Sport

Au facut fata razesilor suceveni

Ziarul de Vrancea
20 ian 2010 516 vizualizări
CSM 2007 Focsani - Universitatea Bucovina Suceava 24 - 30 (13 - 18), ieri, intr-un meci amical de handbal, jucat la Sala Polivalenta

Formatia de handbal masculin CSM 2007 Focsani a fost invinsa ieri intr-un meci de pregatire de prim-divizionara CSU Bucovina Suceava. Evolutia echipei focsanene a fost laudabila pe alocuri, la fel si ambitia cu care au tinut piept unei trupe obisnuita cu aerul tare al intrecerilor continentale. Debutul de partida nu a fost unul care sa abunde in goluri incrise de o parte sau de alta si a aratat o formatie vrinceana gata sa se bata cu "uriasii" suceveni. Biciuiti verbal de pe margine de antrenorul Lucian Tucan, handbalistii CSM-ului s-au aparat mult mai bine dupa jumatatea primului mitan si au reusit sa se apropie la doua lungimi de adversari cu aproximativ zece minute inainte de pauza. Cu toate ca tabela arata dupa odihna un avantaj de cinci reusite in dreptul studentilor suceveni, focsanenii au facut o repriza secunda destul de buna, in care diferenta de scor a variat intre patru si sase goluri. Nu au lipsit fazele spectaculoase venite in special pe final de meci, dar nici aerienele, eliminarile de doua minute si ratarile de la 7 metri. Scorul final este unul echitabil si poate fi considerat chiar onorant pentru vrinceni, care nu dispun nici pe departe de resursele si conditiile oponentilor de ieri, care reprezinta un model de implicare a autoritatilor si de organizare eficienta.


La altii se poate face performanta


Majoritatea componentilor lotului sucevean sint studenti la Universitatea "Stefan cel Mare" Suceava, efectueaza doua antrenamente zilnic si beneficiaza de sustinere financiara de la Consiliul Local, Consiliul Judetean si Prefectura. Intr-un cuvint sint 100% profesionisti. Mai mult, clubul moldovean are la dispozitie si un autocar mai "aratos" poate decit cele ale cluburilor de fotbal cu pretentii. De partea cealalta fondurile sint incomparabil mai reduse, iar antrenamentele sint de obicei in numar de doua pe saptamina. Fostul international si jucator la Fibrex Savinesti si Dinamo, Leonard Bibirig, cel care sta acum pe banca tehnica a bucovinenilor, a avut numai cuvinte de lauda pentru partenerii din amicale. "Focsaniul este o echipa muncitoare, serioasa. A fost un meci util contra unei formatii care a jucat mereu bine", ne-a spus antrenorul Leonard Bibirig, care a mentionat ca echipa sa se indreapta catre finalul perioadei de pregatire. Returul Ligii Nationale incepe pe 31 ianuarie. Sucevenii au plecat dupa meci spre Constanta, unde vor juca cu HCM si apoi vor merge la Odorhei, tot pentru un joc de verificare. CSM Focsani i-a avut in teren la acest meci pe Ciubotaru, Closca - portari si jucatorii de cimp Vasilache, Costache, Stan, Negrea, Neata, Vasile, Gheorghe, Moldoveanu, Visan, Popa, Voicu, Toader. CSU Bucovina Suceava s-a bazat pe Pralea, Spiridon "" portari si Mitrea, Chirut, Dediu, Zvanciuc, Bursuc, Adomnicai, Acatrinei, Taciuc, Ignat, Gavriloaia, Bradatan, Matei. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.