Sport

Fostul director Plopeanu ar putea reveni in functie la DJS

Ciprian Fânaru
13 ian 2010 830 vizualizări
Ordonanta de schimbare a fostilor sefi de directii de sport ar putea fi anulata u exista posibilitatea ca toate directiile sa aiba intr-un an de criza doi directori

Social-democratul Petre Plopeanu ar putea reveni in functia de sef al Directiei pentru Sport. Solutia a fost gasita si facuta posibila tot pe calea instantei, de un omolog al fostului sef al sportului vrincean. Este vorba tot de un profesor de sport, director executiv la DSJ Arges, care a cistigat in justitie lupta cu sistemul, jucata in sase episoade. Numele sau: Laurentiu Achimescu. In aprilie 2009, guvernul Boc emitea ordonanta 37, prin care modifica sistemul de organizare din institutiile centrale si locale de stat si mazilea din posturi oameni cu state vechi. Cind guvernul a realizat ca ordonanta 37 are hibe constitutionale, a inlocuit-o imediat cu ordonanta 105, care avea un continut similar in proportie de aproape 100%. Precum alti directori, Laurentiu Achimescu a avut de patimit intre cele doua ordonante, fiind detasat de ministrul Sorina Placinta la MTS, la Bucuresti, unde plimba hirtii dar platea "naveta". I s-a retras apoi dreptul la semnatura, i s-a luat stampila si i s-a facut program scurt pe acelasi salariu. La finalul anului trecut i s-a desfacut contractul de munca pe motiv ca postul nu mai exista. Achimescu s-a adresat Curtii Constitutionale cerind anularea ordonantei 105 pe motiv de neconstitutionalitate, iar pe 8 ianuarie Curtea i-a dat dreptate, executivul fiind obligat sa abroge ordonanta 105. Aceasta inseamna ca orice director poate actiona statul in justitie si sa cistige de drept. Unul dintre efecte e ca statul ar putea ajunge sa plateasca doua persoane simultan pentru aceeasi munca. La DJS Vrancea, fostul si actualul director se numesc Petre Plopeanu si Daniel Gongu. Primul a intentat proces ministerului de resort si ar putea avea acum cale libera catre postul de director. Este posibil insa ca in viitorul apropiat ambii sa fie directori la aceasta institutie, iar ministerul sa fie nevoit sa plateasca doi directori intr-un an in care bugetul de stat e la cota de avarie. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.