Sport

Memorialul Ioan Soare si-a stabilit cistigatorii

Dan Chiriac
4 iun 2009 2076 vizualizări
fiica regretatului profesor din Vidra s-a aflat pe podium, la concursul de sah

La finalul saptaminii trecute, in amintirea regretatului profesor de educatie fizica si sport Ioan Soare, la Vidra s-a desfasurat "Memorialul Ioan Soare". In cursul saptaminii au fost organizate doua competitii de sah cu elevii de la Grupul Scolar "Simion Mehedinti" si Scoala cu clasele I-VIII din localitate, conduse de profesorii Marius Zaharia si Dumitru Mania. La competitia rezervata fetelor, pe primele locuri s-au clasat in ordine Andreea Chirita, Georgiana Chirita si Cristina Sirbu, iar la baieti ordinea primilor trei a fost Stefan Sandru, Alexandru Murgu si Ionut Maftei. La Scoala cu clasele I-VIII, la fete primele trei locuri au fost ocupate de Mihaela Gherasim, Alexandra Cotea si Antonia Profiroiu, iar la baieti, primii trei au terminat in ordine Sorin Sandru, Andrei Raduc si Alexandru Pintilie. De remarcat prezenta pe primul loc la baieti a fratilor Stefan si Sorin Sandru. Activitatile memorialului au continuat simbata cu slujba religioasa oficiata la mormintul profesorului din cimitirul Vidra, unde absolventii liceului au depus o coroana de flori. A urmat o adunare comemorativa la liceu, unde, dupa pastrarea unui moment de reculegere, au rostit cuvinte despre viata si activitatea celui comemorat actualul director Maricica Babis, fostii directori Dumitru Plugaru, Georgeta Ionascu, Patrita Ghimpu, inspectoarea de specialitate Vica Minca, profesorii Ecaterina Plugaru si Constantin Dumitru precum si citiva absolventi. De asemenea, au fost citite mesajele adresate familiei si participantilor de catre profesorii Simion Ene, Stefan Neagu si Gheorghe Vioreanu. în cadrul adunarii comemorative a fost reamintita, printre multele realizari ale profesorului Ioan Soare, comportarea de exceptie a echipei liceului la Campionatul judetean de sah pentru juniori din 1973, cind, dintre primele patru sahiste si primii patru sahisti ai judetului, cite doi dintre ei au fost elevii profesorului Ioan Soare: la fete, Elena Ghiuta "" vicecampioana judeteana si Otilia Ciobotaru "" clasata pe locul al IV-lea, iar la baieti Fanel Sandru "" campion judetean si Anton Soare "" clasat pe locul al IV-lea. Maria Soare, sotia profesorului, a prezentat o interesanta colectie de poze si documente. De asemenea, putini stiau ca la invitatia profesorului, in Vidra a venit sa sustina un simultan la sah reputata publicista si mare maestra internationala Elisabeta Polihroniade.


Fata profesorului pe podium


Memorialul s-a incheiat cu un concurs de sah. Pe primele locuri s-au situat la feminin Andreea Chirita, Georgiana Chirita si Elena Ionela Partene, aceasta din urma fiind chiar fiica profesorului Ioan Soare. La masculin, cistigator a fost Anton Soare, urmat de profesorul Virgiliu Rata si Neculai Gherghinoiu. Dintre elevi, cea mai bună comportare a avut-o Alexandru Murgu, clasat inaintea unor participanti cu experienta. Decanul de virsta al concursului a fost profesorul Mihail Broina, elev in primul deceniu de existenta al liceului. Fiica regretatului profesor, Elena Ionela Partene, s-a luptat exemplar intrecindu-se de la egal la egal cu surorile Chirita si obtinind in final cupa, diploma si medalia rezervata celei mai bune absolvente. Celalalt cistigator, Anton Soare, l-a avut diriginte patru ani pe Ioan Soare. De asemenea, in afara concursului, au mai participat nepotica si ginerele profesorului, precum si actualul profesor de educatie fizica al liceului si fiul lui. Arbitrul competitiei a fost vicepresedintele Asociatiei Judetene de Sah, Sandu Gurguiatu, cel mai vechi arbitru din judet abilitat de Federatia Romana de Sah. Pentru urmatoarea editie a memorialului, doctorul Nicusor Botezatu isi doreste si organizarea unui meci de volei intre absolventii liceului, fosti elevi antrenati de profesorul Soare, si elevii liceului, atit la fete cit si la baieti. (Dan CHIRIAC)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.