Sport

Ati scris realitatea de la echipa.

Cristi Irimia
16 feb 2005 1940 vizualizări
A recunoscut ieri antrenorul Unirii Focsani, referitor la acuzatiile aduse indirect cotidianului nostru, de el si de presedintele Sorin Galan, intr-o emisiune locala de sport, la Atlas TV. In aceasta pagina puteti citi stenograma unei discutii telefonice cu Ionel Augustin, tehnicianul care a recunoscut ca sint probleme grave la Unirea, iar ceea ce a scris Ziarul de Vrancea este adevarat. Ce a mai spus Oneata: "Acest om (n. r. - Oprisan), din ce am aflat si eu, a tinut aceasta echipa si a vrut sa faca fotbal la Focsani. Cu metode neortodoxe, cu alte metode..."


Ionel Augustin a recunoscut ieri: "Ati scris numai realitatea de la echipa"


Ionel Augustin a refuzat in ultimele zile invitatia de a participa la emisiunea "Lumea Sportului" de la Diplomatic TV, motivind ca nu vrea sa iasa in public si sa faca declaratii despre situatia grava de la echipa: "Nu pot acum, in acest momente dificile, sa ies eu pe post si sa vorbesc despre situatia financiara a echipei, chiar daca nu-mi convine ce se intimpla la Unirea. Nu vreau sa agravez si mai mult situatia prin declaratiile pe care le voi da!", a spus Augustin, cu doar citeva ore inainte sa inceapa emisiunea, in urma cu doua zile.

Numai ca, surpriza, Augustin n-a mai avut aceleasi opinii dupa doar 2 - 3 ore, acceptind invitatia altui post de televiziune local. Mai mult, Oneata s-a lansat in citeva atacuri la adresa "celor care scriu din interes, pentru a vinde ziarele", referindu-se indirect la Ziarul de Vrancea. El a mai afirmat, paradoxal, ca nu sint probleme mari la echipa, ca sint doar niste restante la plata ratelor de contract.

Ieri, l-am contactat telefonic pe antrenorul Unirii, pentru a-l intreba daca a procedat corect fata de notiunea de mass-medie, refuzind o invitatie pe criterii valabile doar citeva ore.

Indirect, el a dat de inteles ca Oprisan se afla in spatele trimiterii sale la emisiunea concurenta, spunind textual: "E dreptul dumneavoastra sa fiti suparati dar eu traiesc realitatea pentru ca Oprisan si-a dat acceptul sa vin la Focsani. Eu nu vin la o emisiune de opozitie!" Sa intelegem, asadar, ca s-a dus la o emisiune a Puterii...

Stenograma celor mai importante momente ale convorbirii telefonice cu Ionel Augustin o puteti citi in rindurile urmatoare:


- Buna ziua domnule Augustin. Credeti ca este corect cum ati procedat vizavi de invitatia la emisiunea Lumea Sportului, de la DTV?

- Ai dreptul sa fii suparat, asta este. Dar este corect ceea ce faci? Numai scandal. Afli informatii de la jucatori si le bagi in public. Nimic constructiv nu iese din ceea ce se scrie. Si e posibil sa spuna telespectatorii la emisiunea ta ca eu imi bag jucatorii mei si-i neglijez pe altii?

- Se pare ca nu sinteti foarte bine informat. Nu s-a spus asa ceva in emisiune. Este adevarat ca ati fost trimis la emisiunea concurenta de catre Marian Oprisan, cel care, practic, si-a dat acordul sa veniti ca antrenor la Unirea?

- N-a fost nici o presiune din partea lui Oprisan.

"Metode neortodoxe, alte metode..."

- Totusi, la citeva ore dupa ce ati refuzat invitatia noastra, motivind ca nu puteti iesi in public sa spuneti lucruri despre situatia grava a echipei, ati facut acest lucru dar la alta televiziune.

