti, chiar si in anotimpul rece. Socializarea de la terase nu dispare, asta pentru ca unele dintre locatii sint "dotate" cu astfel de spatii de stat "la o bere" dupa partida epuizanta impotriva colegilor sau amicilor.

Amatorii au campionatul lor

Amatorii au la dispozitie incepind din aceasta toamna un campionat al lor, liga de minifotbal Bergenbier. 14 echipe, citeva dintre ele din judet, se infrunta la fiecare sfirsit de saptamina pe unul dintre terenurile sintetice din oras. Este vorba de cel din bariera Odobesti (vis-a-vis de Medcenter). Dimineata, stadionul poate fi inchiriat cu 50 lei/ora, la prinz cu 70 lei/ora, iar daca vreti sa jucati in nocturna trebuie sa achitati 80 lei/ora. Terenul este disponibil si in weekend, mai putin duminica, zi rezervata partidelor din campionatul pentru amatori. Simbata, administratorii bazei Energosport propun si reduceri de tarife. Pentru sezonul rece se va pregati in perioada urmatoare baza Dagemar Sports Center, situata pe strada Cotesti. Aceasta dispune, pe linga spatiul de joc, si de vestiare dotate cu dusuri. Totodata, cei interesati de o partida de fotbal vor dispune de echipament sportiv din partea celor responsabili cu inchiriatul suprafetei de joc, care consta in maieuri si mingi. Aici va fi montat insa curind balonul de iarna, astfel ca tarifele de vara vor inregistra o crestere, care sa acopere cheltuielile aferente ale proprietarilor. în interiorul acestuia, clientii beneficiaza de aceleasi conditii, atit vara cit si iarna, sistemul de incalzire oferind posibilitatea de a obtine temperatura in functie de cererea clientilor. Terenul masoara 41 de metri lungime si 23 de metri latime.

Balon si dusuri pentru confortul clientilor

Terenurile de fotbal si de tenis din cadrul clubului Green Paradise, date in folosinta in urma cu trei ani, pun de asemenea la dispozitia clientilor vestiare dotate cu dusuri si echipament sportiv. Adresa locatiei este strada Cincinat Pavelescu nr. 18, intre hotelul Solar si Dacia Service. Terenul de fotbal 5x5 cu gazon sintetic, acoperit cu balon, si terenul de tenis pot fi inchiriate cu 120 lei/ora ziua si 160 lei/ora in nocturna. Un teren cu gazon sintetic a fost inaugurat recent in cartierul Sud, in spatele tribunei a doua a stadionului "Milcovul I". Stadion care, apropo, nu mai poate fi inchiriat, pista de atletism sau ce-a mai ramas din ea fiind deschisa gratuit publicului, cel putin pina la adoptarea unui program ferm. Deocamdata, atletii se impiedica de cei care vor sa dea jos kilogramele in plus. Terenul de minifotbal care apartine de Clubul Sportiv Unirea Focsani contribuie la bugetul acestuia. Ca sa jucati pe el, trebuie sa scoateti din buzunar 70 lei pe ora ziua, iar seara, dupa ora 20.00, tariful urca la 100 lei pe ora. Patinoarul inaugurat asta iarna este deocamdata pustiu, pretul biletului "in sezon" fiind de 12 lei de persoana. Pasionatii de tenis de cimp pot inchiria terenurile de zgura de la CS Unirea sau pe cele doua ale municipalitatii, din parcul Balcescu, unde tariful pentru o ora este in jurul a 10 lei. Finalurile de saptamina sint aglomerate insa, datorita desfasurarii diverselor competitii. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.