Sport

Succes pe mina credinciosului Toma

Ziarul de Vrancea
28 nov 2009 827 vizualizări
CSM Focsani - CS Gura Humorului 2 - 0 (0 - 0), in ultima etapa a turului Ligii a treia

Formatia de Liga a treia CSM Focsani a incheiat cu o victorie sezonul de toamna, obtinuta in fata unui oponent modest. Cele trei puncte reprezinta insa un adaos mai mult decit binevenit la zestrea saraca a CSM-ului, care are acum 16 puncte. Partida a inceput cu un gol turcesc al focsanenilor in minutul 6. S-a jucat apoi steril pina in minutul 23, atunci cind Mindrescu l-a luat la tinta pe goalkeeper-ul advers cu un sut din interiorul careului. Oaspetii au replicat palid si au obtinut doua cornere intr-un interval scurt, dar nu au pus in pericol buturile echipei-fanion. Cea mai mare oportunitate a primei reprize i-a apartinut lui Milea. Cu cinci minute inainte de pauza, atacantul a reluat din cadere la citiva centimetri pe linga stilpul din stinga al portii adverse. Acelasi Milea a incheiat sugestiv primul mitan cu un voleu dezamagitor pe linga. Misiunea focsanenilor se putea ingreuna in minutul 50, dar Golofca, scapat dintr-o pozitie suspecta de offside, a sutat mult peste. In ciuda dominarii teritoriale a gazdelor, tot Golofca scapat de la limita offside-ului l-a pus la incercare pe Bors, care a respins acrobatic peste transversala (60). In minutul 66, elevii lui Aurel Pastia au izbutit sa sparga lacatul defensivei humorene. Nou-intratul Botezatu a gasit o pasa decisiva care l-a lasat singur cu portarul Mihai pe Toma, experimentatul jucator executindu-l elegant cu o minge pe jos. Patru minute mai tirziu Dumitriu a reusit o centrare la semiinaltime, iar Toma a pus capul la contributie, realizind dubla. Pe final, in minutul 84, Corneanu putea reduce din handicap, dar suceveanul nu a fost in stare sa trimita in plasa portii goale din doar citiva metri. Din pacate, victoria Focsaniului nu a urcat formatia in clasament pentru o iarna mai linistita, deoarece CFR Pascani s-a impus la rindul ei pe teren propriu. La meciul conjudetenilor au asistat si componentii lotului divizonarei secunde Cetatea Suceava, aflati in drum catre Rm. Sarat, unde joaca azi contra CSM-ului din localitate. In afara de cei 150 de spectatori veniti sa asiste la meciul favoritilor, gruparea vrinceana a beneficiat si de "aportul" unei galerii compusa din patru membri, care au cintat in partea a doua si au arborat drapelul national. CSM Focsani a jucat cu: Bors - Ciornei, Toader, Craciun, Sararu "" Dumitriu (75 Samoila), Bucataru, Curteanu, Mindrescu (56 Lida) "" Toma (88 Busuioc), Milea (56 Botezatu). CS Gura Humorului a replicat cu: Mihai "" Beldiman (80 Bordeianu), Neagoe, Lazar (17 Sandu), Gafita "" B. Botezatu, Sumanariu, Golofca, Mihalovici "" Corneanu, Beleca. (Ciprian FANARU)


Fara bani, fara de toate"¦


Arbitrii de la meciurile de fotbal ale CSM Focsani sint platiti din imprumuturi


CSM Focsani se imprumuta de unde poate pentru deplasari sau baremuri de arbitraj. Este greu de explicat cum intr-un tur intreg de campionat oficialii clubului nu au putut sa plateasca baremul de arbitraj decit "pe datorie". Ieri, presedintele Comitetului Director de la CSM Focsani, Daniel Gongu, totodata seful DS Vrancea, s-a imprumutat cu suma de 2.500 de lei pentru a plati baremul arbitrilor la partida cu Gura Humorului. "Este adevarat, am fost sunat si am fost nevoit sa ma imprumut de la un prieten pentru ca meciul sa se poata desfasura. Nu este prima data in acest campionat cind fac acest lucru. Eu am reusit sa aduc bani la aceasta echipa, dupa discutii in Consiliul Local, dar puterea executiva nu-mi apartine mie", a spus Gongu. Si presedintele CSM Focsani, Dan Dumitru, recunoaste problemele de la echipa. "In acest tur de campionat, o singura data baremul de arbitraj a fost platit de catre cei de la CSM 2007 Focsani. In rest, eu am platit baremul, cu promisiunea ca imi voi recupera banii de la club. Cind nu am platit eu, a venit domnul Gongu si a facut acelasi gest ca si mine. E greu de explicat ce se intimpla, in conditiile in care banii au ajuns in conturile clubului. Situatia a fost la fel si la meciurile de juniori, unde antrenorii s-au imprumutat de bani de la parinti pentru a plati arbitrii", ne-a spus Dan Dumitru. De altfel, meciurile de juniori de joi erau la un pas sa nu se joace, dupa ce salvarea a venit in ultimul moment, pentru ca nu s-a efectuat plata. Directorul clubului, Marian Radulescu, a dorit sa lamureasca insa situatia. "Banii care vin la club nu sint doar pentru activitatea sportiva. Sint de platit facturile la intretinere, apa sau lumina. Sint facturi foarte mari la stadion si acestea trebuie in primul rind platite pentru ca altfel nu intra banii de la Primarie in trezorerie. Nu inteleg de ce se face atita caz, pentru ca e vorba de o saptamina. Dupa ce au dat acesti bani, si-au primit toti banii saptamina urmatoare. Situatia este la fel la toate sporturile. Si eu, ca sa plec la Sibiu cu echipa de volei, m-am imprumutat de la prieteni. Bugetul este limitat", a spus Marian Radulescu. (Dan CHIRIAC)


Rezultatele etapei


CSM Focsani "" CS Gura Humorului 2 "" 0

FC Panciu "" Poli Galati 4 "" 0

Aerostar Bacau "" Rapid CFR Suceava 3 "" 2

Ceahlaul II "" Poli II Iasi 0 "" 3

CFR Pascani "" Dunarea II Galati 1 "" 0

Laminorul Roman "" Pambac Bacau 2 "" 1

Cetatea Tg. Neamt "" Sporting II Vaslui - se disputa azi

CF Braila "" Willy Bacau 2 "" 1

Otelul II Galati - sta


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.