- E dreptul dumneavoastra sa fiti suparati dar eu traiesc realitatea pentru ca Oprisan si-a dat acceptul sa vin la Focsani. Eu nu vin la o emisiune de opozitie. Nu trebuie sa dau explicatii nimanui. Dar mi-am dat seama de ce nu merg lucrurile ca lumea. Adevarul este ca nu exista o opozitie constructiva. Dar asta nu ca nu aveti dreptate sau nu stiu ce. N-are nici o legatura una cu alta. Mi-am ales calea si trebuie sa merg pina la capat. Indiferent daca voi pierde sau voi cistiga. Acest om (n. r. - Oprisan), din ce am aflat si eu, a tinut aceasta echipa si a vrut sa faca fotbal la Focsani. Cu metode neortodoxe, cu alte metode... Dar chiar asa sa nu scoatem in evidenta niste lucruri bune pe care le-a facut? Sau care a incercat sa le faca? Eu asa am considerat, imi merit soarta poate. Eu o sa intru mult de tot pe filiera asta si o sa spun punctele de vedere pe care le am. Si Baesu (n. r. - ex-prefectul judetului) a vrut sa faca bine fotbalului focsanean, n-a urmarit interesele lor. Sau poate pentru ca au vrut sa-si faca imagine, dar nu sint primii care procedeaza asa.

"Eu n-am spus ca ai dat in Oprisan"

- Am mintit cu ceva in ceea ce am scris in Ziarul de Vrancea?

- N-ai mintit cu absolut nimic in legatura cu ceea ce s-a intimplat la echipa. Dar chiar asa... nu se poate! Eu am vazut ca esti bine informat. Eu n-am spus ca ai dat in Oprisan. Acum au inceput sa apara lucruri de genul asta. Este corect ce ai scris tu. Dar puteai sa afli de la stadion, nu de la jucatori sau de la alte persoane. Este corect, dar nu mi-e normal! Mai bine te consultai cu noi mai mult, sa spunem adevarul pur.

- Pai de asta v-am invitat la emisiune, sa spunem adevarul oamenilor!

- Nu facem nimic cu genul asta de opozitie. Asta e parerea mea. Se agraveaza situatia. Si asa criza este mult mai puternica. El (n. r. - Oprisan) s-a scirbit de lucrurile astea scrise in presa. Sint probleme pentru ca ceilalti oameni de afaceri nu mai vor sa dea bani la fotbal. Iar criza financiara este si din cauza lui Ionut Chirila, care a dus clubul unde este acum.

"Nu aveam cum sa vin la emisiune"

- Si nu Oprisan l-a adus pe Chirila si l-a mentinut?

- Oprisan l-a adus, dar acei oameni care au dat bani trebuia sa-l traga la raspundere pe Chirila. De ce nu ati scris ca lua bani de la sponsori, pentru jucatori, iar acestora le dadea cu imprumut?

- Am scris aceste lucruri domnule Augustin. Iar Chirila a fost protejatul lui Oprisan. Nu avea nimeni curaj sa se lege de Chirila!

- Eu nu cred ca Oprisan i-a luat apararea lui Chirila. Nu vreau sa credeti ca sint avocatul domnului Oprisan. Dar am vazut ce simt pe pielea mea acum, cind situatia la echipa este grava. Stiam multe lucruri si am zis: «Bai, nu te baga cu Cristi (n. r. - Irimia) ca este in Opozitie». Nu mi-e frica sa zic asta. Am avut rezervele respective. Nu aveam cum sa vin la emisiune.

"Ai scris lucruri reale"

- Dar aveti ceva sa-mi reprosati de cind sinteti antrenorul echipei?

- Tie nu. Sincer iti spun ca n-am nimic sa-ti reprosez in aceste luni de cind sint antrenor la Focsani. Este dreptul tau sa-ti faci meseria! Ai scris realitatea de la echipa, nu ai dat in oameni in stinga si in dreapta. Ai scris lucruri reale, despre nemultumirile de la echipa.

- Si atunci de ce ati refuzat invitatia la emisiune?

- Au fost scrise cu tenta de rautate si nu-l miscam asa pe omu\' asta (n. r. - Marian Oprisan). Ca si acuma nu prea mai poate, e prea tirziu. Ca nu mai vor oamenii sa dea bani la echipa. Ca si inainte si cind am fost eu la Unirea s-au dus la ei (n. r. - la oamenii de afaceri) si le-au cerut bani, iar acum nu mai vor sa dea. Dar pentru situatia actuaa nu este numai Oprisan de vina. Chiar si eu sint de vina pentru ca sintem in a doua jumatate a clasamentului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.