Sport

A fost cel mai greu an de pina acum

Ciprian Fânaru
30 dec 2008 717 vizualizări
Spune Dan Dumitru, presedintele CSM Focsani

2008 a reprezentat pentru fotbalul focsanean un an complicat, marcat de suisuri si coborisuri. Prima parte a adus microbistilor vrinceni returul Ligii a doua, oferind acestora posibilitatea de a urmari pe viu echipe puternice din al doilea esalon fotbalistic al tarii. Formatia CSM Focsani a avut o comportare destul de apreciata si un joc peste cel practicat de multe echipe din cea de-a doua liga, bucurind pasionatii de fotbal vrinceni cu victorii precum acel 3-1 obtinut in deplasarea de la Chiajna. Cu toate acestea, vara a adus sfirsitul aventurii in Liga a doua si odata cu aceasta si retrogradarea in esalonul trei. Promovarea ambitioasei FC Panciu din divizia judeteana in liga a treia a indulcit intrucitva amarul vrincenilor interesati de fenomenul fotbalistic, oferind judetului dubla reprezentare intr-o serie puternica a celei de-a treia diviziii. Sezonul 2008/2009 a inceput cu mari sperante, asteptarile suporterilor fiind legate de promovarea imediata in Liga a doua, CSM Focsani cel putin avind trasat acest obiectiv.


"A fost un an greu"


Presedintele de la CSM Focsani apreciaza drept dificil anul care se va sfirsi in curind. "Cum sa fie anul 2008, a fost unul greu pentru mine. Nu sint prea multe de spus, eu acum ma ocup de grupele de copii de la clubul CSM Focsani. Au fost desigur si amintiri placute, de departe cea mai mare realizare a fost calificarea la turneul final de minifotbal cu grupa 1999", spune Dan Dumitru. Acesta nu vede in roz perspectivele fotbalului din judet, dar considera promitator locul al patrulea ocupat de echipa-fanion la finalul turului de campionat. "Cit despre viitorul fotbalului vrincean, eu sint pesimist. Mai ales acum, cu acesta criza financiara cred ca o sa fie greu. Sint de parere ca tot mai putina lume o sa-si intoarca capul spre fenomenul numit fotbal. Cu toate acestea, speram la mai bine, poate vom avea o sustinere mai mare din punct de vedere financiar, doar asa putem nadajdui la performante. Cu putina atentie si mai multa preocupare, echipa mare de la CSM Focsani poate sa prinda locul al doilea si sa joace barajul pentru promovare in Liga a doua", mai spune Dan Dumitru, presedintele clubului CSM Focsani. Sfirsitul de an 2008 situeaza asadar echipa antrenata de Damian Bancila pe pozitia a patra in clasament, cu sanse reale sa prinda barajul de promovare in divizia a doua. FC Panciu ocupa un meritoriu loc sase, in timp ce micii fotbalisti ai CSM-ului ramin cu performanta calificarii la turneul final desfasurat la Sibiu. Prin urmare, fotbalul vrincean are premise de performanta in 2009, avind ambitia si taria de a trece peste momentele mai putin reusite din anul 2008. Totul depinde insa si de finantarile alocate de municipalitatea focsaneana, care a preluat in acest an lotul de fotbalisti la CSM 2007 Focsani. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739409 zile, 40 minute, 58 secunde
Domnului Dan Dumitru, la Multi Ani, mai mult noroc cu echipa in 2009 si.. un manual de bune maniere. Nu se sta intr-o camera inchisa cu sapca pe cap (doar daca ploua), mai ales ca este persoana citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.